Gå til innhold

Spørsmål fra undrende pasient


Digital

Anbefalte innlegg

Håper du kan svare meg. Fastlegen fant en cyste på venstre eggstokk.Størrelsen var på ca 6-8 cm. I dag en uke etter funnet var jeg innkalt til sykehuset for undersøkelse. Den kvinnlige legen fant ikke engang eggestokken min..hun sendte bud på overlegen som selvfølgelig fant eggstokken min men ingen cyste. Kan den bare bli borte i løpet av en uke? Han sa det var en funksjonell cyste. Kan du redgjøre litt om det? Jeg vil legge til at det ble benyttet ultralyd på alle undersøkelser og jeg forsatt har murring/smerter på venstre side av magen og hyppig vannlating.Alder 37 år,ingen barn.

Er det noe jeg bør gjøre nå? mvh Undrende

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Eggstokken er hos kvinner i fruktbar alder et dynamisk organ som hver måned modner et egg til eggløsning. Egget ligger i en sjø av væske, det ses ved ultralyd som en cyste. En slik cyste blir 2-3 cm i diameter. Iblant kan den bli større som du tilsynelatende har opplevd. Etter den er sprukket ved eggløsning, klapper den sammen. Det er det man forstår ved en ’funksjonell cyste’ som altså er et resultat av at eggstokken ’fungerer’ . Mange får smerter ved eggløsning når det går hull på cysteveggen og væsken løper ut i bukhulen hvor den etter hvert suges opp. Du har vel fått en noe kraftigere reaksjon da cysten var større en vanlig, men det gir seg nok etter hvert.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...