Gjest Princess Peach Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Hva skal jeg gjøre med alle plommene? På ti minutter plukket jeg to store baljer fulle av store, søte blå plommer. Kommer til å få kjempemageknip hvis jeg skal spise opp alt det. Hva gjør man med plommer ,da? Syltetøy, kaker eller hva? Går det an å lage svisker selv? hihi 0 Siter
jubalong70 Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Åååå, kan'ke jeg få noen da!!!! Du kan fint lage syltetøy. Det er kjempegodt. Vask dem, del dem i to og ta ut steinen. Ha i en god kjele. Ha i passelig med vann (jeg tar det bare på gefülen) og passelig med sukker. Kok opp og ha i fryseemballasje. Frys ned og kos deg med i løpet av vinteren. Det er godt på brødskive og i kaker bl.a. 0 Siter
flisa Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Kom på noe: sett de utenfor gjerdet med et hyggelig skilt: FORSYN DERE OG GOD HØST! 0 Siter
flisa Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 .....ja, og så kommer jeg tilfeldigvis slentrende forbi.... 0 Siter
Soria Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 .....ja, og så kommer jeg tilfeldigvis slentrende forbi.... Hehe 0 Siter
keinstein Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Kom på noe: sett de utenfor gjerdet med et hyggelig skilt: FORSYN DERE OG GOD HØST! Sist jeg gjorde det med en trillebår med epler, så helte noen ut eplene og tok trillebåra. 0 Siter
Gjest tullehøna Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Plommer? Er ikke du mer på fersken,a;-)?? 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Åååå, kan'ke jeg få noen da!!!! Du kan fint lage syltetøy. Det er kjempegodt. Vask dem, del dem i to og ta ut steinen. Ha i en god kjele. Ha i passelig med vann (jeg tar det bare på gefülen) og passelig med sukker. Kok opp og ha i fryseemballasje. Frys ned og kos deg med i løpet av vinteren. Det er godt på brødskive og i kaker bl.a. Jo, værsågod! Det er bare å komme å plukke så mye du vil. 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Plommer? Er ikke du mer på fersken,a;-)?? Jo, egentlig så. Men jeg har jo ikke ferskentre i hagen. 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 sett vin! Hvordan lager jeg vin av plommer da? 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Hihi. Lag plommesaft. Er det bare å koke dem da? Kan ikke slikt. 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 .....ja, og så kommer jeg tilfeldigvis slentrende forbi.... Du er hjertelig velkommen. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Jo, værsågod! Det er bare å komme å plukke så mye du vil. Sukk, jeg elsker plommer!!! Vi kjøpte plommetre til hagen for noen år siden. Andre året fikk vi 4 plommer, og året etter hadde det dødd... Får prøve igjen tror jeg. 0 Siter
keinstein Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Er det bare å koke dem da? Kan ikke slikt. Har du epler også? 0 Siter
Gjest så får jeg en smak Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Hvordan lager jeg vin av plommer da? vel, du trenger en dunk, en gjærlås, og resten får du greie på i en forretning som driver med slikt. det er i alle fall godt! vin kan du forøvrig lage av allslags bær og frukt. husk å invitere meg for en smak, da:) : 0 Siter
Gjest Streker på veggen..! Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Sist jeg gjorde det med en trillebår med epler, så helte noen ut eplene og tok trillebåra. Hehehe *ser det for meg* 0 Siter
keinstein Skrevet 29. august 2006 Skrevet 29. august 2006 Er det bare å koke dem da? Kan ikke slikt. Koke saft, sylte, hermetisere osv. Best med saftkoker. -------------------- Hvordan lager man rå saft? Man må bruke bærsorter som egner seg til råsafting, f.eks. blåbær, rips, bringebær, etc. Epler kan også brukes, men er vanskelig. Det dannes lett mugg på saft av epler. Til 1 kg. bær/frukt bruker man ca. 8 dl vann og ca. 20 g vinsyre (fåes på apotek - og tilsettes for å bevare fargen, samtidig som det konserverer noe). Bærene må knuses. Tilsett så vann og vinsyre og rør godt. La det hele stå ca. 1 døgn. Saften siles så fra og sukkeret tas i, ¾ - 1 kg. farin pr. liter rå saft. Rør godt, opptil flere ganger, slik at sukkeret løses helt opp. Settes så kjølig og tildekkes i 3-4 dager. Skum av og fyll på flasker som tettes med et vattpropp, da det ikke skal være luftett. Hvis man vet at man ikke har en gunstig lagringsplass for rå saft, så er det absolutt å anbefale at man ofrer plass i fryseren til råsaften. Men frys da ikke ned i større porsjoner enn det man vet man kan forbruke i løpet av et par dager. ----------------------- 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.