Gjest KariKruskakli Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 mottas med takk. Gjerne noe litt utradisjonelt. 0 Siter
NeaNoor Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel577.asp http://www.matprat.no/Article.aspx?artid=12255 0 Siter
snø Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Tapas-koldbord? Hjemmelagde kjøttboller, oliven, soltørket tomat, humus, pastasalat, hjemmelaget potetsalat, marinert kylling, marinerte reker, et par gode oster, godt brød, frisk frukt, 0 Siter
Lillemus Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Tapas-koldbord? Hjemmelagde kjøttboller, oliven, soltørket tomat, humus, pastasalat, hjemmelaget potetsalat, marinert kylling, marinerte reker, et par gode oster, godt brød, frisk frukt, Hmmm.... Et koldtbord som det kunne til og med kresne meg fråtset i! ) 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Krydrede kjøttboller med en god tomatsaus ved siden av Marinerte reker Landbrød, valnøttbrød el.l Ovnsstekte potetbåter - med aïoli ved siden av Smørstekte sjampinjonger med sitron Chorizo (spekepølse) og serranoskinke Butterdeigsflak med parmesan og skinke, eller mozarella og tomat Parmesanchips Gresk salat Tunfisksalat Pai med spinat, bacon og fetaost 0 Siter
Lillemus Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Krydrede kjøttboller med en god tomatsaus ved siden av Marinerte reker Landbrød, valnøttbrød el.l Ovnsstekte potetbåter - med aïoli ved siden av Smørstekte sjampinjonger med sitron Chorizo (spekepølse) og serranoskinke Butterdeigsflak med parmesan og skinke, eller mozarella og tomat Parmesanchips Gresk salat Tunfisksalat Pai med spinat, bacon og fetaost Du kan godt få invitere meg på koldtbord assa! ) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Krydrede kjøttboller med en god tomatsaus ved siden av Marinerte reker Landbrød, valnøttbrød el.l Ovnsstekte potetbåter - med aïoli ved siden av Smørstekte sjampinjonger med sitron Chorizo (spekepølse) og serranoskinke Butterdeigsflak med parmesan og skinke, eller mozarella og tomat Parmesanchips Gresk salat Tunfisksalat Pai med spinat, bacon og fetaost *sikle* 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Du kan godt få invitere meg på koldtbord assa! ) Du får gi beskjed neste gang du er nedover på mine trakter. ;o) 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 *sikle* Huff ja, nå ble jeg sulten av mitt eget innlegg... *kaster lengselsfulle blikk mot kjølekapet* 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Reker, kylling, karbonader, eggerøre, fiskekaker, remulade, pastasalat, kokte egg, majones, salatblader, eggerøre, pannekaker, leverpostei, bacon, oster. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Huff ja, nå ble jeg sulten av mitt eget innlegg... *kaster lengselsfulle blikk mot kjølekapet* Jeg ble også sulten nå.... 0 Siter
Speak Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Har vel ikke noe utradisjonelt. Men ting jeg synes skal være med er: Cabaret m.hjemmelaget remulade, karbonader med løk, eggerøre med laks og/eller spekeskinke. Potetsalat. "Svenske" kjøttboller er godt. Grønnsaker med dip. Ikke typisk koltbord, men det blir alltid spist mye av det. Et fat med noen oster + skinke er en slager som passer godt dersom det kommer kresne unger. Jeg synes også det er godt med litt tomatsalat. (Tomat og løk i skiver med litt hvitløk, eddik, olje og en del sukker) Kjempegodt. Hvilke brød man velger synes jeg også er litt viktig. Ofte baker jeg litt, men det tar ganske lang tid. Ojsann. Nå BLE jeg sulten og fikk lyst til å lage mat. Det lukter får-i-kål. Dårlig lunkt, men jeg gleder meg:-) 0 Siter
birdie Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Lodderogn i flere farger, med rømme og finhakket løk i skåler ved siden av. Røkelaks/gravlaks. Ovnsbakt laks/ørret. Skalldyr (krabbe, reker, kreps). Fiskemousse. 0 Siter
Lunepunen Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Hva med å prøve en mer tapas inspirert koldtbord? Parma skinke, fetaost, forskjellige poteter, med ulike sauser, kjøttpølser, kjøtt i ulike smakskombinasjoner. Landbrød, hvitløksmajones, salat. Iallefall litt utradisjonelt!! 0 Siter
Gjest matglad Skrevet 30. august 2006 Skrevet 30. august 2006 Majadara. 1 kopp brune små linser 1 kopp basmatiris 1 løk 2 kjøttbuljong litt pepper Hakk løken i små biter, brun denne i kasserollen sammen med litt olje. Den skal bli mørk mørk brunn, rett før den blir brent. Hell i litt vann, vannet skal bli farget mørkt brunt av løken. Tilsett buljong, pepper og linser. Vannet skal dekke linsene. Kok i ca. 10 min, så tilsetter du risen og mer vann, slik at vannet akkurat dekker risen. La dette trekke under lokk i ca.20 min. De siste minuttene er det lurt å legge et kjøkkenhåndkle under lokket for å trekke ut fukt. Det er en fordel om dette ikke er helt bløtkokt, skal være en anelse "hardt" Fjern fra kasserollen etterpå og avkjøl, da blir det ikke så klebrig. Server avkjølt eller varmt (om du vil), sammen med youghurt naturell og pitabrød. Jeg pleier å kjøpe noe som heter Libabrød i innvandrerbutikkene (det er pitabrød store som pannekaker.) Salt er et must på dette, bland youghurt, majadara, strø salt over og riv av biter av pitabrøde som du så bruker som "skje". Meget godt og ganske nøytralt i smak. Dette er noe alle kan like. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.