Nellie Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Auch, jeg glemte å ta opp kalkunen av frysen i går, og skal servere denne til middagsgjester i morgen ettermiddag... Den skal egentlig tine to døgn i kjøleskap, nå får den ett døgn, kan den stå i romtemp eller blir den dårlig da? 0 Siter
keinstein Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Du har et problem. Det største er overflatetemperaturen. Den blir for høy. Der vokser bakteriene mens resten tiner. Få butikken til å sage den frosne fuglen opp i biter, de tiner fortere. Så kan du bruke mikroovn og tine dem. Bølgene går ikke mer enn 3 cm inn, og jeg tipper at fuglekreket er for stort for ovnen i helt tilstand? Ikke like fint med biter, men.... 0 Siter
Gjest midia Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Du har et problem. Det største er overflatetemperaturen. Den blir for høy. Der vokser bakteriene mens resten tiner. Få butikken til å sage den frosne fuglen opp i biter, de tiner fortere. Så kan du bruke mikroovn og tine dem. Bølgene går ikke mer enn 3 cm inn, og jeg tipper at fuglekreket er for stort for ovnen i helt tilstand? Ikke like fint med biter, men.... Hvilken butikk skulle hun ha valgt da tro? I dag er det 1 juledag og det meste av butikkene stengt og i morgen skal kalkunen tilberedes + at det er samme med butikkene også i morgen. Ditt forslag er sikkert ok ellers, men ikke i disse juledager 0 Siter
Nellie Skrevet 25. desember 2006 Forfatter Skrevet 25. desember 2006 Du har et problem. Det største er overflatetemperaturen. Den blir for høy. Der vokser bakteriene mens resten tiner. Få butikken til å sage den frosne fuglen opp i biter, de tiner fortere. Så kan du bruke mikroovn og tine dem. Bølgene går ikke mer enn 3 cm inn, og jeg tipper at fuglekreket er for stort for ovnen i helt tilstand? Ikke like fint med biter, men.... Har ingen butikk som kan sage fugl i dag gitt, så da har jeg et enda større problem. Og nei, det er ikke sjans til å mikrotine den, altfor stor til det... 0 Siter
Ulrikke Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Vi har tint i romtemperatur vi, flere ganger - uten å bli syke av den grunn! Så jeg ville gjort det, uten tvil! 0 Siter
Nellie Skrevet 25. desember 2006 Forfatter Skrevet 25. desember 2006 Vi har tint i romtemperatur vi, flere ganger - uten å bli syke av den grunn! Så jeg ville gjort det, uten tvil! Jeg har egentlig ikke så mange andre valg, har satt den i et litt kjølig rom nå, helt klart varmere enn i kjøleskapet men ikke stuetemp, så får jeg satse på at det går bra. 0 Siter
Ulrikke Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Jeg har egentlig ikke så mange andre valg, har satt den i et litt kjølig rom nå, helt klart varmere enn i kjøleskapet men ikke stuetemp, så får jeg satse på at det går bra. Går helt sikkert strålende. Står det ikke 1 døgn i romtemperatur eller 2 døgn i kjøleskap i "bruksanvisningen" da, tro? 0 Siter
keinstein Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Hvilken butikk skulle hun ha valgt da tro? I dag er det 1 juledag og det meste av butikkene stengt og i morgen skal kalkunen tilberedes + at det er samme med butikkene også i morgen. Ditt forslag er sikkert ok ellers, men ikke i disse juledager Kokken har ikke lykkes med denne metoden, og mener det tar mye lenger tid enn dette, men amerikanerne eter mye kalkun: Place turkey in its original wrapping in sink and cover with COLD water. Change the water every 1/2 hour to maintain the temperature. Allow 1/2 hour per pound to defrost the turkey. Most turkeys will take from 5 to 10 hours to thaw. 0 Siter
keinstein Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Går helt sikkert strålende. Står det ikke 1 døgn i romtemperatur eller 2 døgn i kjøleskap i "bruksanvisningen" da, tro? Mulig den evt plasten utenpå skrotten holder bakteriene unna? 0 Siter
Nellie Skrevet 25. desember 2006 Forfatter Skrevet 25. desember 2006 Mulig den evt plasten utenpå skrotten holder bakteriene unna? Det er i allefall en kraftig plast over den. Håper den holder bakterier unna da 0 Siter
Nellie Skrevet 25. desember 2006 Forfatter Skrevet 25. desember 2006 Kokken har ikke lykkes med denne metoden, og mener det tar mye lenger tid enn dette, men amerikanerne eter mye kalkun: Place turkey in its original wrapping in sink and cover with COLD water. Change the water every 1/2 hour to maintain the temperature. Allow 1/2 hour per pound to defrost the turkey. Most turkeys will take from 5 to 10 hours to thaw. Hm, det var jo faktisk ganske smart, har jo tinet masse annet i kaldt vann oppigjennom... tnx 0 Siter
keinstein Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Hm, det var jo faktisk ganske smart, har jo tinet masse annet i kaldt vann oppigjennom... tnx Kokken her tviler på at en på 7-8 kg lar seg tine så fort. Hvis ikke, så merker du det vel. Å steke den når den er frossen inni, er garantert fiasko og helsemessig ikke bra. Han ville ha tatt noe annet. Litt lavere temp og litt lenger tid? 0 Siter
keinstein Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Det er i allefall en kraftig plast over den. Håper den holder bakterier unna da Den hindrer også vannet å komme til inni, så det tar lenger tid. 0 Siter
Nellie Skrevet 25. desember 2006 Forfatter Skrevet 25. desember 2006 Kokken her tviler på at en på 7-8 kg lar seg tine så fort. Hvis ikke, så merker du det vel. Å steke den når den er frossen inni, er garantert fiasko og helsemessig ikke bra. Han ville ha tatt noe annet. Litt lavere temp og litt lenger tid? Den er heldigvis ikke så stor, 4,4 kg bare. 0 Siter
keinstein Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Den er heldigvis ikke så stor, 4,4 kg bare. Matfolk er litt nøye med bakterier for å si det mildt. Tining er skyld i mye av problemer, fugl er noe herk sånn. 0 Siter
Lisabeth Skrevet 25. desember 2006 Skrevet 25. desember 2006 Det går nok så bra så. Vi glemte en gang å ta den opp, husket det ikke før om morgenen den dagen fuglen skulle fortæres. Vi stekte den på svak varme hele dagen, det gikk bra det også. Ingen ble dårlige i magen og alle lever den dag i dag :-)) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.