Gjest togli Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Jeg elsker grønn asparges, men har kun fått det servert av andre.. Nå har jeg kjøpt meg en bunt fersk asparges, men jeg aner ikke hvordan jeg kan tilberede det? Noen som kan hjelpe en husmor i nød? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Skrell dem litt, skjær av nederste cm. og kok dem i lettsaltet vann i et par minutter. Viktig ikke å koke dem for lenge! Og de bør serveres helt nykokte. Vil du være litt avansert lager du en god saus til, f.eks. barnaise eller hollandaise. Men jeg synes det er like godt bare med godt smør, kvernet salt og revet parmesan. Oi, dette fikk jeg lyst på gitt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Knekk av nederste delen. Den er for hard. Skrell også neders da "skallet" kan være litt tykt der. Jeg synes de er gode stekt. Bruk smør (ikke margarin) litt salt og litt sukker. Evt. i wok. Dette går fort. De trenger kun en liten gjestevisitt i panna. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Knekk av nederste delen. Den er for hard. Skrell også neders da "skallet" kan være litt tykt der. Jeg synes de er gode stekt. Bruk smør (ikke margarin) litt salt og litt sukker. Evt. i wok. Dette går fort. De trenger kun en liten gjestevisitt i panna. Takk for tips:) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Skrell dem litt, skjær av nederste cm. og kok dem i lettsaltet vann i et par minutter. Viktig ikke å koke dem for lenge! Og de bør serveres helt nykokte. Vil du være litt avansert lager du en god saus til, f.eks. barnaise eller hollandaise. Men jeg synes det er like godt bare med godt smør, kvernet salt og revet parmesan. Oi, dette fikk jeg lyst på gitt. Takk for tips:) Kjenner sulten gnage her også, gitt;) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
flowy Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Du har sikkert spist dem allerede nå, men til en annen gang. Knekk av den nederste delen. Smør inn aluminiumsfolie med litt olje. Legg aspargesene på og legg det hele på grillen. Rull litt rundt på dem til de får bittelitt farge. Spises med smør, revet parmesanost og grovflaket salt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Du har sikkert spist dem allerede nå, men til en annen gang. Knekk av den nederste delen. Smør inn aluminiumsfolie med litt olje. Legg aspargesene på og legg det hele på grillen. Rull litt rundt på dem til de får bittelitt farge. Spises med smør, revet parmesanost og grovflaket salt. Oh, høres godt ut!! Har ikke spist dem ennå. Ble middagsrester idag og muligens asparges som snacks når ungene har lagt seg i kveld Synd jeg ikke har parmesanost i huset :-( Kanskje det går an å bruke smelta hvitost istedet? Blir jo ikke helt det samme da, men bedre enn ingenting kanskje..? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Jeg pleier å koke dem forsiktig noen få mijutter (3-5) i vann med salt og sukker i. Så lager jeg en vinaigrettesaus og heller over. Mmmmmmmmm! Elsker grønn asparges. Ungene har reagert på det når jeg har ammet, så alle vårene/somrene jeg har ammet har jeg måtte unngå det.... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AveM Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Jeg pleier å koke dem forsiktig noen få mijutter (3-5) i vann med salt og sukker i. Så lager jeg en vinaigrettesaus og heller over. Mmmmmmmmm! Elsker grønn asparges. Ungene har reagert på det når jeg har ammet, så alle vårene/somrene jeg har ammet har jeg måtte unngå det.... Var det ikke du som skulle legge inn potetsalat-oppskrift? *Tålmodig* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 27. juni 2007 Del Skrevet 27. juni 2007 Jeg pleier å koke dem forsiktig noen få mijutter (3-5) i vann med salt og sukker i. Så lager jeg en vinaigrettesaus og heller over. Mmmmmmmmm! Elsker grønn asparges. Ungene har reagert på det når jeg har ammet, så alle vårene/somrene jeg har ammet har jeg måtte unngå det.... Det må jeg også prøve!! Glad jeg er ferdig med amming. Mine unger tålte ikke noe som helst av grønnsaker etc når jeg ammet :-/ 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Jeg synes det er godt å steke dem i panna, sammen med kapers! :-) Før servering heller jeg over litt olivenolje, samt havsalt og nykvernet pepper! *nam nam* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Jeg synes det er godt å steke dem i panna, sammen med kapers! :-) Før servering heller jeg over litt olivenolje, samt havsalt og nykvernet pepper! *nam nam* Kapers!! Æææ, har smakt kapers en gang og det smakte grusomt (og jeg liker normalt sett _alt_ ) Men alt det andre hørtes godt ut:) Det ble til at jeg grillet aspargesen i steikovnen (la dem på aluminiumsfolie smurt med litt olje), strødde på maldonsalt og tok på en smørklatt tilslutt *nam* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Kapers!! Æææ, har smakt kapers en gang og det smakte grusomt (og jeg liker normalt sett _alt_ ) Men alt det andre hørtes godt ut:) Det ble til at jeg grillet aspargesen i steikovnen (la dem på aluminiumsfolie smurt med litt olje), strødde på maldonsalt og tok på en smørklatt tilslutt *nam* Smaken er som baken! :-) Jeg liker kapers på aspargesen og også på biff tartar!! :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Smaken er som baken! :-) Jeg liker kapers på aspargesen og også på biff tartar!! :-) Jeg tror kapers, kaviar og rødbeter er det eneste på matfronten jeg ikke fikser i det hele tatt 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Jeg tror kapers, kaviar og rødbeter er det eneste på matfronten jeg ikke fikser i det hele tatt Da har vi definitivt ikke lik smak, for jeg liker alt det du nevner der;-) Kaviar har i minst 35 år vært pålegg nr 1, og rødbeter synes jeg er kjempegodt, bl a på leverpostei eller til biff stroganoff:-) OG selvsagt til biff tartar:-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Da har vi definitivt ikke lik smak, for jeg liker alt det du nevner der;-) Kaviar har i minst 35 år vært pålegg nr 1, og rødbeter synes jeg er kjempegodt, bl a på leverpostei eller til biff stroganoff:-) OG selvsagt til biff tartar:-) Hehe, morsomt;) Rake motsetningen av meg, jo! Min livrett er Baccalao. Liker også veldig godt Brennsnut (hjemmelaga kjøttsuppe). På skiva spiser jeg aller helst fenalår!! Du liker sikkert ingenting av dette du da? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Hehe, morsomt;) Rake motsetningen av meg, jo! Min livrett er Baccalao. Liker også veldig godt Brennsnut (hjemmelaga kjøttsuppe). På skiva spiser jeg aller helst fenalår!! Du liker sikkert ingenting av dette du da? He he, verken fenalår eller baccaloe er noen favoritter, nei;-) Kjøttsuppe: Jeg vet jo ikke hvordan 'din' variant er, men jeg liker veldig godt det vi kaller sodd. :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 He he, verken fenalår eller baccaloe er noen favoritter, nei;-) Kjøttsuppe: Jeg vet jo ikke hvordan 'din' variant er, men jeg liker veldig godt det vi kaller sodd. :-) Snodig du 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Snodig du *he he* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 28. juni 2007 Del Skrevet 28. juni 2007 Hehe, morsomt;) Rake motsetningen av meg, jo! Min livrett er Baccalao. Liker også veldig godt Brennsnut (hjemmelaga kjøttsuppe). På skiva spiser jeg aller helst fenalår!! Du liker sikkert ingenting av dette du da? Baccalao er godt, fenalåret kan du få ha for deg selv. Da heller serrano- eller parmaskinke! *slafs* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.