Gå til innhold

Er det virkelig slik? NHD


rose23

Anbefalte innlegg

En dame jeg kjenner er overbevist om at hennes 5 år gammle datter, som bor hos faren, blir utsatt for overgrep av han. Det har vært mange rettssaker og fagfolk inne i bildet som mener jenta er sterkt traumatisert.

Det jeg synest er ugripelig er at denne vesle jenta ikke får noen behandling på BUP fordi faren nekter med den begrunnelsen at det ikke hjelper.

Er loven virkelig slik at begge foreldrene må samtykke for at barnet skal få behandling? Etter min mening er dette hårreisende, da moren mener det er nettopp faren som er overgriperen her. Det er klart han vil gjøre alt han kan for å skjule det han evetuellt har gjort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Barnevernet er vel rett instans når en forelder nekter barnet nødvendig helsehjelp..?

Fra barnevernloven:

§ 4-10. Vedtak om medisinsk undersøkelse og behandling.

Dersom det er grunn til å tro at et barn lider av en livstruende eller annen alvorlig sykdom eller skade, og dersom foreldrene ikke sørger for at barnet kommer til undersøkelse eller behandling, kan fylkesnemnda vedta at barnet med bistand fra barneverntjenesten skal undersøkes av lege, eller bringes til sykehus for å bli undersøkt. Fylkesnemnda kan også vedta at en slik sykdom skal behandles på sykehus eller i hjemmet i samsvar med anvisning fra lege.

§ 4-11. Vedtak om behandling av barn som har særlige behandlings- og opplæringsbehov.

Dersom foreldrene ikke sørger for at et funksjonshemmet eller spesielt hjelpetrengende barn får dekket særlige behov for behandling og opplæring, kan fylkesnemnda vedta at barnet skal behandles eller få opplæring med bistand fra barneverntjenesten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den eneste muligheten hun har er å gå til rettsak mot faren for å få foreldreretten alene. Ellers kan enhver omsorgperson, god eller dårlig, nekte behandling selv om fagfolk og den andre av foreldrene mener noe annet så lenge de har felles foreldreansvar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...