Gå til innhold

Deres beste wok-tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er litt grønn på wok. Kjøper alltid ferdige gr.saker og saus. Har kylling og kjøttdeig i fryseren. Hva er deres beste woktips?

Skrevet

Jeg bruker alltid ferske grønnsaker.

Sopp, gulrot, brokkoli, blomkål, paprika, babymais, sukkererter, aspargistopper, løk.... Ikke alltid alle grønnsakene. Tar litt det jeg har.

Bruker vanligvis kylling eller svin.

Krydrer med salt, litt pepper, paprika litt etter følelsen den dagen.

Heller over litt soyasaus eller teriakisaus. Mmmmmm....

Serveres med ris og sweet chili saus.

Skrevet

Jeg bruker alltid ferske grønnsaker.

Sopp, gulrot, brokkoli, blomkål, paprika, babymais, sukkererter, aspargistopper, løk.... Ikke alltid alle grønnsakene. Tar litt det jeg har.

Bruker vanligvis kylling eller svin.

Krydrer med salt, litt pepper, paprika litt etter følelsen den dagen.

Heller over litt soyasaus eller teriakisaus. Mmmmmm....

Serveres med ris og sweet chili saus.

Du vet ikke hvordan man får til sånn type saus som man får på kinarestauranter når man bestiller biff chop suey? Har prøvd flere ferdigsauser, men de kan ikke sammenlignes. Får aldri den gode sausen som på restaurant. Skulle ikke tro det var noen stor kunst heller.

Skrevet

Du vet ikke hvordan man får til sånn type saus som man får på kinarestauranter når man bestiller biff chop suey? Har prøvd flere ferdigsauser, men de kan ikke sammenlignes. Får aldri den gode sausen som på restaurant. Skulle ikke tro det var noen stor kunst heller.

Vet jeg har oppskrift på det, men husker bar at man må ha både eddik og sukker + maisena som jevning.

Gjest Matglad
Skrevet

Du vet ikke hvordan man får til sånn type saus som man får på kinarestauranter når man bestiller biff chop suey? Har prøvd flere ferdigsauser, men de kan ikke sammenlignes. Får aldri den gode sausen som på restaurant. Skulle ikke tro det var noen stor kunst heller.

Hei!

Bruker wok'en flittig og lager alt fra bunnen av.

En variant

(ingrediensene varierer)

Kyllingfilét eller svinekjøtt

Gulrøtter, brokkoli, skivede vannkastanjer, bambusskudd, minimais og paprika i flere farger (sistnevnte i gode biter, ellers blir de bare bløte))

Freser hakket hvitløk i litt olje, woker kjøttet og tar det opp. Freser grønnsakene og heller over sausen og lar alt koke opp. Kjøttet oppi og Voilá! Nam, nam!

Sausen lages på en base av hønsebuljong/kyllingkraft. Kokes opp og smakes til med godt med soyasaus, litt søt chilisaus, masse raspet frisk ingefær, salt og pepper. Jevnes med maisenna.

Alltid tomt i wok'en når måltidet er over. Både liten og stor koser seg med innbydende og fargerik mat servert med god Jasminris eller villris :-)

Lykke til!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...