muriel Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Kan noen av dere flinke, snille mennesker komme med noen glupe middagsforslag til jeg får besøk i helga? Forutsetninger: * kjøtt * enkelt (men gjerne imponerende, hehehe) * godt * ikke så alt for dyrt... (vente spent..) 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Skal det være spise-middag eller kose-middag? 0 Siter
muriel Skrevet 28. august 2006 Forfatter Skrevet 28. august 2006 Skal det være spise-middag eller kose-middag? Kjæreste-middag:o) 0 Siter
Lunepunen Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Hva med form med grønnsaker, brokoli, gulerot, potetbåter,purre, løk, paprika (3 farver). Med litt rapsolje, med hakket chili, og hvitløk! Og gratinerte poteter:) Kjæmpe godt!! Bakt poteter også en suveren vinner, og veldig enkelt! Du kan også ha noe godt i tilleg der, peppersaus med rødvin, soppstuing. Og det kan lages masse tilbehør til bakt potet, rømme, bacon, skinke og ost, kryddersmør. Og indrefilet med parmaskinke rundt:) God innholdsrik salat er også en slager! En av mine favoritt retter dette her:) Håper det var noe som fristet. 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Gubben pleier å lage lammegryte med cognac, tomatpure og sennep i sausen. Det er utrolig godt. Det serveres med ris. Skal gidde å leite fram oppskriften om du synes det høres interessant ut. 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Gubben pleier å lage lammegryte med cognac, tomatpure og sennep i sausen. Det er utrolig godt. Det serveres med ris. Skal gidde å leite fram oppskriften om du synes det høres interessant ut. Tror det er litt rødvin i den også 0 Siter
Hawkwind Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Stek. Gjør seg selv stort sett, 1,5-4 timer i ovnen avhengig av størrelse. Med hjemmelaget brun saus, laget ved bruning av mel i smør, tilsatt væske (mest melk, gjerne litt fløte), buljongterninger for smak og meljevning for passe tykkelse, sukkerkulør for passe farge, og stekesjyen til slutt. Et par skiver brunost gjør seg også som regel. Grønnsaker etter smak og behag, gjerne kokt i vann med en del smør i. Og vanlige, kokte poteter. Enkel og grei middag - og med litt forberedelser kan den gjøres imponerende. Skrelle potetene før de kokes, og servere dem i fat med litt grønt strødd oppå, eksempelvis. Steken kan eksempelvis serveres pent oppskåret og dandert på fat, med grønnsakene liggende rundt sånn litt estetisk plassert. Sausen i sausemugge, selvsagt. Men ja, er klar over at det er fryktelig tradisjonelt - og at det fortrinnsvis er en klassisk søndagsmiddag ;-) 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Kjæreste-middag:o) Jeg tenkte på fondue skjønner du. 0 Siter
muriel Skrevet 29. august 2006 Forfatter Skrevet 29. august 2006 Gubben pleier å lage lammegryte med cognac, tomatpure og sennep i sausen. Det er utrolig godt. Det serveres med ris. Skal gidde å leite fram oppskriften om du synes det høres interessant ut. Ja takk ) 0 Siter
muriel Skrevet 29. august 2006 Forfatter Skrevet 29. august 2006 Hva med form med grønnsaker, brokoli, gulerot, potetbåter,purre, løk, paprika (3 farver). Med litt rapsolje, med hakket chili, og hvitløk! Og gratinerte poteter:) Kjæmpe godt!! Bakt poteter også en suveren vinner, og veldig enkelt! Du kan også ha noe godt i tilleg der, peppersaus med rødvin, soppstuing. Og det kan lages masse tilbehør til bakt potet, rømme, bacon, skinke og ost, kryddersmør. Og indrefilet med parmaskinke rundt:) God innholdsrik salat er også en slager! En av mine favoritt retter dette her:) Håper det var noe som fristet. Hørtes godt ut - må absolutt vurderes ) 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Ja takk ) Lammegryte 500 gr benfritt lammekjøtt, salt, pepper, 8 sjalottløk, 3 hvitløksbåter, timinan, 2,5 dl rødvin, 1 ss tomatpure, 2 ss sennep, 2 ss cognac, 3 ss fløte. Del opp kjøttet i biter og brun det med salt og pepper. Fres løken og ha i timian, hvitløk, tomatpure og sennep. Ha i vinen og la det trekke i ca 40 min, til kjøttet er mørt. Smak til med cognac og fløte. Strø over persille og server med ris. 0 Siter
muriel Skrevet 29. august 2006 Forfatter Skrevet 29. august 2006 Lammegryte 500 gr benfritt lammekjøtt, salt, pepper, 8 sjalottløk, 3 hvitløksbåter, timinan, 2,5 dl rødvin, 1 ss tomatpure, 2 ss sennep, 2 ss cognac, 3 ss fløte. Del opp kjøttet i biter og brun det med salt og pepper. Fres løken og ha i timian, hvitløk, tomatpure og sennep. Ha i vinen og la det trekke i ca 40 min, til kjøttet er mørt. Smak til med cognac og fløte. Strø over persille og server med ris. Tusen takk, hørtes kjempegodt ut 0 Siter
muriel Skrevet 29. august 2006 Forfatter Skrevet 29. august 2006 Jeg tenkte på fondue skjønner du. Nja... ikke helt sikker på om jeg våger meg på den 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Nja... ikke helt sikker på om jeg våger meg på den Det er ikke vanskelig i det hele tatt! Også såå koselig som det er! For ikke å snakke om godt. 0 Siter
muriel Skrevet 29. august 2006 Forfatter Skrevet 29. august 2006 Det er ikke vanskelig i det hele tatt! Også såå koselig som det er! For ikke å snakke om godt. OK, da... ) Kan du gi meg oppskrift og sånn? 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 OK, da... ) Kan du gi meg oppskrift og sånn? Du må ha sånn fondue-sett da. Varmer opp olje og setter'n på brenneren. Bruk mørbradbiff, du trenger ikke bruke indrefilet. Skjær i passe store terninger. Du kan bruke annet kjøtt også, kylling, svin, alt etter hva du ønsker. Tilbehør kan være ris og baernaise-saus, norvegia-ost i terninger, sølvløk, champignnon, løk, sylteagurk, mais, rødbeter, cherrytomater, paprika kanskje, alt man måtte finne på. Salat. Husk hvitløkskrydder. Og god vin! 0 Siter
muriel Skrevet 29. august 2006 Forfatter Skrevet 29. august 2006 Du må ha sånn fondue-sett da. Varmer opp olje og setter'n på brenneren. Bruk mørbradbiff, du trenger ikke bruke indrefilet. Skjær i passe store terninger. Du kan bruke annet kjøtt også, kylling, svin, alt etter hva du ønsker. Tilbehør kan være ris og baernaise-saus, norvegia-ost i terninger, sølvløk, champignnon, løk, sylteagurk, mais, rødbeter, cherrytomater, paprika kanskje, alt man måtte finne på. Salat. Husk hvitløkskrydder. Og god vin! Takk, takk :-D 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.