smurf78 Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Har bakt sjokoladekake med surmelk. Konsistensen er veldig fin, men lukta og ettersmaken er så ekkel at jeg nesten ikke klarer å spise den. Er både surmelk og mye natron i kaka. Kan noe av dette skyldes lukta og smaken? 0 Siter
Gemini Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Har utallige ganger spist en kjempegod sjokoladekake (langpannekake) laget med natron og surmelk, uten å merke noen slik bismak/lukt. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Jeg lager ofte sjokoladekake med surmelk og natron, og har akdri opplevd bismak eller ettersmak, den smaker bare godt. Kan melka ha vært dårlig? 0 Siter
smurf78 Skrevet 28. januar 2007 Forfatter Skrevet 28. januar 2007 Jeg lager ofte sjokoladekake med surmelk og natron, og har akdri opplevd bismak eller ettersmak, den smaker bare godt. Kan melka ha vært dårlig? Nei melka var helt fin den. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 28. januar 2007 Skrevet 28. januar 2007 Nei melka var helt fin den. Da vet jeg ikke, men som sagt, jeg har laget slike kaker mange ganger og smaken har vært helt normal. 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 29. januar 2007 Skrevet 29. januar 2007 Det høres veldig rart ut. Jeg har en sånn kake stående på benken nå, og det er ingen vond lukt eller bismak. Ungene elsker akkurat den kaka pga at den er så saftig og god. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 29. januar 2007 Skrevet 29. januar 2007 Det høres veldig rart ut. Jeg har en sånn kake stående på benken nå, og det er ingen vond lukt eller bismak. Ungene elsker akkurat den kaka pga at den er så saftig og god. Hørtes godt ut. Har du en oppskrift å dele? :-) 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 29. januar 2007 Skrevet 29. januar 2007 Hørtes godt ut. Har du en oppskrift å dele? :-) Dette er gubbens oppskrift. Jeg har aldri laget den selv, men han får den alltid til. 200 gram margarin, 600 gram hvetemel, 500 gram sukker, 4 ss kakao, 3 ts natron, 1 liter kulturmelk. 175'C i 30 min. 0 Siter
org Skrevet 29. januar 2007 Skrevet 29. januar 2007 Jeg husker mannen laget pannekaker med natron. De hadde en merkelig, beisk ettersmak. Tok du i for mye natron, kanskje? 0 Siter
smurf78 Skrevet 29. januar 2007 Forfatter Skrevet 29. januar 2007 Jeg husker mannen laget pannekaker med natron. De hadde en merkelig, beisk ettersmak. Tok du i for mye natron, kanskje? Fulgte oppskriften, dvs. 6 ts selvom jeg stussa litt over det. Syns 6 ts hørtes mye ut. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 29. januar 2007 Skrevet 29. januar 2007 Dette er gubbens oppskrift. Jeg har aldri laget den selv, men han får den alltid til. 200 gram margarin, 600 gram hvetemel, 500 gram sukker, 4 ss kakao, 3 ts natron, 1 liter kulturmelk. 175'C i 30 min. Tusen takk! Den skal prøves. 0 Siter
org Skrevet 29. januar 2007 Skrevet 29. januar 2007 Fulgte oppskriften, dvs. 6 ts selvom jeg stussa litt over det. Syns 6 ts hørtes mye ut. Til langpannekake? Og ca 1 liter melk? Mja, det synes jeg også høres litt mye ut. 0 Siter
kaffepiken Skrevet 29. januar 2007 Skrevet 29. januar 2007 I min oppskrift på kefirkake skal det være 6 ts bakepulver eller 3 ts natron. Det er en langpannekake og man bruker en hel liter kefir. Den smaker ikke surt. Kanskje surmelka du brukte var litt gammel? Da blir den surere, men det er ikke farlig å spise. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.