ausr Skrevet 30. mars 2006 Del Skrevet 30. mars 2006 Takk for greit svar. Når det gjelder peanøttallergi er det alt dette med lupinmel og manglende merking som bekymrer oss. Siden hun hadde en alvorlig reaksjon med ødemer rundt øyne og munn før innleggelse undrer vi oss over at barnelegen vår mener dette er uten betydning. Vi gir jo ikke barna våre peanøtter! Kostholdet vårt er normalt sundt med frukt, grønnsaker, grovt brød og lite sukker. Mener du at hun trygt kan spise bakevarer bare de ikke inneholder nøtter? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/224806-pean%C3%B8ttallergi/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Immunologi Skrevet 4. april 2006 Del Skrevet 4. april 2006 Det ser ut som lupinmel kan ha betydning for såkaldt sensibilisering hos peanøttallergikere. Det betyr at allergenene i lupinmel ligner de i peanøtter slik at immunsystemet ikke ser forskjell. Allergi, dvs symptomer ved inntak av lupinmel er vesentlig sjeldnere. Hvis alle peanøttallergikere skulle unngå lupinmel ville det føre til at alt for mange hadde unødige restriksjoner. Jeg mener altså at dere trygt kan la barnet deres spise vanlige bakervarer bare de ikke inneholder nøtter. Bakervarer som inneholder lupinmel blir merket - problemet er bakervarer som kjøpes over disk - og ikke er innpakket - der må man spørre om de inneholder f.eks. nøtter eller for den saks skyld lupinmel hvis man vil unngå det. Reaksjon på peanøtter er MYE vanligere enn reaksjon på lupin, og også peanøttallergi kan forsvinne med årene. Håper dette var svar på det dere lurte på. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/224806-pean%C3%B8ttallergi/#findComment-1694163 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.