Sofline Skrevet 18. januar 2007 Skrevet 18. januar 2007 Jeg har lyst til å lage mexicansk på lørdag, men jeg aner ikke hva. Forslag noen? (Jeg vil lage det fra bunnen av, ikke ferdigmix fra Toro.) Ja, jeg vet jeg kan google, men jeg vil ha noe som folk vet er godt. 0 Siter
birdie Skrevet 18. januar 2007 Skrevet 18. januar 2007 Kylling fajitas. Skjær kyllingfileter i terninger og stek i stekepanne. Kutt opp paprika i alle farger, løk og gjerne litt sjampignong i småbiter, evt. også en liten chilipepper, og surr i samme panne (skyv unna eller legg til side kyllingen). Bland alt og la det stå og småsurre, gjerne med litt revet ost over, mens du fikser tilbehøret: Guacamole: hakk en halv løk og to tomater, tilsett to-tre avocadoer og evt. hvitløk etter smak, pepper og litt salt, og kjør _raskt_ i blender (det skal helst være grovhakket og ikke sausete). Salsa: Har ingen oppskrift på salsa fra bunnen, bruker gjerne de ferdige glassene. Bønnestuing: pleier jeg å droppe, men det er egentlig fast tilbehør i det genuine meksikanske kjøkkenet. Annen garnityr: jalapeños, fersk cilantro/koriander, evt. litt naturris om dere er ekstra sultne. Rømme. Limebåter, kryst litt lime over når du har "montert" hver fajitas. Egentlig skal man jo ha mais-tortillas, men det er vanskelig å finne. Det smaker også ganske markant, så personlig foretrekker jeg hvetetortillas selv når jeg har valget. Med unntak av sjampignongene og den revne osten er dette 100% ekte meksikansk; legg merke til at det ikke er nevnt noe krydder annet enn korianderen og salt/pepper - det brukes faktisk ikke så mye krydder (og i alle fall ikke av typen vi finner i de norske tacoblandingene). Litt chili kan du jo prøve deg med - helst i form av fersk chilipepper! 0 Siter
Velouria Skrevet 18. januar 2007 Skrevet 18. januar 2007 Kylling fajitas. Skjær kyllingfileter i terninger og stek i stekepanne. Kutt opp paprika i alle farger, løk og gjerne litt sjampignong i småbiter, evt. også en liten chilipepper, og surr i samme panne (skyv unna eller legg til side kyllingen). Bland alt og la det stå og småsurre, gjerne med litt revet ost over, mens du fikser tilbehøret: Guacamole: hakk en halv løk og to tomater, tilsett to-tre avocadoer og evt. hvitløk etter smak, pepper og litt salt, og kjør _raskt_ i blender (det skal helst være grovhakket og ikke sausete). Salsa: Har ingen oppskrift på salsa fra bunnen, bruker gjerne de ferdige glassene. Bønnestuing: pleier jeg å droppe, men det er egentlig fast tilbehør i det genuine meksikanske kjøkkenet. Annen garnityr: jalapeños, fersk cilantro/koriander, evt. litt naturris om dere er ekstra sultne. Rømme. Limebåter, kryst litt lime over når du har "montert" hver fajitas. Egentlig skal man jo ha mais-tortillas, men det er vanskelig å finne. Det smaker også ganske markant, så personlig foretrekker jeg hvetetortillas selv når jeg har valget. Med unntak av sjampignongene og den revne osten er dette 100% ekte meksikansk; legg merke til at det ikke er nevnt noe krydder annet enn korianderen og salt/pepper - det brukes faktisk ikke så mye krydder (og i alle fall ikke av typen vi finner i de norske tacoblandingene). Litt chili kan du jo prøve deg med - helst i form av fersk chilipepper! Jeg har en kick ass salsa oppskrift 1 boks hakkede tomater (jeg bruker økologiske i sorte bokser de er de beste syns jeg) 1/2 løk, gjerne rød 1-2 fedd hvitløk, etter smak 1-2 jalapeño frisk, det er vanskelig å få tak i så man kan bruke de på glass, da bruker jeg 6-8 ringer av den sterke tyoen snata maria eller hva den heter, rødt lokk iallefall. salt, pepper og litt sukker saften av 1 båt med lime. du kan ha cilantro i om du vil og det er et kjempetips om den blir for sterk. Dette kan du kjøre i blender e.l om du vil ha en glatt saus, eller du kan fin snitte alt og blande det sammen, la det stå kaldt en times tid før servering, jo lengre den står jo hottere og bedre blir den. Dette er grunnoppskriften til Grandma Lola (bestemoren til en meksikansk venninne av meg) og den er helt sinnsyk. Om du vil ha pico de gallo i stedet bruker du friske tomater som du skolder, kaster frøene av og finhakker. 0 Siter
birdie Skrevet 18. januar 2007 Skrevet 18. januar 2007 Jeg har en kick ass salsa oppskrift 1 boks hakkede tomater (jeg bruker økologiske i sorte bokser de er de beste syns jeg) 1/2 løk, gjerne rød 1-2 fedd hvitløk, etter smak 1-2 jalapeño frisk, det er vanskelig å få tak i så man kan bruke de på glass, da bruker jeg 6-8 ringer av den sterke tyoen snata maria eller hva den heter, rødt lokk iallefall. salt, pepper og litt sukker saften av 1 båt med lime. du kan ha cilantro i om du vil og det er et kjempetips om den blir for sterk. Dette kan du kjøre i blender e.l om du vil ha en glatt saus, eller du kan fin snitte alt og blande det sammen, la det stå kaldt en times tid før servering, jo lengre den står jo hottere og bedre blir den. Dette er grunnoppskriften til Grandma Lola (bestemoren til en meksikansk venninne av meg) og den er helt sinnsyk. Om du vil ha pico de gallo i stedet bruker du friske tomater som du skolder, kaster frøene av og finhakker. Hva skulle man vel gjort uten DOL? *notere flittig* 0 Siter
citygirl Skrevet 18. januar 2007 Skrevet 18. januar 2007 Jeg har en kick ass salsa oppskrift 1 boks hakkede tomater (jeg bruker økologiske i sorte bokser de er de beste syns jeg) 1/2 løk, gjerne rød 1-2 fedd hvitløk, etter smak 1-2 jalapeño frisk, det er vanskelig å få tak i så man kan bruke de på glass, da bruker jeg 6-8 ringer av den sterke tyoen snata maria eller hva den heter, rødt lokk iallefall. salt, pepper og litt sukker saften av 1 båt med lime. du kan ha cilantro i om du vil og det er et kjempetips om den blir for sterk. Dette kan du kjøre i blender e.l om du vil ha en glatt saus, eller du kan fin snitte alt og blande det sammen, la det stå kaldt en times tid før servering, jo lengre den står jo hottere og bedre blir den. Dette er grunnoppskriften til Grandma Lola (bestemoren til en meksikansk venninne av meg) og den er helt sinnsyk. Om du vil ha pico de gallo i stedet bruker du friske tomater som du skolder, kaster frøene av og finhakker. Hva er cilantro? *håper på en nærmere innføring i mexfood* 0 Siter
birdie Skrevet 18. januar 2007 Skrevet 18. januar 2007 Hva er cilantro? *håper på en nærmere innføring i mexfood* Det er frisk koriander, en urt. 0 Siter
citygirl Skrevet 18. januar 2007 Skrevet 18. januar 2007 Det er frisk koriander, en urt. Men akkurat det samme som koriander? Eller er det flere typer av det? Sånn grønn "potteplante" man får kjøpt på bra butikker, altså? 0 Siter
birdie Skrevet 18. januar 2007 Skrevet 18. januar 2007 Men akkurat det samme som koriander? Eller er det flere typer av det? Sånn grønn "potteplante" man får kjøpt på bra butikker, altså? Tror det er det samme, ja. 0 Siter
Sofline Skrevet 21. januar 2007 Forfatter Skrevet 21. januar 2007 Kylling fajitas. Skjær kyllingfileter i terninger og stek i stekepanne. Kutt opp paprika i alle farger, løk og gjerne litt sjampignong i småbiter, evt. også en liten chilipepper, og surr i samme panne (skyv unna eller legg til side kyllingen). Bland alt og la det stå og småsurre, gjerne med litt revet ost over, mens du fikser tilbehøret: Guacamole: hakk en halv løk og to tomater, tilsett to-tre avocadoer og evt. hvitløk etter smak, pepper og litt salt, og kjør _raskt_ i blender (det skal helst være grovhakket og ikke sausete). Salsa: Har ingen oppskrift på salsa fra bunnen, bruker gjerne de ferdige glassene. Bønnestuing: pleier jeg å droppe, men det er egentlig fast tilbehør i det genuine meksikanske kjøkkenet. Annen garnityr: jalapeños, fersk cilantro/koriander, evt. litt naturris om dere er ekstra sultne. Rømme. Limebåter, kryst litt lime over når du har "montert" hver fajitas. Egentlig skal man jo ha mais-tortillas, men det er vanskelig å finne. Det smaker også ganske markant, så personlig foretrekker jeg hvetetortillas selv når jeg har valget. Med unntak av sjampignongene og den revne osten er dette 100% ekte meksikansk; legg merke til at det ikke er nevnt noe krydder annet enn korianderen og salt/pepper - det brukes faktisk ikke så mye krydder (og i alle fall ikke av typen vi finner i de norske tacoblandingene). Litt chili kan du jo prøve deg med - helst i form av fersk chilipepper! Takk for tips! :-) 0 Siter
Sofline Skrevet 21. januar 2007 Forfatter Skrevet 21. januar 2007 Jeg har en kick ass salsa oppskrift 1 boks hakkede tomater (jeg bruker økologiske i sorte bokser de er de beste syns jeg) 1/2 løk, gjerne rød 1-2 fedd hvitløk, etter smak 1-2 jalapeño frisk, det er vanskelig å få tak i så man kan bruke de på glass, da bruker jeg 6-8 ringer av den sterke tyoen snata maria eller hva den heter, rødt lokk iallefall. salt, pepper og litt sukker saften av 1 båt med lime. du kan ha cilantro i om du vil og det er et kjempetips om den blir for sterk. Dette kan du kjøre i blender e.l om du vil ha en glatt saus, eller du kan fin snitte alt og blande det sammen, la det stå kaldt en times tid før servering, jo lengre den står jo hottere og bedre blir den. Dette er grunnoppskriften til Grandma Lola (bestemoren til en meksikansk venninne av meg) og den er helt sinnsyk. Om du vil ha pico de gallo i stedet bruker du friske tomater som du skolder, kaster frøene av og finhakker. Takk! :-) 0 Siter
birdie Skrevet 27. januar 2007 Skrevet 27. januar 2007 Men akkurat det samme som koriander? Eller er det flere typer av det? Sånn grønn "potteplante" man får kjøpt på bra butikker, altså? Har undersøkt litt: Cilantro og koriander er det samme, men i latin-amerikansk matlaging benyttes bladene i utbredt grad - her hjemme er vi mer vant med pulveret, som er frøene i malt form. Når jeg nevnte cilantro i mitt forslag mente jeg bladene, som er det jeg har sett mine meksikanske venner bruke. Potteplante neste! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.