Gå til innhold

lasagne oppskrift please!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Leste om lasagne lenger nede her og liker det godt, men bruker alltid ferdige pakker og synes at hjemmelaget hos folk er så mye bedre.

Har du en god oppskrift og fremgangsmåte å gi til meg?

På forhånd tusen takk!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har tidligere skrytt her inne av at jeg lager en overjordisk god lasagne. ;o)

Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem.

Tomat/kjøttsaus:

2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket.

Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut/et par-tre ss tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum.

Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter.

Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus.

Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem på mengde parmesan - den skal være fyldig, raus og litt salt.

Legg lagvis i ildfast form med pastaplater.

La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene.

Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder.

Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen.

Gjest Persille
Skrevet

Jeg henger men på mrs. Wallace under her - og legger til følgende;

Stek kjøttdeigen i en liten skvett cola, det gir en liten karamellisering på kjøttet som er kjempegodt! Ikke mer enn 0,5 dl eller noe...

Og ikke lag hvis saus - men bruks ostesauser fra butikken, og ha i ekstra ost som smaker litt.

Lykke til :)

Skrevet

Jeg henger men på mrs. Wallace under her - og legger til følgende;

Stek kjøttdeigen i en liten skvett cola, det gir en liten karamellisering på kjøttet som er kjempegodt! Ikke mer enn 0,5 dl eller noe...

Og ikke lag hvis saus - men bruks ostesauser fra butikken, og ha i ekstra ost som smaker litt.

Lykke til :)

Cola?

*noterer ivrig*

Gjest Princess Peach
Skrevet

Nam, nå fikk jeg lyst på lasagne. Skal jammen meg lage det i kveld. :)

Skrevet

Jeg henger men på mrs. Wallace under her - og legger til følgende;

Stek kjøttdeigen i en liten skvett cola, det gir en liten karamellisering på kjøttet som er kjempegodt! Ikke mer enn 0,5 dl eller noe...

Og ikke lag hvis saus - men bruks ostesauser fra butikken, og ha i ekstra ost som smaker litt.

Lykke til :)

Må man bruke parmesan? Forslag til andre oster?

Skrevet

Jeg har tidligere skrytt her inne av at jeg lager en overjordisk god lasagne. ;o)

Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem.

Tomat/kjøttsaus:

2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket.

Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut/et par-tre ss tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum.

Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter.

Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus.

Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem på mengde parmesan - den skal være fyldig, raus og litt salt.

Legg lagvis i ildfast form med pastaplater.

La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene.

Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder.

Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen.

hvorl lang tid tar det ca. å lage denne? Blir ganske dyrt å kjøpe inn alle ingrediensene,men noe av det har man jo til neste gang

Skrevet

Jeg har tidligere skrytt her inne av at jeg lager en overjordisk god lasagne. ;o)

Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem.

Tomat/kjøttsaus:

2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket.

Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut/et par-tre ss tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum.

Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter.

Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus.

Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem på mengde parmesan - den skal være fyldig, raus og litt salt.

Legg lagvis i ildfast form med pastaplater.

La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene.

Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder.

Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen.

Hvor stor form brker du til denne forresten?

Skrevet

hvorl lang tid tar det ca. å lage denne? Blir ganske dyrt å kjøpe inn alle ingrediensene,men noe av det har man jo til neste gang

Jeg har mesteparten av ingrediensene til enhver tid, så som regel trenger jeg bare kjøpe kjøttdeig og evt litt ekstra melk.

Skrevet

Hvor stor form brker du til denne forresten?

Vanlig ildfast form

Skrevet

Vanlig ildfast form

Takk for svar. Går det greit å ha revet jarlsberg i den hvite sausen? Eller blir det for lite smak?

Skrevet

Takk for svar. Går det greit å ha revet jarlsberg i den hvite sausen? Eller blir det for lite smak?

Det går selvsagt an å ha både Jarlsberg i sausen, men det blir en mildere variant. Smak og behag. ;o)

Gjest Persille
Skrevet

Cola?

*noterer ivrig*

Jepp :)

Ikke så mye da, bare bittelitt - og det må være cola, ikke noen light varianter.

Veldig godt i alle karbonade/kjøttdeig-retter, taco, lasagne, pizza...

Gjest Persille
Skrevet

Må man bruke parmesan? Forslag til andre oster?

Nei, jeg gjør aldri det.

Jeg bruker gjerne cheddar-oster, eller vellagrede oster (Norvegia, Jarlsberg), eller andre oster med litt mer smak enn vanlige guloster.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...