Gå til innhold

Risboller (puffet ris)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Finner masse oppskrifter på nettet men hvilken er best? Ikke for søte, ikke for sterke, slik barn liker de.

Fortsetter under...

Gjest onsdag i dag
Skrevet

Bruk lys kokesjokolade, og ikke noe fett, bare smelt sjokolade i vannbad. Bytt også gjerne ut den puffede risen med en annen bedre frokostblanding etter ønske. Rice Crispies gir himmelske boller, men vet ikke om en får kjøpt den i Norge lenger?

Skrevet

Bruk lys kokesjokolade, og ikke noe fett, bare smelt sjokolade i vannbad. Bytt også gjerne ut den puffede risen med en annen bedre frokostblanding etter ønske. Rice Crispies gir himmelske boller, men vet ikke om en får kjøpt den i Norge lenger?

Herregud er det mulig å være så streng at det ikke kan være puffet ris i risbollene men derimot sunt korn i dem.

fyttirakkern hadde jeg fått servert det i jula da hadde jeg belja!

Skrevet

Herregud er det mulig å være så streng at det ikke kan være puffet ris i risbollene men derimot sunt korn i dem.

fyttirakkern hadde jeg fått servert det i jula da hadde jeg belja!

Puffa ris smaker jo ingenting. En del andre kornblandinger er jo kjempegode. Har ei på 6 hjemme som er superenig her, så det er nok flere som mener det.

Gjest onsdag i dag
Skrevet

Herregud er det mulig å være så streng at det ikke kan være puffet ris i risbollene men derimot sunt korn i dem.

fyttirakkern hadde jeg fått servert det i jula da hadde jeg belja!

Det er da ikke pga sunnhet, men jeg synes ikke puffet ris blir noe godt i slike boller. Herregud tror du det spiller noen rolle på sunhet hva slags korn man bader i sjokolade??

Er det måte på å legge meninger på andre da?? Jeg sier jo bare et forslag på hva jeg og mine barn synes er godt. Skjerp deg!!

Skrevet

Puffa ris smaker jo ingenting. En del andre kornblandinger er jo kjempegode. Har ei på 6 hjemme som er superenig her, så det er nok flere som mener det.

Risboller smaker veldig godt når du bruker det som skal være i dem.

eggedosis,puffet ris,sjokolade og delfiafett.

Uten dette ingen gode risboller vettu :)

Annonse

Skrevet

Det er da ikke pga sunnhet, men jeg synes ikke puffet ris blir noe godt i slike boller. Herregud tror du det spiller noen rolle på sunhet hva slags korn man bader i sjokolade??

Er det måte på å legge meninger på andre da?? Jeg sier jo bare et forslag på hva jeg og mine barn synes er godt. Skjerp deg!!

Jaja jeg skjønner.

Vi for all del ikke smake.

Her skal det være puffet ris,eggedosis,sjokolade og delfiafett i dem.

Ellers heter det ikke risboller det heter kanskje kornboller det du har? :)

Skrevet

Risboller smaker veldig godt når du bruker det som skal være i dem.

eggedosis,puffet ris,sjokolade og delfiafett.

Uten dette ingen gode risboller vettu :)

Hei, har du en oppskrift (litt mer detaljert) :) på risboller? Tenkte jeg skulle lage blant annet det nå før jul.

Hvordan oppbevares de best så de ikke blir tørre? Kakeboks?

Skrevet

Hei, har du en oppskrift (litt mer detaljert) :) på risboller? Tenkte jeg skulle lage blant annet det nå før jul.

Hvordan oppbevares de best så de ikke blir tørre? Kakeboks?

Ikke lag risbollene for tidlig.

Vi lager dem ett par dager før julaften.

Vi oppbevarer dem i en høy julekakeboks i kald kjeller.

2 egg og 3ss Melis piskes til eggedosis.

1 plate mørk kokesjokolade og 1 pakke delfiafett smeltes i vannbad sammen og blandes i eggedosisen sammen med 3 ss fløte.

Bland dette med 1 pakke puffet ris.

Jeg bruker lokket på min tupperware kaketine når jeg rører dette sammen for du trenger en stor bolle.

Bruk muffins papirformer å legg dem utover på ei bakeplate,fyll dem opp med risbollene og sett plata kaldt noen timer til sjokoladen har festa seg ellers blir det så mye kliss i kakeboksen.

Skrevet

Risboller smaker veldig godt når du bruker det som skal være i dem.

eggedosis,puffet ris,sjokolade og delfiafett.

Uten dette ingen gode risboller vettu :)

Greit det. Og jeg liker risboller. Men det kan jo hende det blir bedre med noe annet enn ris inni. (Selv om det da ikke blir risboller....)

Gjest onsdag i dag
Skrevet

Jaja jeg skjønner.

Vi for all del ikke smake.

Her skal det være puffet ris,eggedosis,sjokolade og delfiafett i dem.

Ellers heter det ikke risboller det heter kanskje kornboller det du har? :)

Nei, fysj og føy, smake noe nytt? Er du gæærn, det kan man da ikke! Finnes det virkelig folk lenger som lager og spiser de fæle "gammeldagse" risbollene som kune smaker fett?

Sorry, men jeg håper virkelig ikke du er en dag under 60 år...

Gjest onsdag i dag
Skrevet

Risboller smaker veldig godt når du bruker det som skal være i dem.

eggedosis,puffet ris,sjokolade og delfiafett.

Uten dette ingen gode risboller vettu :)

Ja, da smaker de fett. Noen liker sikkert det. Men jeg er sikker på at hvertfall unger liker de andre typene best. Men de får vel neppe smake noe godt der i gården...

Skrevet

Herregud er det mulig å være så streng at det ikke kan være puffet ris i risbollene men derimot sunt korn i dem.

fyttirakkern hadde jeg fått servert det i jula da hadde jeg belja!

Rice Crispies=sunt korn?Ho ho...

Annonse

Gjest onsdag i dag
Skrevet

Greit det. Og jeg liker risboller. Men det kan jo hende det blir bedre med noe annet enn ris inni. (Selv om det da ikke blir risboller....)

Men det har da aldri hett risboller heller da, negerboller er navnet der jeg kommer fra. Men det er vel lite politisk korrekt? ;o)

Gjest onsdag i dag
Skrevet

Rice Crispies=sunt korn?Ho ho...

Ikke sant? ;o) Men godt er det. Blir som den sjokoladen; crispo.. Mmmm

Skrevet

Nei, fysj og føy, smake noe nytt? Er du gæærn, det kan man da ikke! Finnes det virkelig folk lenger som lager og spiser de fæle "gammeldagse" risbollene som kune smaker fett?

Sorry, men jeg håper virkelig ikke du er en dag under 60 år...

Vi har laget sånne som du kaller gammeldagse risboller og de smaker slett ikke bare fett! Goooode er de! :o)

Skrevet

Men det har da aldri hett risboller heller da, negerboller er navnet der jeg kommer fra. Men det er vel lite politisk korrekt? ;o)

Negerboller er noe annet. Det er vel kakao og havregryn og fett kanskje? Husker jeg har lagd sånne en gang eller to da jeg var mindre.

Gjest mer puffet ris
Skrevet

Det er bare å ta mer puffet ris i sjokoladeblandingen, så blir de ikke så sterke.

Skrevet

Nei, fysj og føy, smake noe nytt? Er du gæærn, det kan man da ikke! Finnes det virkelig folk lenger som lager og spiser de fæle "gammeldagse" risbollene som kune smaker fett?

Sorry, men jeg håper virkelig ikke du er en dag under 60 år...

Hehehe jeg har det bare gøy jeg og ja jeg er over 60 år i dag *LOL*

Skrevet

Ikke lag risbollene for tidlig.

Vi lager dem ett par dager før julaften.

Vi oppbevarer dem i en høy julekakeboks i kald kjeller.

2 egg og 3ss Melis piskes til eggedosis.

1 plate mørk kokesjokolade og 1 pakke delfiafett smeltes i vannbad sammen og blandes i eggedosisen sammen med 3 ss fløte.

Bland dette med 1 pakke puffet ris.

Jeg bruker lokket på min tupperware kaketine når jeg rører dette sammen for du trenger en stor bolle.

Bruk muffins papirformer å legg dem utover på ei bakeplate,fyll dem opp med risbollene og sett plata kaldt noen timer til sjokoladen har festa seg ellers blir det så mye kliss i kakeboksen.

Nam, nam, dette blir snadder!

Takk for god hjelp.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...