Gjest Henriettemor Skrevet 24. september 2005 Skrevet 24. september 2005 EPLEDESSERT: Jeg har en oppskrift som er sånn ca. - håper du våger deg på å ta ting litt på feelingen! Men den burde være enkel nok å eksperimentere med. Tror det var det første jeg lærte i sin tid. Det er kanskje ikke en pai i tradisjonell forstand, for deigen ligger oppå og ikke under. Smør en ildfast form, fyll den med eplebiter (skall osv. selvsagt fjernet først). Strø over sukker og kanel. Over dette kan du legge en smuldredeig - den har du smuldret av mel, mykt smør og sukker. Tror det skulle være sånn ca. to deler mel, en del smør og en del sukker. Du kan jo prøve deg fram med mel til du synes den kjennes passe smuldret ut. Stekes på 200 grader til den er passe gyllen (litt brun) og det surrer og lukter deilig, stekt eple. Husker ikke nøyaktig hvor lenge - du kan jo prøve med en halvtime i første omgang? 0 Siter
flowy Skrevet 24. september 2005 Forfatter Skrevet 24. september 2005 EPLEDESSERT: Jeg har en oppskrift som er sånn ca. - håper du våger deg på å ta ting litt på feelingen! Men den burde være enkel nok å eksperimentere med. Tror det var det første jeg lærte i sin tid. Det er kanskje ikke en pai i tradisjonell forstand, for deigen ligger oppå og ikke under. Smør en ildfast form, fyll den med eplebiter (skall osv. selvsagt fjernet først). Strø over sukker og kanel. Over dette kan du legge en smuldredeig - den har du smuldret av mel, mykt smør og sukker. Tror det skulle være sånn ca. to deler mel, en del smør og en del sukker. Du kan jo prøve deg fram med mel til du synes den kjennes passe smuldret ut. Stekes på 200 grader til den er passe gyllen (litt brun) og det surrer og lukter deilig, stekt eple. Husker ikke nøyaktig hvor lenge - du kan jo prøve med en halvtime i første omgang? Tusen takk! Jeg er en tøff jente, så den prøver jeg:) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.