Gjest trultemor26 Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Jeg har en svær laks i fryseren. 1-3 kilo står det på den. Hel fisk. Den har ligget der lenge, og den tar jo så stor plass. Nå vil jeg spise den!! Men hvordan tilbereder jeg en sånn hel svær fersk fisk? Vil gjerne fylle den med no digg. Kom med forslag. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Hva er _lenge_? *skeptisk* Jeg mener, laks er fet fisk, og fet fisk står seg ikke _lenge_ i en fryser. 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Hva er _lenge_? *skeptisk* Jeg mener, laks er fet fisk, og fet fisk står seg ikke _lenge_ i en fryser. Ikke så fryktelig lenge altså. Hmm.. 4-6 mnd? Er det lenge? 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Ikke så fryktelig lenge altså. Hmm.. 4-6 mnd? Er det lenge? I min verden er det _veldig_lenge_. Men du oppdager det fort når du tar den opp for tining, er den ødelagt går fiskekjøttet nærmest i oppløsning når den er opptint. *kvalm* (Jada, jeg har lært av egne feil i så måte...) 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 I min verden er det _veldig_lenge_. Men du oppdager det fort når du tar den opp for tining, er den ødelagt går fiskekjøttet nærmest i oppløsning når den er opptint. *kvalm* (Jada, jeg har lært av egne feil i så måte...) Æsj.. skal jeg bare kaste den da mener du? 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Æsj.. skal jeg bare kaste den da mener du? Nå må du ta med i betraktningen at når det gjelder fisk og melkeprodukter så er jeg verdens feigeste, men jeg hadde ikke spist fisk som haar ligget i fryseren såpass lenge. 0 Siter
Sofline Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Ikke så fryktelig lenge altså. Hmm.. 4-6 mnd? Er det lenge? Nå trodde jeg et kort øyeblikk at du ville spise gullfisken din eller noe. :-) Jeg hadde ikke hatt problemer med å spise den. Du merker fort hvis den er dårlig når du har tint den. 0 Siter
Gjest gammel laks Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Ikke så fryktelig lenge altså. Hmm.. 4-6 mnd? Er det lenge? Det er intet problem. Har den vært fryst riktig, godt emballert, kan du spise laks som har ligget mye lengre. Jeg ville stekt den. 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Det er intet problem. Har den vært fryst riktig, godt emballert, kan du spise laks som har ligget mye lengre. Jeg ville stekt den. Den er fryst i samme forfatning og forpakning (plast) som jeg kjøpte den i. 0 Siter
org Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Er den blokkfryst? Dvs først fryst, så tatt opp igjen og lagt i et kar med vann og ned i fryseren igjen, gjentatte ganger til fisken ligger inni ei isblokk? Dette er en veldig grei måte å fryse feit fisk på. Da harskner den ikke så lett. Men, uansett, ta den opp og tin den forsiktig i kjøleskapet. Du kjenner på lukta/ ser det på fisken om den er spiselig eller ikke, tro du meg. 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Er den blokkfryst? Dvs først fryst, så tatt opp igjen og lagt i et kar med vann og ned i fryseren igjen, gjentatte ganger til fisken ligger inni ei isblokk? Dette er en veldig grei måte å fryse feit fisk på. Da harskner den ikke så lett. Men, uansett, ta den opp og tin den forsiktig i kjøleskapet. Du kjenner på lukta/ ser det på fisken om den er spiselig eller ikke, tro du meg. Nope, ikke noe isblokk her nei. Ok, får bare prøve å tine den og se an da. 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Nå trodde jeg et kort øyeblikk at du ville spise gullfisken din eller noe. :-) Jeg hadde ikke hatt problemer med å spise den. Du merker fort hvis den er dårlig når du har tint den. Hehe.. ovnsbakt gullfisk står på menyen i morra.. 0 Siter
NeaNoor Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Nope, ikke noe isblokk her nei. Ok, får bare prøve å tine den og se an da. http://matportalen.no/Saker/1126680588.81 0 Siter
Sofline Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 Hehe.. ovnsbakt gullfisk står på menyen i morra.. Kunne jo være du var litt langt inne i ammetåka... :-) 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 http://matportalen.no/Saker/1126680588.81 4 mnd i -18 grader står det der.. den har nok ligget lenger enn som så.. æsj.. nå som jeg endelig hadde tatt mot til meg å tilberede den. 0 Siter
Sofline Skrevet 25. januar 2007 Skrevet 25. januar 2007 4 mnd i -18 grader står det der.. den har nok ligget lenger enn som så.. æsj.. nå som jeg endelig hadde tatt mot til meg å tilberede den. Det er jo minimum holdbarhetstid. Det kan godt hende den holder litt lenger. Jeg ville tint den og sjekket. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.