Gjest dobba Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Leste om lasagne lenger nede her og liker det godt, men bruker alltid ferdige pakker og synes at hjemmelaget hos folk er så mye bedre. Har du en god oppskrift og fremgangsmåte å gi til meg? På forhånd tusen takk! 0 Siter
Gjest Rallar Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 http://www.kokk.no/kokkens_matoppskrifter/Lasagne.shtml Ha en strålende dag og en finfin helg. Lykke til. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Jeg har tidligere skrytt her inne av at jeg lager en overjordisk god lasagne. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut/et par-tre ss tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem på mengde parmesan - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Jeg henger men på mrs. Wallace under her - og legger til følgende; Stek kjøttdeigen i en liten skvett cola, det gir en liten karamellisering på kjøttet som er kjempegodt! Ikke mer enn 0,5 dl eller noe... Og ikke lag hvis saus - men bruks ostesauser fra butikken, og ha i ekstra ost som smaker litt. Lykke til 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Jeg henger men på mrs. Wallace under her - og legger til følgende; Stek kjøttdeigen i en liten skvett cola, det gir en liten karamellisering på kjøttet som er kjempegodt! Ikke mer enn 0,5 dl eller noe... Og ikke lag hvis saus - men bruks ostesauser fra butikken, og ha i ekstra ost som smaker litt. Lykke til Cola? *noterer ivrig* 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 1. september 2006 Skrevet 1. september 2006 Nam, nå fikk jeg lyst på lasagne. Skal jammen meg lage det i kveld. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 Jeg henger men på mrs. Wallace under her - og legger til følgende; Stek kjøttdeigen i en liten skvett cola, det gir en liten karamellisering på kjøttet som er kjempegodt! Ikke mer enn 0,5 dl eller noe... Og ikke lag hvis saus - men bruks ostesauser fra butikken, og ha i ekstra ost som smaker litt. Lykke til Må man bruke parmesan? Forslag til andre oster? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 Jeg har tidligere skrytt her inne av at jeg lager en overjordisk god lasagne. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut/et par-tre ss tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem på mengde parmesan - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. hvorl lang tid tar det ca. å lage denne? Blir ganske dyrt å kjøpe inn alle ingrediensene,men noe av det har man jo til neste gang 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 Jeg har tidligere skrytt her inne av at jeg lager en overjordisk god lasagne. ;o) Lager den uten oppskrift, men her får du fremgangsmåten min. Alt er cirkamål, smak deg litt frem. Tomat/kjøttsaus: 2 bokser hermetiske tomater (av den hele typen, de er best) knuses i en kjele. Stavmixer eller potetstapper fungerer utmerket. Tilsett ca 1-2 ss olivenolje, 1-2 ss balsamicoeddik, 1-2 ss sukker, en god sprut/et par-tre ss tomatpure, en terning hønsebuljong, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Finhakk 1 liten løk og riv en gulrot og la alt sammen putre minst ti minutter. Stek 400 g kjøttdeig og ca en halv pakke bacon. Bland kjøtt og tomatsaus. Ostesaus: lag vanlig hvitsaus og tilsett parmesan. Er du halvlat, kjøper du en sånn hvitsauspose. Smak deg frem på mengde parmesan - den skal være fyldig, raus og litt salt. Legg lagvis i ildfast form med pastaplater. La gjerne stå i formen en stund før steking, så sausen trekker seg inn i platene. Ha på ost - min favoritt er den pizzaosten med 4 oster, eller mozarellaost tilsatt litt ridder. Stek på ca 230 grader i 12-20 minutter, avhengig av hvor lenge pastaplatene har fått trekke i formen. Hvor stor form brker du til denne forresten? 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 hvorl lang tid tar det ca. å lage denne? Blir ganske dyrt å kjøpe inn alle ingrediensene,men noe av det har man jo til neste gang Jeg har mesteparten av ingrediensene til enhver tid, så som regel trenger jeg bare kjøpe kjøttdeig og evt litt ekstra melk. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 Hvor stor form brker du til denne forresten? Vanlig ildfast form 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 Vanlig ildfast form Takk for svar. Går det greit å ha revet jarlsberg i den hvite sausen? Eller blir det for lite smak? 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 Takk for svar. Går det greit å ha revet jarlsberg i den hvite sausen? Eller blir det for lite smak? Det går selvsagt an å ha både Jarlsberg i sausen, men det blir en mildere variant. Smak og behag. ;o) 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 Cola? *noterer ivrig* Jepp Ikke så mye da, bare bittelitt - og det må være cola, ikke noen light varianter. Veldig godt i alle karbonade/kjøttdeig-retter, taco, lasagne, pizza... 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 2. september 2006 Skrevet 2. september 2006 Må man bruke parmesan? Forslag til andre oster? Nei, jeg gjør aldri det. Jeg bruker gjerne cheddar-oster, eller vellagrede oster (Norvegia, Jarlsberg), eller andre oster med litt mer smak enn vanlige guloster. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.