Gå til innhold

pannekakerøre


Anbefalte innlegg

Gjest trengertips
Skrevet

Noen som her en god oppskrift?

også vaffelrøre i samme slengen kanskje?

Fortsetter under...

Gjest matvrakwr
Skrevet

Du kan jo lage vafler av samme røra, om det blir for mye røre til pannekakene.

Røren tykner når den står i kjøleskap, men du kan godt ha litt mer mel i når du skal lage vafler.

Jeg bruker ingen oppskrift, men pisker sammen ingrediensene til røra er passe flytende.

F.eks. Pisk 3 egg, 1 liter melk, og rør inn mel til deigen er passe i konsistens, lett flytende. La stå kjølig i en halvtime. Smelt 50 g smør og bland i røren rett før steking.

Skrevet

Jeg liker pannekaker og vaffler som er litt grove og med litt mer "mat". Jeg bruker ingen oppskrift, men bare blander så det blir en passelig røre.

Byggmel, sammalt hvete (bytt gjerne ut med spelt - sammalt), havregryn og litt rugmel.

4-5-6 egg (ca 1-1,5 egg pr. persjon).

Har jeg noe sur melk stående bruker jeg det, ellers bruker jeg den melka jeg har, og har gjerne litt rømme, kesam eller creme fraiche oppi også.

Så rører jeg det godt sammen og lar det svelle i minst 30 minutter.

Skrevet

Den eneste forskjellen på pannekakerøre og vaffelrøre er at i vaffelrøra er det en dæsj smeltet smør. Har jeg lært i alle fall.

Gjest togli
Skrevet

Den eneste forskjellen på pannekakerøre og vaffelrøre er at i vaffelrøra er det en dæsj smeltet smør. Har jeg lært i alle fall.

Hmm, jeg bruker en dæsj smelta smør i pannekakerøra, men ikke i vaffelrøra ;)

Jeg har lært at vaffelrøra, i motsetning til pannekakerøra, skal ha en dæsj bakepulver (eller var det vaniljesukker??)

Annonse

Skrevet

Hmm, jeg bruker en dæsj smelta smør i pannekakerøra, men ikke i vaffelrøra ;)

Jeg har lært at vaffelrøra, i motsetning til pannekakerøra, skal ha en dæsj bakepulver (eller var det vaniljesukker??)

Du kan godt ha litt bakepulver i vaflene ja, de skal jo bli tykke og luftige, pannekakene skal jo være tynne. :o)

Skrevet

Jeg bruker alltid søt melk i pannekakerøre, men i vaffelrøre bruker jeg sur eller blanding. Jeg har alltid olje/smør i vaffelkakerøra, så den ikke henger så fast i vaffeljernet. pannekakene liker jeg best magre. Bruker dem da til kaffemat med f.eks. syltetøy. Fete middagspannekaker med flesk liker jeg ikke.

Gjest togli
Skrevet

Du kan godt ha litt bakepulver i vaflene ja, de skal jo bli tykke og luftige, pannekakene skal jo være tynne. :o)

Okei, godt jeg huska (nesten) rett da:)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...