Gjest girasol Skrevet 27. januar 2007 Skrevet 27. januar 2007 Brun hvetemel og smør skikkelig i jerngryte, da blir den brun av seg selv, og lukter og smaker himmelsk!! Sukkerkulør er noe tull! Og spe den så med kjøttbuljong. Nyydelig brun saus som passer fenomenalt til kjøttkaker! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 27. januar 2007 Skrevet 27. januar 2007 Brun sukkerkulør smaker ingenting. Jeg pleier av og til å bruke det i kyllinggryte etc. Ungene liker den bedre når den er brun enn lys ;-) Sukkerkuløren jeg bruker er fra Toro og heter faktisk "Negro"..........!..!..! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 27. januar 2007 Skrevet 27. januar 2007 Mener du seriøst at dere ikke klarer å lage brun saus uten kulør? *flire* Må brune melet litt lenger neste gang, da. Hø hø, det kan ikke jeg heller.. *flau* Vi har så og si aldri saus til middag og skulle vi en sjelden gang trenge det, så kjøper vi det på butikken *kremt* 0 Siter
org Skrevet 27. januar 2007 Skrevet 27. januar 2007 Ja. Seriøst. Hvorfor har de sukkerkulør med i oppskriften? Har det ikke med farge å gjøre? Sheila mente vi kunne bruke brunt sukker, men det syntes selv jeg hørtes gærnt ut. *glise* 0 Siter
birdie Skrevet 27. januar 2007 Skrevet 27. januar 2007 Hø hø, det kan ikke jeg heller.. *flau* Vi har så og si aldri saus til middag og skulle vi en sjelden gang trenge det, så kjøper vi det på butikken *kremt* Jeg er samboer med en som lever på husmannskost; brun saus, frikasse, kjøttkaker og diverse stuinger (kål, erter) lages fra scratch, ja. Ulempen er gryteforbruket, da - kjøkkenet ser bomba ut når han er ferdig..! Men at melet skal brunes først når man lager brun saus trodde jeg var "barndomslære", de fleste av oss her er jo av skolekjøkkengenerasjonen. 0 Siter
Zarine Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Når du bruner saus (mel/smørblanding), så blir den lysebrun. Med tilsetning av sukkerkulør blir den mørkare brun. Den har ingenting med smaken å gjere (så lenge du bruker moderate mengdar - har du ein kvit saus og fargar den svart med sukkerkulør, smakar det ikkje godt). Om ein ikkje har sukkerkulør, kan ein farge sausen med litt soyasaus; da får du litt smak på den også. 0 Siter
Zarine Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Takk, men vet du hva sukkerkulør heter på engelsk? Eg prøver å kome på kva det kan kallast... men det er heilt borte vekk, kan godt vere dette ikkje er eit vanleg produkt der du held til. "Utanlandske" (for å seie det slomsete) oppskrifter har ofte gjærekstrakt (som vegemite/marmite) eller soyasaus der vi vil fargesette med litt sukkerkulør. Soyasaus og vegemite o.l. gir i tillegg litt smak, der sukkerkuløren kun gir farge. 0 Siter
tiliti Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Brun sukkerkulør smaker ingenting. Jeg pleier av og til å bruke det i kyllinggryte etc. Ungene liker den bedre når den er brun enn lys ;-) Sukkerkuløren jeg bruker er fra Toro og heter faktisk "Negro"..........!..!..! Not for long .. De skal bytte for det ble for belastende 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Jeg er samboer med en som lever på husmannskost; brun saus, frikasse, kjøttkaker og diverse stuinger (kål, erter) lages fra scratch, ja. Ulempen er gryteforbruket, da - kjøkkenet ser bomba ut når han er ferdig..! Men at melet skal brunes først når man lager brun saus trodde jeg var "barndomslære", de fleste av oss her er jo av skolekjøkkengenerasjonen. Det kan være at jeg har fortrengt det? ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Not for long .. De skal bytte for det ble for belastende Sant? Igrunnen ganske rart at vi ikke, i media, har hørt kritikk av navnet ;-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.