smurf78 Skrevet 29. januar 2007 Skrevet 29. januar 2007 Er litt grønn på wok. Kjøper alltid ferdige gr.saker og saus. Har kylling og kjøttdeig i fryseren. Hva er deres beste woktips? 0 Siter
Speak Skrevet 30. januar 2007 Skrevet 30. januar 2007 Jeg bruker alltid ferske grønnsaker. Sopp, gulrot, brokkoli, blomkål, paprika, babymais, sukkererter, aspargistopper, løk.... Ikke alltid alle grønnsakene. Tar litt det jeg har. Bruker vanligvis kylling eller svin. Krydrer med salt, litt pepper, paprika litt etter følelsen den dagen. Heller over litt soyasaus eller teriakisaus. Mmmmmm.... Serveres med ris og sweet chili saus. 0 Siter
smurf78 Skrevet 30. januar 2007 Forfatter Skrevet 30. januar 2007 Jeg bruker alltid ferske grønnsaker. Sopp, gulrot, brokkoli, blomkål, paprika, babymais, sukkererter, aspargistopper, løk.... Ikke alltid alle grønnsakene. Tar litt det jeg har. Bruker vanligvis kylling eller svin. Krydrer med salt, litt pepper, paprika litt etter følelsen den dagen. Heller over litt soyasaus eller teriakisaus. Mmmmmm.... Serveres med ris og sweet chili saus. Du vet ikke hvordan man får til sånn type saus som man får på kinarestauranter når man bestiller biff chop suey? Har prøvd flere ferdigsauser, men de kan ikke sammenlignes. Får aldri den gode sausen som på restaurant. Skulle ikke tro det var noen stor kunst heller. 0 Siter
NeaNoor Skrevet 30. januar 2007 Skrevet 30. januar 2007 http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=900 0 Siter
Speak Skrevet 30. januar 2007 Skrevet 30. januar 2007 Du vet ikke hvordan man får til sånn type saus som man får på kinarestauranter når man bestiller biff chop suey? Har prøvd flere ferdigsauser, men de kan ikke sammenlignes. Får aldri den gode sausen som på restaurant. Skulle ikke tro det var noen stor kunst heller. Vet jeg har oppskrift på det, men husker bar at man må ha både eddik og sukker + maisena som jevning. 0 Siter
Gjest Matglad Skrevet 30. januar 2007 Skrevet 30. januar 2007 Du vet ikke hvordan man får til sånn type saus som man får på kinarestauranter når man bestiller biff chop suey? Har prøvd flere ferdigsauser, men de kan ikke sammenlignes. Får aldri den gode sausen som på restaurant. Skulle ikke tro det var noen stor kunst heller. Hei! Bruker wok'en flittig og lager alt fra bunnen av. En variant (ingrediensene varierer) Kyllingfilét eller svinekjøtt Gulrøtter, brokkoli, skivede vannkastanjer, bambusskudd, minimais og paprika i flere farger (sistnevnte i gode biter, ellers blir de bare bløte)) Freser hakket hvitløk i litt olje, woker kjøttet og tar det opp. Freser grønnsakene og heller over sausen og lar alt koke opp. Kjøttet oppi og Voilá! Nam, nam! Sausen lages på en base av hønsebuljong/kyllingkraft. Kokes opp og smakes til med godt med soyasaus, litt søt chilisaus, masse raspet frisk ingefær, salt og pepper. Jevnes med maisenna. Alltid tomt i wok'en når måltidet er over. Både liten og stor koser seg med innbydende og fargerik mat servert med god Jasminris eller villris :-) Lykke til! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.