Gå til innhold

Verdens Beste=Opp-ned-kake?


Gjest mij

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg tror det.

Nå har jeg aldri skjønt hvorfor den kalles Verdens Beste, da, jeg syns nemlig ikke den er SÅ god.

Helt enig. Det er en av de få kakene jeg ikke liker særlig godt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, det er visst samme kaka, ja.

Kjært barn har mange navn...

Jeg har fått overdose av den kaka i oppveksten da min mor fikk et kompliment for den en gang;)

Nå serveres den i samtlige familiemedlemmers bursdag:(

Får bare lyst å skrike når jeg ser den!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fått overdose av den kaka i oppveksten da min mor fikk et kompliment for den en gang;)

Nå serveres den i samtlige familiemedlemmers bursdag:(

Får bare lyst å skrike når jeg ser den!!

Dette ble da en hyggelig tråd ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fått overdose av den kaka i oppveksten da min mor fikk et kompliment for den en gang;)

Nå serveres den i samtlige familiemedlemmers bursdag:(

Får bare lyst å skrike når jeg ser den!!

Jeg har også fått overdose av den forlengst, da flere i familien ber meg lage den med jevne mellomrom. Jeg lager så gjerne, men spise får de andre ta seg av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest theoline

Her er det to helt forskjellige kaker, Verdens beste er den med marengs, mandelflarn og slik, også kalt Kvæfjordkake!

Opp Ned kake er en kake der du legger nøtter ned i formen først, grovhakket om jeg ikke tar helt feil, så fyller du på med resten av deigen, steker den,tar den ut, skjærer den i to og fyller med vaniljekrem, og snur den opp ned slik att nøttebunnen blir en nøttetopp, altså ikke marengs i den kaka!

Krøkkete forklart, men poenget at her hos oss er det to vidt forskjellige kaker, gode kaker begge to, men holder en knapp på Opp Ned kake, nam!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vant med at oppnedkake er en kake med ananasringer i bunnen. Røren la seg rundt ananasen om dere skjønner hva jeg mener. Når kaken snus etter steiking og avkjøling blir de ringene et fint mønster på toppen. Sto i en bakebok/hefte som mamma hadde når jeg var lita. Sikkert 20 år siden jeg har smakt den kaka nå, men den var god! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Her er det to helt forskjellige kaker, Verdens beste er den med marengs, mandelflarn og slik, også kalt Kvæfjordkake!

Opp Ned kake er en kake der du legger nøtter ned i formen først, grovhakket om jeg ikke tar helt feil, så fyller du på med resten av deigen, steker den,tar den ut, skjærer den i to og fyller med vaniljekrem, og snur den opp ned slik att nøttebunnen blir en nøttetopp, altså ikke marengs i den kaka!

Krøkkete forklart, men poenget at her hos oss er det to vidt forskjellige kaker, gode kaker begge to, men holder en knapp på Opp Ned kake, nam!!

det stemmer.. og eg er heilt enig i at opp-ned kaka er veldig god! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

..du er heller ikke begeistret for den? :-)

Jeg er desverre allergisk mot nøtter og mandler :( Har nok ikke smakt opp-ned kake på 20 år eller mer... Men jeg HUSKER at den var dritgod!! Så det er jo synd at jeg ikke kan spise den...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vant med at oppnedkake er en kake med ananasringer i bunnen. Røren la seg rundt ananasen om dere skjønner hva jeg mener. Når kaken snus etter steiking og avkjøling blir de ringene et fint mønster på toppen. Sto i en bakebok/hefte som mamma hadde når jeg var lita. Sikkert 20 år siden jeg har smakt den kaka nå, men den var god! :)

Venninna mi pleide å lage den kaka, den er god med krem på :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Venninna mi pleide å lage den kaka, den er god med krem på :o)

Ja den er god. Må sjekke om mamma fortsatt har oppskriften. Fikk lyst på den nå. *nam*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det to helt forskjellige kaker, Verdens beste er den med marengs, mandelflarn og slik, også kalt Kvæfjordkake!

Opp Ned kake er en kake der du legger nøtter ned i formen først, grovhakket om jeg ikke tar helt feil, så fyller du på med resten av deigen, steker den,tar den ut, skjærer den i to og fyller med vaniljekrem, og snur den opp ned slik att nøttebunnen blir en nøttetopp, altså ikke marengs i den kaka!

Krøkkete forklart, men poenget at her hos oss er det to vidt forskjellige kaker, gode kaker begge to, men holder en knapp på Opp Ned kake, nam!!

Verdens Beste og Opp Ned Kake er også to vidt forskjellige kaker på mine kanter (vest). Er spesielt gland i Verdens Best (som også kalles Det beste i verda og Kvæfjordkake), En veanninne laget Opp Ned Kake da min datter ble konfirmert. Så vidt jeg husker har den ikke krem verken inni eller oppå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja den er god. Må sjekke om mamma fortsatt har oppskriften. Fikk lyst på den nå. *nam*

Legg inn den da hvis du finner den. Tror kanskje den er fra Freias bakebok.

Jeg tror jeg hev moren mins bakebok :o( :o(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ChiengMai

Her er opp-ned-kake noe helt annet enn Verdens Beste (som egentlig heter Kvæfjord-kake). På opp-ned-kaka har man "pynten" neders i kakeforma før man har røra oppi (her er det vanlig med mandler og sukker eller ananas. Når kaka er stekt snur man den opp ned, og vips har man en ferdig pynta kake. Røra virker litt sånn sukkerbrødaktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...