Gå til innhold

Studere når ufør?


Gjest Studentellerikke
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Studentellerikke

Jeg er 35 år, 50% ung ufør og i 50% jobb. Jeg har nå fullført et grunnfag som fjernstudent (som i sin tid ble påbegynt da jeg var under attføring). Jeg jobber i dag innen dette fagfeltet, og har veldig lyst til å fullføre med en bacherlorgrad innen dette fagfeltet for å få en "grad". Har jeg lov til å studere når jeg er ufør? 2. studieår må taes i Oslo. På fulltid. Dvs at jeg må søke permisjon fra jobb. Beholder jeg uføretrygden (altså 50%) gjennom dette året? 3. studieår kan jeg ta som et hvilket som helst grunnfag. Det kan jeg ta her der jeg bor. Kommer da til å søke om å få tatt det på deltid. Samt jobbe 50%. Lar dette seg gjøre? Det er ikke aktuelt for meg å si fra meg uføretrygd, for jeg fungerer ikke i 100% jobb (psykisk), men litt ekstra studier for en periode tror jeg at jeg skal klare når motivasjonen er der. Kommer til å få mange flere interessante oppgaver, samt sikrere jobb, dersom jeg får denne fagutdanningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Advokat Thomas Myran

Hei! I utgangspunktet kan ikke du utnytte mer enn 50% av din kapasitet, det være seg til jobb eller studier på heltid. Det du heller bør gjøre, er å legge dette frem for trygdekontoret, og da som et ønske om å forsøke å øke arbeidsevnen din, da gjennom dette studiet. Da kan NAV kanskje også tilby attføringsytelse for den 50% du ikke har UY for. Mvh. Thomas Myran Adovkat

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...