Gjest mari Skrevet 9. mars 2001 Del Skrevet 9. mars 2001 For 1 år siden ble jeg plutselig allergisk mot frukt. Det gjelder alle typer unntatt sitrusfrukter. Jeg hovner opp i tunga og leppene og klør i halsen og spesielt i ørene. Likevel kan jeg drikke eplejuice og spise f.eks jordbæris. Har du noen forklaring på dette? Noen sier at min allergi kan ha sammenheng med pollenallergi.Stemmer dette? Jeg har jo ikke noen spesielle plager vår/sommer, og min fruktallergi er like sterk året rundt...... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/21631-fruktallergi/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im Skrevet 11. mars 2001 Del Skrevet 11. mars 2001 Kjære mari Reaksjon på rå frukt, særlig steinfrukt, henger nesten alltid sammen med allergi mot bjørkepollen. Du har sannsynligvis en bjørkepollenallergi som er lite plagsom, men allergien mot frukt høres ut til å være svært utpreget. Årsaken til at du ikke reagerer på citrus og jordbær er at allergi mot citrus og jordbær er svært sjelden og disse fruktene har ingen sammenheng med pollen. De som reagerer på citrus og jordbær har som regel eksem som forverres av stoffer som citrus og jordbær utløser i kroppen. Grunnen til at du kan drikke eplejuice er nok at de allergenene i rå epler som kryssreagerer med bjørkepollen blir ødelagt under fremstillingen av juicen. Det er noen pollenallergikere som reagerer på eplejuice også, men mange gjør det ikke. Du får trøste deg med de fruktene du kan spise og glede deg over at når epler og andre frukter du reagerer på kokes tåler du dem godt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/21631-fruktallergi/#findComment-93290 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.