Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har lyst til å lage mexicansk på lørdag, men jeg aner ikke hva.

Forslag noen? (Jeg vil lage det fra bunnen av, ikke ferdigmix fra Toro.)

Ja, jeg vet jeg kan google, men jeg vil ha noe som folk vet er godt.

Skrevet

Kylling fajitas. :)

Skjær kyllingfileter i terninger og stek i stekepanne. Kutt opp paprika i alle farger, løk og gjerne litt sjampignong i småbiter, evt. også en liten chilipepper, og surr i samme panne (skyv unna eller legg til side kyllingen). Bland alt og la det stå og småsurre, gjerne med litt revet ost over, mens du fikser tilbehøret:

Guacamole: hakk en halv løk og to tomater, tilsett to-tre avocadoer og evt. hvitløk etter smak, pepper og litt salt, og kjør _raskt_ i blender (det skal helst være grovhakket og ikke sausete).

Salsa: Har ingen oppskrift på salsa fra bunnen, bruker gjerne de ferdige glassene.

Bønnestuing: pleier jeg å droppe, men det er egentlig fast tilbehør i det genuine meksikanske kjøkkenet.

Annen garnityr: jalapeños, fersk cilantro/koriander, evt. litt naturris om dere er ekstra sultne. Rømme. Limebåter, kryst litt lime over når du har "montert" hver fajitas.

Egentlig skal man jo ha mais-tortillas, men det er vanskelig å finne. Det smaker også ganske markant, så personlig foretrekker jeg hvetetortillas selv når jeg har valget.

Med unntak av sjampignongene og den revne osten er dette 100% ekte meksikansk; legg merke til at det ikke er nevnt noe krydder annet enn korianderen og salt/pepper - det brukes faktisk ikke så mye krydder (og i alle fall ikke av typen vi finner i de norske tacoblandingene). Litt chili kan du jo prøve deg med - helst i form av fersk chilipepper!

Skrevet

Kylling fajitas. :)

Skjær kyllingfileter i terninger og stek i stekepanne. Kutt opp paprika i alle farger, løk og gjerne litt sjampignong i småbiter, evt. også en liten chilipepper, og surr i samme panne (skyv unna eller legg til side kyllingen). Bland alt og la det stå og småsurre, gjerne med litt revet ost over, mens du fikser tilbehøret:

Guacamole: hakk en halv løk og to tomater, tilsett to-tre avocadoer og evt. hvitløk etter smak, pepper og litt salt, og kjør _raskt_ i blender (det skal helst være grovhakket og ikke sausete).

Salsa: Har ingen oppskrift på salsa fra bunnen, bruker gjerne de ferdige glassene.

Bønnestuing: pleier jeg å droppe, men det er egentlig fast tilbehør i det genuine meksikanske kjøkkenet.

Annen garnityr: jalapeños, fersk cilantro/koriander, evt. litt naturris om dere er ekstra sultne. Rømme. Limebåter, kryst litt lime over når du har "montert" hver fajitas.

Egentlig skal man jo ha mais-tortillas, men det er vanskelig å finne. Det smaker også ganske markant, så personlig foretrekker jeg hvetetortillas selv når jeg har valget.

Med unntak av sjampignongene og den revne osten er dette 100% ekte meksikansk; legg merke til at det ikke er nevnt noe krydder annet enn korianderen og salt/pepper - det brukes faktisk ikke så mye krydder (og i alle fall ikke av typen vi finner i de norske tacoblandingene). Litt chili kan du jo prøve deg med - helst i form av fersk chilipepper!

Jeg har en kick ass salsa oppskrift :)

1 boks hakkede tomater (jeg bruker økologiske i sorte bokser de er de beste syns jeg)

1/2 løk, gjerne rød

1-2 fedd hvitløk, etter smak

1-2 jalapeño frisk, det er vanskelig å få tak i så man kan bruke de på glass, da bruker jeg 6-8 ringer av den sterke tyoen snata maria eller hva den heter, rødt lokk iallefall.

salt, pepper og litt sukker

saften av 1 båt med lime.

du kan ha cilantro i om du vil og det er et kjempetips om den blir for sterk.

Dette kan du kjøre i blender e.l om du vil ha en glatt saus, eller du kan fin snitte alt og blande det sammen, la det stå kaldt en times tid før servering, jo lengre den står jo hottere og bedre blir den.

Dette er grunnoppskriften til Grandma Lola (bestemoren til en meksikansk venninne av meg) og den er helt sinnsyk.

Om du vil ha pico de gallo i stedet bruker du friske tomater som du skolder, kaster frøene av og finhakker.

Skrevet

Jeg har en kick ass salsa oppskrift :)

1 boks hakkede tomater (jeg bruker økologiske i sorte bokser de er de beste syns jeg)

1/2 løk, gjerne rød

1-2 fedd hvitløk, etter smak

1-2 jalapeño frisk, det er vanskelig å få tak i så man kan bruke de på glass, da bruker jeg 6-8 ringer av den sterke tyoen snata maria eller hva den heter, rødt lokk iallefall.

salt, pepper og litt sukker

saften av 1 båt med lime.

du kan ha cilantro i om du vil og det er et kjempetips om den blir for sterk.

Dette kan du kjøre i blender e.l om du vil ha en glatt saus, eller du kan fin snitte alt og blande det sammen, la det stå kaldt en times tid før servering, jo lengre den står jo hottere og bedre blir den.

Dette er grunnoppskriften til Grandma Lola (bestemoren til en meksikansk venninne av meg) og den er helt sinnsyk.

Om du vil ha pico de gallo i stedet bruker du friske tomater som du skolder, kaster frøene av og finhakker.

Hva skulle man vel gjort uten DOL? :D *notere flittig*

Skrevet

Jeg har en kick ass salsa oppskrift :)

1 boks hakkede tomater (jeg bruker økologiske i sorte bokser de er de beste syns jeg)

1/2 løk, gjerne rød

1-2 fedd hvitløk, etter smak

1-2 jalapeño frisk, det er vanskelig å få tak i så man kan bruke de på glass, da bruker jeg 6-8 ringer av den sterke tyoen snata maria eller hva den heter, rødt lokk iallefall.

salt, pepper og litt sukker

saften av 1 båt med lime.

du kan ha cilantro i om du vil og det er et kjempetips om den blir for sterk.

Dette kan du kjøre i blender e.l om du vil ha en glatt saus, eller du kan fin snitte alt og blande det sammen, la det stå kaldt en times tid før servering, jo lengre den står jo hottere og bedre blir den.

Dette er grunnoppskriften til Grandma Lola (bestemoren til en meksikansk venninne av meg) og den er helt sinnsyk.

Om du vil ha pico de gallo i stedet bruker du friske tomater som du skolder, kaster frøene av og finhakker.

Hva er cilantro?

*håper på en nærmere innføring i mexfood*

Skrevet

Hva er cilantro?

*håper på en nærmere innføring i mexfood*

Det er frisk koriander, en urt.

Skrevet

Det er frisk koriander, en urt.

Men akkurat det samme som koriander? Eller er det flere typer av det? Sånn grønn "potteplante" man får kjøpt på bra butikker, altså?

Skrevet

Men akkurat det samme som koriander? Eller er det flere typer av det? Sånn grønn "potteplante" man får kjøpt på bra butikker, altså?

Tror det er det samme, ja.

Skrevet

Kylling fajitas. :)

Skjær kyllingfileter i terninger og stek i stekepanne. Kutt opp paprika i alle farger, løk og gjerne litt sjampignong i småbiter, evt. også en liten chilipepper, og surr i samme panne (skyv unna eller legg til side kyllingen). Bland alt og la det stå og småsurre, gjerne med litt revet ost over, mens du fikser tilbehøret:

Guacamole: hakk en halv løk og to tomater, tilsett to-tre avocadoer og evt. hvitløk etter smak, pepper og litt salt, og kjør _raskt_ i blender (det skal helst være grovhakket og ikke sausete).

Salsa: Har ingen oppskrift på salsa fra bunnen, bruker gjerne de ferdige glassene.

Bønnestuing: pleier jeg å droppe, men det er egentlig fast tilbehør i det genuine meksikanske kjøkkenet.

Annen garnityr: jalapeños, fersk cilantro/koriander, evt. litt naturris om dere er ekstra sultne. Rømme. Limebåter, kryst litt lime over når du har "montert" hver fajitas.

Egentlig skal man jo ha mais-tortillas, men det er vanskelig å finne. Det smaker også ganske markant, så personlig foretrekker jeg hvetetortillas selv når jeg har valget.

Med unntak av sjampignongene og den revne osten er dette 100% ekte meksikansk; legg merke til at det ikke er nevnt noe krydder annet enn korianderen og salt/pepper - det brukes faktisk ikke så mye krydder (og i alle fall ikke av typen vi finner i de norske tacoblandingene). Litt chili kan du jo prøve deg med - helst i form av fersk chilipepper!

Takk for tips! :-)

Skrevet

Jeg har en kick ass salsa oppskrift :)

1 boks hakkede tomater (jeg bruker økologiske i sorte bokser de er de beste syns jeg)

1/2 løk, gjerne rød

1-2 fedd hvitløk, etter smak

1-2 jalapeño frisk, det er vanskelig å få tak i så man kan bruke de på glass, da bruker jeg 6-8 ringer av den sterke tyoen snata maria eller hva den heter, rødt lokk iallefall.

salt, pepper og litt sukker

saften av 1 båt med lime.

du kan ha cilantro i om du vil og det er et kjempetips om den blir for sterk.

Dette kan du kjøre i blender e.l om du vil ha en glatt saus, eller du kan fin snitte alt og blande det sammen, la det stå kaldt en times tid før servering, jo lengre den står jo hottere og bedre blir den.

Dette er grunnoppskriften til Grandma Lola (bestemoren til en meksikansk venninne av meg) og den er helt sinnsyk.

Om du vil ha pico de gallo i stedet bruker du friske tomater som du skolder, kaster frøene av og finhakker.

Takk! :-)

Skrevet

Men akkurat det samme som koriander? Eller er det flere typer av det? Sånn grønn "potteplante" man får kjøpt på bra butikker, altså?

Har undersøkt litt:

Cilantro og koriander er det samme, men i latin-amerikansk matlaging benyttes bladene i utbredt grad - her hjemme er vi mer vant med pulveret, som er frøene i malt form. Når jeg nevnte cilantro i mitt forslag mente jeg bladene, som er det jeg har sett mine meksikanske venner bruke. Potteplante neste! ;)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...