Gå til innhold

Kveldsmat


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg blir alltid så sulten på kvelden, men er ikke så glad i brødmat, og spiser for lite av det til at det er vits å kjøpe.

Knekkebrød er jeg kjempelei av, yoghurt blir jeg aldri mett av. Jeg elsker rundstykker med skinke og ost, men gidder ikke gå på butikken hver dag for å kjøpe ferske.

Er det noen som har noen gode tips til en deilig (og kanskje sunn?) kveldsmat man blir mett av, og ikke koster like mye som en middag? Hva spiser dere?

Skrevet

Dersom jeg ikke har lyst på brødmat eller kornblanding, pleier jeg gjerne å ta en tallerken å samle sammen litt forskjellig småtteri jeg har. Et par kornmokjeks, et par havrekjeks, et eple eller en banan, og kanskje en yoghurt eller gulrot.

Skrevet

Bak rundstykker selv og putt i fryseren. Et par minutter i micron og de er som nystekte.

Skrevet

Bak rundstykker selv og putt i fryseren. Et par minutter i micron og de er som nystekte.

Dæven steike, du løste nettopp alle livsproblemene mine. Noe så genialt! Takk! =*

Du har ikke en god oppskrift på rundstykker i samme slengen? (Hvis ikke finner jeg en på nettet)

Skrevet

Dæven steike, du løste nettopp alle livsproblemene mine. Noe så genialt! Takk! =*

Du har ikke en god oppskrift på rundstykker i samme slengen? (Hvis ikke finner jeg en på nettet)

Vi baker noe vi kaller havreboller:

50 g gjær (1 pose tørrgjær)

1 ts salt

1 ss sirup / honning

1,5 dl havrekli

2 dl havregryn

3-4 dl sammalt hvete (bruker en blanding av grovt og fint)

5 dl melk eller vann

75 g margarin / smør

Hvetemel til passe deig

Bland det tørre unntatt hvetemelet, smelt smøret og sirupen/honningen og ha i melken og varm til passe temp., skal kjennes litt varmt mot innsiden av håndleddet. Ha i hvetemel til deigen slipper bollen.

Vi kjevler ut deigen til en leiv på 1,5 - 2 cm tykkelse og stikker ut boller med et glass eller med hjerte-pepperkakeformer. :o) Pensles med sammenpisket egg. Stekes i 8-9 min på 225 grader.

Kjempegode! De blir ikke sprø da, men myke og her i huset går de unna!

Skrevet

Vi baker noe vi kaller havreboller:

50 g gjær (1 pose tørrgjær)

1 ts salt

1 ss sirup / honning

1,5 dl havrekli

2 dl havregryn

3-4 dl sammalt hvete (bruker en blanding av grovt og fint)

5 dl melk eller vann

75 g margarin / smør

Hvetemel til passe deig

Bland det tørre unntatt hvetemelet, smelt smøret og sirupen/honningen og ha i melken og varm til passe temp., skal kjennes litt varmt mot innsiden av håndleddet. Ha i hvetemel til deigen slipper bollen.

Vi kjevler ut deigen til en leiv på 1,5 - 2 cm tykkelse og stikker ut boller med et glass eller med hjerte-pepperkakeformer. :o) Pensles med sammenpisket egg. Stekes i 8-9 min på 225 grader.

Kjempegode! De blir ikke sprø da, men myke og her i huset går de unna!

Hørtes deilig ut, skal jammen ta å prøve de i kveld! Men skal det ikke heves?

Skrevet

Hørtes deilig ut, skal jammen ta å prøve de i kveld! Men skal det ikke heves?

*Hehe* Jo. Forhev på en time omtrent. Etterheves ikke så lenge, jeg pleier å sette på ovnen når jeg er ferdig med utkjevlingen og da rekekr de å heve ca. 15-20 min (det første brettet da). Det blir ca. 2 brett med 12 på hvert.

Skrevet

*Hehe* Jo. Forhev på en time omtrent. Etterheves ikke så lenge, jeg pleier å sette på ovnen når jeg er ferdig med utkjevlingen og da rekekr de å heve ca. 15-20 min (det første brettet da). Det blir ca. 2 brett med 12 på hvert.

Akai.. da er alt på plass, så jeg ikke kjøper inn en haug med rart mel til ingen nytte? =)

Tusen hjertelig takk.

Gjest Havrefru
Skrevet

Havregryn med soyamelk m/jordbærsmak på. Mettende, sunt og godt!

Skrevet

Bak rundstykker selv og putt i fryseren. Et par minutter i micron og de er som nystekte.

Er du her enda? Trillet små, små boller (etter en times heving), og de har nå stått 9 minutter på 225 grader, men de er fortsatt like små, og langt ifra ferdig stekt!

Hva har jeg gjort galt? =/

Skrevet

Er du her enda? Trillet små, små boller (etter en times heving), og de har nå stått 9 minutter på 225 grader, men de er fortsatt like små, og langt ifra ferdig stekt!

Hva har jeg gjort galt? =/

For kald deigvæske? For varm deigvæske? For lite elting av deigen? Det er en av de tre som har skjedd når det blir sånn hos meg.

Skrevet

Hatting miniflutes med ost og skinke, varm dem i ovnen til osten smelter, det pleier jeg ha en gang i blant når jeg får lyst på noe godt!

Kanskje ikke så sunt da, men godt er det iallefall....

Skrevet

For kald deigvæske? For varm deigvæske? For lite elting av deigen? Det er en av de tre som har skjedd når det blir sånn hos meg.

Hm.. mulig en kombinasjon av for kald væske og dårlig elting ja.. =/

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...