Gå til innhold

Vafler med olje istedetfor smør?


Lillemus

Anbefalte innlegg

Min planlegging er som vanlig, skal ha bursdag om noen timer og tenkte å steke vafler, men har ikke smør. Kan jeg ha matolje (solsikke) i røre istedetfor? Og smøre jernet med samme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest papirtiger

I røra: blir ofte til at de setter seg fast av en eller annen grunn . I jernet: går helt fint - det gjør også formspray

Det er fordi olje ikke nødvendigvis tåler så høye temperaturer som det er i vaffeljernet.

Vafler smaker ikke så veldig godt med olje synes jeg.. Teflon-vaffeljern er tingen for sunnere vafler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det funker sikkert fint. :)

Ingen god ide med olje til oppvarming dersom det ikke er kokosolje. De en-og spesielt flerumettede fettsyrene danner skadelige kjemiske forbindelser ved oppvarming.

Teflon er heller ingen god ide. Skadelige gasser dannes ved oppvarming, spesielt dersom det er riper.

Smør er en glemt delikatesse og da mener jeg Meierismør. Margarin er skadelig for helsen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker alltid olje istedenfor smør i vafler, jeg. Må bruke en type matolje som tåler høy oppvarming, da. Det står gjerne utenpå om de egner seg til steking og baking. Jeg bruker feks rapsolje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte solsikkeolje i røra og formfett i jernet - gikk ypperlig det!

I bruksanvisningen til mitt vaffeljern står det at man ikke skal bruke formfett. Det er teflonbelagt. Ikke vet jeg hvorfor....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I bruksanvisningen til mitt vaffeljern står det at man ikke skal bruke formfett. Det er teflonbelagt. Ikke vet jeg hvorfor....

Mitt jern er 20 år gammelt så om det skulle gå istykker har jeg bare en ypperlig unnskyldning til å kjøpe meg et nytt dobbelt jern. :o) Problemet er jo bare at det gamle jernet er gulle-godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt jern er 20 år gammelt så om det skulle gå istykker har jeg bare en ypperlig unnskyldning til å kjøpe meg et nytt dobbelt jern. :o) Problemet er jo bare at det gamle jernet er gulle-godt!

Ja, de gamle jernene var bedre.

Jeg har et dobbelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte solsikkeolje i røra og formfett i jernet - gikk ypperlig det!

Javisst gjør det det. Jeg bruker olivenolje når jeg ikke tyr til ferdigposevarianten som krever et halvt kilo smør eller noe sånt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...