Gjest jente,29 Skrevet 27. april 2001 Del Skrevet 27. april 2001 Er allergisk mot all slags frukt og grønnsaker som er rå. Kokte og stekte reagerer jeg ikke så mye på. Det jeg lurer på er om jeg bør holde meg unna alt som jeg får kløe av selv om det går fort over? F.eks kokt kål? Bør jeg ta noe ekstra vitaminer ettersom jeg spiser så og si ingenting av frukt og grønnsaker?Finnes det noe som hjelper mot slik allergi? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/25991-fruktoggr%C3%B8nnsak-allergi/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im Skrevet 28. april 2001 Del Skrevet 28. april 2001 Kjære jente,29 Du er sannsynligvis allergisk mot bjørk da bjørkeallergikere ofte har kryssreaksjoner mot en rekke rå frukter og grønnsaker. Værst er vanligvis gulrot, eple, pære, selleri, men du kan reagere på mange andre også. Hvis du koker gulrøtter går det bra. Reaksjonen er som oftest kløe i og rundt munnen. Det er ikke farlig å prøve seg frem og spise litt av det du synes du tåler best. Spiser du kokt brokkoli og blomkål og variert kost ellers klarer du sannsynligvis og dekke vitaminbehovet ditt, men det skader ikke å bruke en multivitamintablett som også inneholder mineraler. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/25991-fruktoggr%C3%B8nnsak-allergi/#findComment-107261 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.