Gå til innhold

Hva kan man kreve av nærmeste familie?


Gjest no nick today.

Anbefalte innlegg

Gjest no nick today.

Poster dette på åpent også...

Jeg er en av flere søsken som har vokst opp med et veldig dårlig forhold til faren vår. Ikke fysisk vold, men mye sinne, uforutsigbarhet og utrykkhet.

Nå diskuterer vi jula. Hvem skal "ta " pappa, og hvem skal slippe? Kan noen av søsknene kreve at noen av de andre stiller opp?

Vi er på forskjellige stadier i livet, to er ugifte. En har familie og en er i ferd med å stifte familie.

Jeg er eldst, har to unger, og inviterer vår mor og far til mitt hus på julemiddag annethvert år (våre foreldre er skilt) Jeg føler derfor at jeg tar min del av "ansvaret" for vår far.

Har jeg da "ansvar" hvis min far går hjem alene etter julemiddagen, og at mine søsken ikke har samvittighet til å la ham være alene seint på julekvelden?

De to ugifte føler at de ikke kan la ham være alene på dagen julaften og etter julemiddagen på kvelden + første dag jul.

Må jeg ha dårlig samvittighet for at de har dårlig samvittighet?

Skal vi stille opp for en egoistisk far som aldri stilte opp for oss i oppveksten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei ingen kan kreve at du stiller opp for en egoistisk far....Men det er den samvittigheten da...I en alder av noen å tredve er jeg fortsatt forbanna på at jeg skal ha dårlig samvittighet ovenfor en dritt av en far når jeg lar være å invitere han i jula f.eks,men sånn er det.

Ingen kan kreve noe som helst av deg-gjør det som er best for deg og det du kan leve med.

Som jeg sa til min mor engang da hun beklagde seg over oss barn som stilte for lite opp :Hengivne og hjelpsomme barn er ikke noe du får,det er noe du gjør deg fortjent til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skal vel ikke ha dårlig samittighet. Du stiller jo opp og har foreldrene dine til julemiddag hver eneste jul. At de ikke kan være der hvert år sammen skjønner jo alle.

At foreldre er alene (hjemme hos seg selv) før og etter julemiddagen er da helt normalt om de bor sånn til at det er kort vei hjem. Er det lang vei så de må reise er det mer normalt å overnatte.

Om noen i det hele tatt skal ha årlig samvittighet for en vanskelig og egoistisk far så er det vel søsknene dine.

Du skal da ikke ha dårlig samvittighet fordi de har dårlig samvittighet, det er da helt og holdent dine søskens problem som de får løse selv.

Ha en god førjul med god samvittighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en tid dårlig samvittighet for hvem som ikke skulle få besøk av oss julekvelden.

Nå har vi gjort det sånn at vi er bestandig hjemme hos oss selv så ber vi både mamma,pappa og svigerfar hjem til oss å da er det ikke opp til oss lengre å bestemme hvem som blir alene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig med skorpionfisken. At voksne mennesker som bor alene, også er alene julaftens formiddag og sen kveld, er ingenting å ha dårlig samvittighet for.

Svigerfaren min var et sånt "problem" etter at han ble enkemann. Han gikk på omgang i jula hos sine fire barn ettersom det passet. Når han var hos oss, overnattet han ikke, og han ymtet gjerne om at det var på tide å dra hjem relativt tidlig på kvelden. Mannen min pleide å ta ham på ordet, selv om han kanskje var vant til å bli "overtalt" til å bli litt til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest no nick today

Om dette er et problem for din far bør vel han arrangere julemiddagen???

Dårlig samvittighet synes jeg ikke du skal ha.

Det er ikke et alternativ.

Jeg vil ha ungene et sted der jeg har kontroll på servering av drikkevarer og røyking. -og der jeg kan legge dem når de er trøtte.

Tror ikke han har noe problem med å være hos meg heller, det er de andre søsknene som symes det er trist at han skal komme hjem til tomt hus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...