Gå til innhold

Steke karbonader i stekeovn - oppskrift?


Sofies mamma

Anbefalte innlegg

Sofies mamma

Jeg skal lage karbonader av kjøttdeig. Har bare stekt i panne tidligere, men det har jeg ikke mulighet til i dag.

Går det an å lage deigen, forme de, legge de på en plate og steke de gjennomstekte i stekeovnen? Har noen oppskrift på det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det går fint å steke dem i ovnen - bare legg dem utover på bakepapir og stek dem på 200 grader. Kan bli litt tørre, så spander en liten klatt margarin på toppen av hver kake.

Et annet alternativ er å lage "kjøttbrød" i ildfast form. Trenger selvsagt lenger tid, men blir kjempegodt hvis du har litt ekstra snadder i deigen - løk, sopp eller baconbiter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sofies mamma

Det går fint å steke dem i ovnen - bare legg dem utover på bakepapir og stek dem på 200 grader. Kan bli litt tørre, så spander en liten klatt margarin på toppen av hver kake.

Et annet alternativ er å lage "kjøttbrød" i ildfast form. Trenger selvsagt lenger tid, men blir kjempegodt hvis du har litt ekstra snadder i deigen - løk, sopp eller baconbiter.

Hvor lenge skal jeg steke de på 200 grader? De blir helt gjennomstekt? Gjør ingenting om de blir litt tørre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor lenge skal jeg steke de på 200 grader? De blir helt gjennomstekt? Gjør ingenting om de blir litt tørre.

Har aldri tatt tida... Men når jeg lager kjøttboller på pizza er de iallefall gjennomstekt når pizzaen er stekt, ca. 20 min. Du får bare prøve deg fram, del ei kake og sjekk konsistensen underveis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går fint å steke dem i ovnen - bare legg dem utover på bakepapir og stek dem på 200 grader. Kan bli litt tørre, så spander en liten klatt margarin på toppen av hver kake.

Et annet alternativ er å lage "kjøttbrød" i ildfast form. Trenger selvsagt lenger tid, men blir kjempegodt hvis du har litt ekstra snadder i deigen - løk, sopp eller baconbiter.

Du kan også ta en teskje olivenolje på hver karbonade før du setter de inn. Da får det trukket seg gkennom hele mens det steker :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...