Gå til innhold

Forslag til koldtbord


Anbefalte innlegg

Gjest KariKruskakli
Skrevet

mottas med takk.

Gjerne noe litt utradisjonelt.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tapas-koldbord?

Hjemmelagde kjøttboller, oliven, soltørket tomat, humus, pastasalat, hjemmelaget potetsalat, marinert kylling, marinerte reker, et par gode oster, godt brød, frisk frukt,

Skrevet

Tapas-koldbord?

Hjemmelagde kjøttboller, oliven, soltørket tomat, humus, pastasalat, hjemmelaget potetsalat, marinert kylling, marinerte reker, et par gode oster, godt brød, frisk frukt,

Hmmm.... Et koldtbord som det kunne til og med kresne meg fråtset i! :o)

Skrevet

Krydrede kjøttboller med en god tomatsaus ved siden av

Marinerte reker

Landbrød, valnøttbrød el.l

Ovnsstekte potetbåter - med aïoli ved siden av

Smørstekte sjampinjonger med sitron

Chorizo (spekepølse) og serranoskinke

Butterdeigsflak med parmesan og skinke, eller mozarella og tomat

Parmesanchips

Gresk salat

Tunfisksalat

Pai med spinat, bacon og fetaost

Skrevet

Krydrede kjøttboller med en god tomatsaus ved siden av

Marinerte reker

Landbrød, valnøttbrød el.l

Ovnsstekte potetbåter - med aïoli ved siden av

Smørstekte sjampinjonger med sitron

Chorizo (spekepølse) og serranoskinke

Butterdeigsflak med parmesan og skinke, eller mozarella og tomat

Parmesanchips

Gresk salat

Tunfisksalat

Pai med spinat, bacon og fetaost

Du kan godt få invitere meg på koldtbord assa! :o)

Skrevet

Krydrede kjøttboller med en god tomatsaus ved siden av

Marinerte reker

Landbrød, valnøttbrød el.l

Ovnsstekte potetbåter - med aïoli ved siden av

Smørstekte sjampinjonger med sitron

Chorizo (spekepølse) og serranoskinke

Butterdeigsflak med parmesan og skinke, eller mozarella og tomat

Parmesanchips

Gresk salat

Tunfisksalat

Pai med spinat, bacon og fetaost

*sikle*

Skrevet

Du kan godt få invitere meg på koldtbord assa! :o)

Du får gi beskjed neste gang du er nedover på mine trakter. ;o)

Skrevet

*sikle*

Huff ja, nå ble jeg sulten av mitt eget innlegg...

*kaster lengselsfulle blikk mot kjølekapet*

hare1365380455
Skrevet

Reker, kylling, karbonader, eggerøre, fiskekaker, remulade, pastasalat, kokte egg, majones, salatblader, eggerøre, pannekaker, leverpostei, bacon, oster.

hare1365380455
Skrevet

Huff ja, nå ble jeg sulten av mitt eget innlegg...

*kaster lengselsfulle blikk mot kjølekapet*

Jeg ble også sulten nå....;)

Skrevet

Har vel ikke noe utradisjonelt. Men ting jeg synes skal være med er:

Cabaret m.hjemmelaget remulade, karbonader med løk, eggerøre med laks og/eller spekeskinke. Potetsalat.

"Svenske" kjøttboller er godt. Grønnsaker med dip. Ikke typisk koltbord, men det blir alltid spist mye av det.

Et fat med noen oster + skinke er en slager som passer godt dersom det kommer kresne unger.

Jeg synes også det er godt med litt tomatsalat. (Tomat og løk i skiver med litt hvitløk, eddik, olje og en del sukker) Kjempegodt.

Hvilke brød man velger synes jeg også er litt viktig. Ofte baker jeg litt, men det tar ganske lang tid.

Ojsann. Nå BLE jeg sulten og fikk lyst til å lage mat. Det lukter får-i-kål. Dårlig lunkt, men jeg gleder meg:-)

Skrevet

Lodderogn i flere farger, med rømme og finhakket løk i skåler ved siden av.

Røkelaks/gravlaks.

Ovnsbakt laks/ørret.

Skalldyr (krabbe, reker, kreps).

Fiskemousse.

Skrevet

Hva med å prøve en mer tapas inspirert koldtbord?

Parma skinke, fetaost, forskjellige poteter, med ulike sauser, kjøttpølser, kjøtt i ulike smakskombinasjoner.

Landbrød, hvitløksmajones, salat.

Iallefall litt utradisjonelt!!

Gjest matglad
Skrevet

Majadara.

1 kopp brune små linser

1 kopp basmatiris

1 løk

2 kjøttbuljong

litt pepper

Hakk løken i små biter, brun denne i kasserollen sammen med litt olje.

Den skal bli mørk mørk brunn, rett før den blir brent.

Hell i litt vann, vannet skal bli farget mørkt brunt av løken.

Tilsett buljong, pepper og linser. Vannet skal dekke linsene.

Kok i ca. 10 min, så tilsetter du risen og mer vann, slik at vannet akkurat dekker risen.

La dette trekke under lokk i ca.20 min.

De siste minuttene er det lurt å legge et kjøkkenhåndkle under lokket for å trekke ut fukt.

Det er en fordel om dette ikke er helt bløtkokt, skal være en anelse "hardt"

Fjern fra kasserollen etterpå og avkjøl, da blir det ikke så klebrig.

Server avkjølt eller varmt (om du vil), sammen med youghurt naturell og pitabrød.

Jeg pleier å kjøpe noe som heter Libabrød i innvandrerbutikkene (det er pitabrød store som pannekaker.)

Salt er et must på dette, bland youghurt, majadara, strø salt over og riv av biter av pitabrøde som du så bruker som "skje".

Meget godt og ganske nøytralt i smak. Dette er noe alle kan like.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...