Gå til innhold

Tyrkisk pepper


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Å lage tyrker er jeg uten å skryte ekspert på.

For det første: Styrken må ikke være sterkere enn orginalen fra polet dvs 32%. Ved større styrke vil alkoholsmaken trenge igjennom å dominere (og ødelegge smaksbildet).

Bruk 2 poser sukkertøy pr.0,5 L ferdig drikk, og spander på deg Imsdalsvann e.l.

Et eksempel hvis du har 96% som basis:

Hell 2 poser sukkertøy i et halvlitersglass og fyll opp med vann slik at det samlede volum blir 0,5 L. Tøm det i en kasserolle sammen med enda en halv liter vann, og smelt sukkertøyet under stadig omrøring.

Når det er gjort tilsettes en halv liter sprit og blandingen helles på flasker som ristes godt og legges i kjøleskap.

Kjempegodt er ordet!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411441
Del på andre sider

Å lage tyrker er jeg uten å skryte ekspert på.

For det første: Styrken må ikke være sterkere enn orginalen fra polet dvs 32%. Ved større styrke vil alkoholsmaken trenge igjennom å dominere (og ødelegge smaksbildet).

Bruk 2 poser sukkertøy pr.0,5 L ferdig drikk, og spander på deg Imsdalsvann e.l.

Et eksempel hvis du har 96% som basis:

Hell 2 poser sukkertøy i et halvlitersglass og fyll opp med vann slik at det samlede volum blir 0,5 L. Tøm det i en kasserolle sammen med enda en halv liter vann, og smelt sukkertøyet under stadig omrøring.

Når det er gjort tilsettes en halv liter sprit og blandingen helles på flasker som ristes godt og legges i kjøleskap.

Kjempegodt er ordet!

Takker og bukker ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411462
Del på andre sider

Gjest schnachtswürde

Å lage tyrker er jeg uten å skryte ekspert på.

For det første: Styrken må ikke være sterkere enn orginalen fra polet dvs 32%. Ved større styrke vil alkoholsmaken trenge igjennom å dominere (og ødelegge smaksbildet).

Bruk 2 poser sukkertøy pr.0,5 L ferdig drikk, og spander på deg Imsdalsvann e.l.

Et eksempel hvis du har 96% som basis:

Hell 2 poser sukkertøy i et halvlitersglass og fyll opp med vann slik at det samlede volum blir 0,5 L. Tøm det i en kasserolle sammen med enda en halv liter vann, og smelt sukkertøyet under stadig omrøring.

Når det er gjort tilsettes en halv liter sprit og blandingen helles på flasker som ristes godt og legges i kjøleskap.

Kjempegodt er ordet!

Noe som ikke så lett å regne ut, og som er abc for hjemmeblandere. Vet ikke om du har dette.

Blandingsforhold 96% sprit og vann (eller annen væske)

sprit:vann=%sprit

7:1=84

6:1=82

5:1=80

4:1=77

3:1=72

2:1=64

1:1=48

1:2=32

1:3=24

1:4=19

1:5=16

1:6=14

1:7=12

Formel: alkohol i blandingen = R/(V-(R/(V+A)))=%

V=deler vann

R=Råspritens %

A=deler råsprit

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411492
Del på andre sider

Noe som ikke så lett å regne ut, og som er abc for hjemmeblandere. Vet ikke om du har dette.

Blandingsforhold 96% sprit og vann (eller annen væske)

sprit:vann=%sprit

7:1=84

6:1=82

5:1=80

4:1=77

3:1=72

2:1=64

1:1=48

1:2=32

1:3=24

1:4=19

1:5=16

1:6=14

1:7=12

Formel: alkohol i blandingen = R/(V-(R/(V+A)))=%

V=deler vann

R=Råspritens %

A=deler råsprit

Takk, den formelen kan være god å notere ned:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411553
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...