Gå til innhold

Ny skolereform er farlig for elever med behov for spesialpegagogisk opplæring


Gjest en mamma i nord

Anbefalte innlegg

Gjest en mamma i nord

I disse dager får alle foreldre med barn i grunnskolen og videregående en informasjonsbrosjyre om:

KUNSKAPSLØFTET - reformen i grunnskole og videregående opplæring

I denne reformen nevnes ikke elever med spesielle behov! I en bisetning nevnes det at "retten til spesialundervisning skal bestå som i dag". Altså: alle friske elever skal få et kunnskapsløft, mens spesielle elever skal ha like elendig tilbud som i dag.............Det skal ikke brukes midler på spesialpedagogisk kompetanse i det store kunnskapsløftet.

I dette strategidokumentet utgitt av utdannings- og forskningsdepartementet omtales ikke spesielle barn. Derimot står det "Alle uansett sosial eller etnisk bakgrunn skal få like muligheter". Barn med en funksjonshemning (les ADHD eller autisme) skal altså ikke få like muligheter. Diskriminering av funksjonshemmede er heller ikke omtalt, kun diskriminering av barn med annen etnisk opprinnelse omtales (og det burde være lik beskyttelse av av alle barn).

I det hele tatt: REFORMEN ER IKKE GOD NOK FOR VÅRE BARN!!

Det som har skjedd de siste årene:

1. Under Bondevikregjeringen har antall spesialundervisningstimer i skolen blitt betydelig redusert. 2. Kristin Clemet jobbet for å fjerne lovfestet rett til spesialundervisning. 3. Antall spesialpedagoger i skolen er redusert 4. Antall elever pr. lærer er økt 5. Det skal ikke brukes midler på spesialpedagogisk kompetanse i det store kunnskapsløftet. 6. Elever med funksjonshemning nevnes ikke under regler mot diskriminering. ............................. Denne listen er egentlig mye lenger...

Les Aftenpostens morgennummer16/9 05 side 4 om "Den tomme skolesekken". Elever med spesielle behov får ikke opplæringsmål i videregående skole etter dagens regler.

VIL DU VÆRE MED Å FORBEDRE SKOLEN FOR VÅRE BARN? Vi bør alle skrive til våre fylkespolitikere i det nye Stortinget.

PS For dere som har barn i barnehage er det spesielt viktig å gjøre noe nå, dette tar et par år fra brev til reformendring (og forhåpentligvis etterhvert en lovendring som inkluderer funksjonshemmede i diskriminerings- paragrafene.)

Denne meldingen er kopiert fra et annet forum, og jeg ser den som en særdeles viktig sak for våre barn. Derfor har jeg påtatt meg ansvaret for å starte en debatt om dette på flere forum. Vi kan rett og slett ikke bare godta reformer som helt glemmer våre barn, eller i værste fall gjør opplæringstilbudet dårligere for dem enn det er fra før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...