Gjest efoll Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 sønnen min går i en flerkulturell barnehage, og der serveres det halal-kjøtt. Er jeg dermed tryggere mht e-coli-bakterien? 0 Siter
Atene Skrevet 15. mars 2006 Skrevet 15. mars 2006 Kan ikke skjønne at det skulle være noen forskjell. Bakterien skyldes dårlige slakterutiner - de kommer fra dyret. Forskjellen på halal-slakting og vanlig slakting har ikke noe å si for dette. 0 Siter
Gjest pekka Skrevet 16. mars 2006 Skrevet 16. mars 2006 Kan ikke skjønne at det skulle være noen forskjell. Bakterien skyldes dårlige slakterutiner - de kommer fra dyret. Forskjellen på halal-slakting og vanlig slakting har ikke noe å si for dette. Alle bakterier dør ved temperatur på 60grader, så da kan man spise den kjøttdeigen man vil. Bare stek alle slag kjøtt godt, så går det bra, sa ekspert hos slakteren. 0 Siter
Atene Skrevet 16. mars 2006 Skrevet 16. mars 2006 Alle bakterier dør ved temperatur på 60grader, så da kan man spise den kjøttdeigen man vil. Bare stek alle slag kjøtt godt, så går det bra, sa ekspert hos slakteren. Det vet jeg selvfølgelig. Så jeg synes det er for mye hysteri nå. 0 Siter
gripp Skrevet 16. mars 2006 Skrevet 16. mars 2006 I forhold til e-coli spiller det nok liten rolle hvordan selve avlivingen foregår. Men halal-slakting gjøres med utgangspunkt i et muslims, religiøst rituale. Jeg har slett ingen interesse av å pådyttes andres religiøse ritualer gjennom maten jeg kjøper, og forlanger selvsagt at halal-kjøtt merkes slik at det fremgår hva vi kjøper. Halal-slakting gjøres i Skandinavia ved at dyrene først bedøves (det gis dispensasjoner i Danmark). Men det foregår selvsagt mye snusk: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1078558.ece Ellers i Europa stikkes dyrene i stor grad uten bedøvelse, selvsagt en uholdbar avlivingsmåte ut fra våre standarder for dyre-etikk. Alle borgere som er opptatt av dyrevelferd og "humane" slaktemetoder bør ta avstand fra halal-slakting og kreve at halal-kjøtt merkes tydelig. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.