Gå til innhold

Festmiddag for gode venner


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har invitert to gode vennepar til middag lørdag kveld. Vi la lista veldig høyt i fjor, og hadden DEN gourmetkvelden sammen med dem. Nå har vi ikke den samme kreativiteten og tiden til forberedelse, så vi trenger sårt noen tips til forrett, hovedrett og dessert. Det skal være noe flott (ikke pizza eller lasagne), helst ikke mye stekt (mannen min har litt problemer med hardt stekt mat) og det skal smake GODT!

Som i fjor ser vi for oss en helaften med god vin og god stemning:-)

  • Svar 53
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    9

  • DarkPink

    6

  • serendipity

    5

  • annegunn

    4

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Hovedrett er jeg ikke noe særlig på, men til forrett vil jeg anbefale en frisk, gresk salat. Fetaost, agurk, tomat, osv, det _er_ så friskt og nydelig! Eller minestronesuppe, eller hjemmelaget tzatsiki.

Til dessert foreslår jeg Charlotte Roussau, superenkel å lage og vanvittig god. Fromasj med rullekake utenpå, finner garantert oppskriften på nettet.

Skrevet

Hva med noe så enkelt som melon med spekeskinke til forrett.

Denne til hovedrett:

Chicken Parisienne

6 medium kyllingbryst

1.2 dl tørr hvitvin

3 dl cambell champignonsuppe

1 boks champignoner

2.4 dl kremfløte

paprikapulver

salt

Putt kylling i en form, salt. Hell på hvitvin, suppe, champignoner og fløte. Krydre med paprika.

185’c 1 - 1 ½ time

Serveres med ris og salat

Og kanskje en ostekake til dessert som kan lages dagen i forveien. Eller så kan du lage en fransk sjokoladekake og servere is og varme bjørnebær til.

Skrevet

Hovedrett er jeg ikke noe særlig på, men til forrett vil jeg anbefale en frisk, gresk salat. Fetaost, agurk, tomat, osv, det _er_ så friskt og nydelig! Eller minestronesuppe, eller hjemmelaget tzatsiki.

Til dessert foreslår jeg Charlotte Roussau, superenkel å lage og vanvittig god. Fromasj med rullekake utenpå, finner garantert oppskriften på nettet.

Eller minestronesuppe, ELLLER hjemmelaget tzatsiki. Du tenkte vel mer på tstatsikien i sammenheng med den greske salaten?

Skrevet

Eller minestronesuppe, ELLLER hjemmelaget tzatsiki. Du tenkte vel mer på tstatsikien i sammenheng med den greske salaten?

Nei, jeg er bare frelst på gresk mat =)

I Hellas serveres Tzatsiski alene som forrett. Da tenker jeg ikke på en boks med rømme rørt ut med tzatsiki-dip, men en litt tykkere "grøt" som det blir når det er hjemmelaget, og gjerne litt agurk og tomat ved siden av.

Skrevet

Forrett: Blomkålsuppe.

Kok blomkål og purreløk m.salt, pepper og grønnsaksbuljong. Bruk stavmikser. Tilsett litt melk/fløte og smør. Evt. jevnes med maisena.

Fres små blomkålbuketter og små loffeterninger i en blanding av olje og smør (ikke margarin). Salt, pepper + finhakket hvitløksfedd som legges inn helt på slutten. Dvs. leggs i panna røres rundt og sett panna til side.

Dette legges på toppen av suppa ved servering m. litt finhakket purreløk.

Veldig godt og dekorativt.

Skrevet

Hva med kyllingfilet surret med bacon, ovnstekte poteter og varm mozarellasalat?

Skrevet

Kanskje noen synes det er tidlig, og noen vil ikke ha julemat før jul.

Men pinnekjøtt er digg da:))

Hjemmelaget gryterett.

Rømmegrøt m/ spekemat.

Paier (feks lage ulike paier. En med skinke, osv) m/ gresk salat til.

Hel laks som du har i ovnen med folie. (Og putter inn champiniong osv)

Baccalao (vet ikke om det er vanskelig å lage eller ikke, har ikke lagd det. Men det er mehget godt synes jeg:)

Is med varme bær til dessert er enkelt og godt.

Kos dere:)

Skrevet

Carpaccio til forrett. Gjerne av tunfisk, det er helt nydelig! :)

Helstekt entrecote til hovedrett. Med en kraftig rødvinssaus og råstekte poteter med timian til. Og glaserte babygulrøtter, f.eks. Eller kanskje en puré av jordskokk.

Og sjokoladefondant til dessert. :)

Yømmi... Be annegunn komme med vintips som passer til, hun er helt konge på det. :)

Skrevet

Forrett: Blomkålsuppe.

Kok blomkål og purreløk m.salt, pepper og grønnsaksbuljong. Bruk stavmikser. Tilsett litt melk/fløte og smør. Evt. jevnes med maisena.

Fres små blomkålbuketter og små loffeterninger i en blanding av olje og smør (ikke margarin). Salt, pepper + finhakket hvitløksfedd som legges inn helt på slutten. Dvs. leggs i panna røres rundt og sett panna til side.

Dette legges på toppen av suppa ved servering m. litt finhakket purreløk.

Veldig godt og dekorativt.

*Nam nam* Det hørtes godt ut. Dette skal jeg notere meg:)

Skrevet

Carpaccio til forrett. Gjerne av tunfisk, det er helt nydelig! :)

Helstekt entrecote til hovedrett. Med en kraftig rødvinssaus og råstekte poteter med timian til. Og glaserte babygulrøtter, f.eks. Eller kanskje en puré av jordskokk.

Og sjokoladefondant til dessert. :)

Yømmi... Be annegunn komme med vintips som passer til, hun er helt konge på det. :)

u/t

Skrevet

Carpaccio til forrett. Gjerne av tunfisk, det er helt nydelig! :)

Helstekt entrecote til hovedrett. Med en kraftig rødvinssaus og råstekte poteter med timian til. Og glaserte babygulrøtter, f.eks. Eller kanskje en puré av jordskokk.

Og sjokoladefondant til dessert. :)

Yømmi... Be annegunn komme med vintips som passer til, hun er helt konge på det. :)

Nå blei jeg jævlig sulten, ass! :(

Skrevet

Nei, jeg er bare frelst på gresk mat =)

I Hellas serveres Tzatsiski alene som forrett. Da tenker jeg ikke på en boks med rømme rørt ut med tzatsiki-dip, men en litt tykkere "grøt" som det blir når det er hjemmelaget, og gjerne litt agurk og tomat ved siden av.

JA, jeg diger også gresk mat, men KUN tsatsiki synts jeg ikke er "nok". Jeg vil ha gresk salat ved siden av..

Skrevet

Hovedrett er jeg ikke noe særlig på, men til forrett vil jeg anbefale en frisk, gresk salat. Fetaost, agurk, tomat, osv, det _er_ så friskt og nydelig! Eller minestronesuppe, eller hjemmelaget tzatsiki.

Til dessert foreslår jeg Charlotte Roussau, superenkel å lage og vanvittig god. Fromasj med rullekake utenpå, finner garantert oppskriften på nettet.

Har du en god oppskrift på sånn derre tzatiki eller hva det nå heter. Har smakt det, og kunne godt tenke meg å lage det...

Skrevet

Carpaccio til forrett. Gjerne av tunfisk, det er helt nydelig! :)

Helstekt entrecote til hovedrett. Med en kraftig rødvinssaus og råstekte poteter med timian til. Og glaserte babygulrøtter, f.eks. Eller kanskje en puré av jordskokk.

Og sjokoladefondant til dessert. :)

Yømmi... Be annegunn komme med vintips som passer til, hun er helt konge på det. :)

Var ikke dette mat som er mye stekt? Både stekte poteter og kjøtt. Men for andre.... *yummi*

Skrevet

Carpaccio til forrett. Gjerne av tunfisk, det er helt nydelig! :)

Helstekt entrecote til hovedrett. Med en kraftig rødvinssaus og råstekte poteter med timian til. Og glaserte babygulrøtter, f.eks. Eller kanskje en puré av jordskokk.

Og sjokoladefondant til dessert. :)

Yømmi... Be annegunn komme med vintips som passer til, hun er helt konge på det. :)

Skal vi se...

Tunfiskcarpaccio: Hva med en tørr hvitvin med god fylde, for eksepel en god burguder? Ihvertfall ikke noe nye verden. Eventuelt en frisk rosevin, om ikke polet har solgt ut Rosaura'n.

Helstekt biff: Her trengs kraftig rødvin. Jeg ville nok gått for Rhone, kanskje en Crozes Hermitage? Eller en litt eldre Bordeauxvin. Om dere trenger en litt lettere kjøttvin - kanskje Rioja?

Og til sjokkisdesserten: Noe søtt, hvitt med en god del syre. Helst Sauternes.

Skrevet

Hva med noe så enkelt som melon med spekeskinke til forrett.

Denne til hovedrett:

Chicken Parisienne

6 medium kyllingbryst

1.2 dl tørr hvitvin

3 dl cambell champignonsuppe

1 boks champignoner

2.4 dl kremfløte

paprikapulver

salt

Putt kylling i en form, salt. Hell på hvitvin, suppe, champignoner og fløte. Krydre med paprika.

185’c 1 - 1 ½ time

Serveres med ris og salat

Og kanskje en ostekake til dessert som kan lages dagen i forveien. Eller så kan du lage en fransk sjokoladekake og servere is og varme bjørnebær til.

Melon og spekeskinke og salat hadde vi i fjor til forrett :-)

Den hørtes god ut, den kyllingen din! Skal tenke på det!

Skrevet

Forrett: Blomkålsuppe.

Kok blomkål og purreløk m.salt, pepper og grønnsaksbuljong. Bruk stavmikser. Tilsett litt melk/fløte og smør. Evt. jevnes med maisena.

Fres små blomkålbuketter og små loffeterninger i en blanding av olje og smør (ikke margarin). Salt, pepper + finhakket hvitløksfedd som legges inn helt på slutten. Dvs. leggs i panna røres rundt og sett panna til side.

Dette legges på toppen av suppa ved servering m. litt finhakket purreløk.

Veldig godt og dekorativt.

Det hørtes godt ut. Men vi har litt aversjon mot blomkålsuppe, etter en kvalmende opplevelse i studietida....

Skrevet

Hva med kyllingfilet surret med bacon, ovnstekte poteter og varm mozarellasalat?

Mmmmmm! Deilig! Men mannen min kan ikke ha stekt bacon. Må prøve å finne noe annet.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...