mariaflyfly Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Berlinerkranser er kjempegdt! Men ikke så helt enkelt... I fjor endte jeg opp med å bruke sprøytepose. jeg har faktisk vært med på prosjekt berlinerkranser sammen med mormor to ganger (begge gangene uten sprøytepose!), så jeg burde sånn reint teoretisk kunne klare det..tror jeg...? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Han er så god skjønner du! ) Forelska? Definitivt! ) Og da er det sååå koselig å gjøre stas på sin elskede vet du! 0 Siter
frosken Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 jeg har faktisk vært med på prosjekt berlinerkranser sammen med mormor to ganger (begge gangene uten sprøytepose!), så jeg burde sånn reint teoretisk kunne klare det..tror jeg...? Men hvordan gikk det sist du prøvde? Eller skulle prøve, mer presist? 0 Siter
skorpionfisken Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Smaken, Lillemus, smaken... Jeg bakte engang berlinerkranser med margarin uten melk og salt (til en melkeallergiker) og det var kun allergikeren selv som syntes de kunne spises. Han var ikke så godt vant... Cluet med å bruke margarin uten melk og salt er å ha litt salt i baksten for å erstatte det saltet som ikke er i margarinen. Jeg skjønner ikke hvorfor de fjerner saltet, når det er melka folk er allergisk mot. Man er ikke allergisk mot salt, selv om mange burde redusere saltinntaket. Men jeg synes man må kunne redusere saltet andre plasser enn der. Gjør det samme når jeg baker med olje, har bittelitt salt oppi. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Men hvordan gikk det sist du prøvde? Eller skulle prøve, mer presist? Nei, det har jeg fortrengt! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Men hvordan gikk det sist du prøvde? Eller skulle prøve, mer presist? Dvs, jeg husker at jeg pælma hele dritten,men jeg kan ikke huske eksakt hva som gikk feil. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Men hvordan gikk det sist du prøvde? Eller skulle prøve, mer presist? Jo, nå husker jeg det. Det skal IKKE være smelta smør i Berlinerkranser. Minn meg på at jeg noterer det i oppskrifta. 0 Siter
annegunn Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Cluet med å bruke margarin uten melk og salt er å ha litt salt i baksten for å erstatte det saltet som ikke er i margarinen. Jeg skjønner ikke hvorfor de fjerner saltet, når det er melka folk er allergisk mot. Man er ikke allergisk mot salt, selv om mange burde redusere saltinntaket. Men jeg synes man må kunne redusere saltet andre plasser enn der. Gjør det samme når jeg baker med olje, har bittelitt salt oppi. Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Men berlinerkranser var uansett ikke det lureste, siden smørsmaken er så vesentlig. Jeg bakte pepperkaker til han en gang etterpå, og de ble faktisk helt ålreite. 0 Siter
annegunn Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Jo, nå husker jeg det. Det skal IKKE være smelta smør i Berlinerkranser. Minn meg på at jeg noterer det i oppskrifta. *gapskratter* 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 *gapskratter* "Deigen" havna på samma stedet som de skuddsikre Minced Pies'ene jeg lagde samma dagen. Blei visst ikke så mye julebakst i fjor, nei... 0 Siter
flisa Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Det heter for fanken ikke colakaker med c - det er svensk og betyr karamellkaker - derfor med K - KOLAKAKOR! :-) ...men det er klart du skal bruke margarin -det smaker jo spøkelse når man bruker meierismør jo. 0 Siter
annegunn Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 "Deigen" havna på samma stedet som de skuddsikre Minced Pies'ene jeg lagde samma dagen. Blei visst ikke så mye julebakst i fjor, nei... Jeg tror du ville egnet deg bedre som kokk enn som husmor, gitt... Var det i dag du skulle spise gakkgakk? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Jeg tror du ville egnet deg bedre som kokk enn som husmor, gitt... Var det i dag du skulle spise gakkgakk? Jepp. Og Creme Catalana til dessert. DET kan jeg ihvertfall lage. 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2005 Forfatter Skrevet 17. november 2005 Det heter for fanken ikke colakaker med c - det er svensk og betyr karamellkaker - derfor med K - KOLAKAKOR! :-) ...men det er klart du skal bruke margarin -det smaker jo spøkelse når man bruker meierismør jo. Aha! Så det er det kola i kolakaker kommer av! Takk for oppklaringen! ) 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Margarin (melange) isteden for smør går bra, smak og behag. Soft som du skriver derimot er ikke egnet til kaker, er vel fordi det er soyamargarin. 0 Siter
flisa Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Aha! Så det er det kola i kolakaker kommer av! Takk for oppklaringen! ) værsågod! 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Åh, har du oppskriften på de pinnene (kolakaker)? De er såååå gode! *slafse* 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2005 Forfatter Skrevet 17. november 2005 Åh, har du oppskriften på de pinnene (kolakaker)? De er såååå gode! *slafse* Jeg har alltid kalt dem "Berits brune pinner", men en venninne av meg sier det er kolakaker, her er oppskriften i alle fall: 200 g smør 200 g sukker 1 eggeplomme 1 ss sirup 1 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 3-4 kopper hvetemel Rør sammen smør og sukker. Ha i eggeplomme og sirup. Ha i det tørre. Form til 4 avlange stenger som trykkes flate på platen (bruk to stekeplater ellers blir det for fullt!), pensle med eggehviten og strø over hakkede mandler (det pleier ikke jeg) og strø på litt sukker. Stekes på 190-200 grader i ca. 12 min. Flyter en del utover så ikke legg stengene for tett på platen - lag gjerne to lange, smale stenger i platens lengderetning fremfor to korte på tvers. Skjæres i strimler mens de er varme. Nam nam! 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 17. november 2005 Skrevet 17. november 2005 Jeg har alltid kalt dem "Berits brune pinner", men en venninne av meg sier det er kolakaker, her er oppskriften i alle fall: 200 g smør 200 g sukker 1 eggeplomme 1 ss sirup 1 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 3-4 kopper hvetemel Rør sammen smør og sukker. Ha i eggeplomme og sirup. Ha i det tørre. Form til 4 avlange stenger som trykkes flate på platen (bruk to stekeplater ellers blir det for fullt!), pensle med eggehviten og strø over hakkede mandler (det pleier ikke jeg) og strø på litt sukker. Stekes på 190-200 grader i ca. 12 min. Flyter en del utover så ikke legg stengene for tett på platen - lag gjerne to lange, smale stenger i platens lengderetning fremfor to korte på tvers. Skjæres i strimler mens de er varme. Nam nam! Tuuuuusen takk! ;oD 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.