Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Shira12

Koke frossen fisk?

Recommended Posts

mil1365380270

For noe tull!!

Hvor mange ganger har du egentlig kokt fisk?

Jeg koker alltid frossen fisk. Har du frossen blokk fra frysedisken, så trekker jeg den rett under kokepunktet i ca 10-12 minutter. Sjekker med en kniv om det ser greit ut innvendig.

Hemmligheten er å IKKE la det koke, men trekke under kokepunktet.

Koker det, blir det fort stenhardt.

Hmmmm... Har samme erfaring som Keinstein. Pusen fikk sin trukket frossen, vår skal tines føst, ja. Synes det blir stor forskjell på smak og lukt :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

keinstein

For noe tull!!

Hvor mange ganger har du egentlig kokt fisk?

Jeg koker alltid frossen fisk. Har du frossen blokk fra frysedisken, så trekker jeg den rett under kokepunktet i ca 10-12 minutter. Sjekker med en kniv om det ser greit ut innvendig.

Hemmligheten er å IKKE la det koke, men trekke under kokepunktet.

Koker det, blir det fort stenhardt.

Kokk fra hotellbransjen sier et definitivt nei i en lett dirrende tone med lett oppsperrede øyne. Knugende taushet, og jeg sneik meg vekk før de prøvde å holde meg igjen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kaffepiken

Jeg kokte fisk i går, direkte fra dypfryst tilstand. Det gikk kjempefint. Ha godt med salt og en kork eddik i vannet, kok opp og la fisken trekke - ikke koke - i ca 10 min. Da koker ikke fisken i stykker. Blir så godt så!

Share this post


Link to post
Share on other sites
pistolèro

For noe tull!!

Hvor mange ganger har du egentlig kokt fisk?

Jeg koker alltid frossen fisk. Har du frossen blokk fra frysedisken, så trekker jeg den rett under kokepunktet i ca 10-12 minutter. Sjekker med en kniv om det ser greit ut innvendig.

Hemmligheten er å IKKE la det koke, men trekke under kokepunktet.

Koker det, blir det fort stenhardt.

Dolberter er ingen kjøkkensvingere, gammelt jungelord.

Fisk SKAL trekkes ufrossen, sånn er det med den saken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hare1365380455

Jeg kokte fisk i går, direkte fra dypfryst tilstand. Det gikk kjempefint. Ha godt med salt og en kork eddik i vannet, kok opp og la fisken trekke - ikke koke - i ca 10 min. Da koker ikke fisken i stykker. Blir så godt så!

Eddik i vannet? Hm, det var nytt for meg... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
kaffepiken

Eddik i vannet? Hm, det var nytt for meg... :)

Prøv det neste gang du koker fisk, det gir en frisk og god smak. Selv mannen min som ikke liker torsk syntes det smakte bra :o) Men ikke for mye, bare en kork eddik til en kjele vann hvis du har 35% eddik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

pistolèro

Prøv det neste gang du koker fisk, det gir en frisk og god smak. Selv mannen min som ikke liker torsk syntes det smakte bra :o) Men ikke for mye, bare en kork eddik til en kjele vann hvis du har 35% eddik.

...og laubærblad.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kaffepiken

...og laubærblad.

Enig, laubærblad må til :o)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...