Gå til innhold

Svangerskap- lavt stoffskifte


Gjest Lurine
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Lurine

Heisann! Jeg er en dame på 34 år som nå er gravid i uke 26. Alt ser veldig bra ut. Det er imidlertid noe som bekymrer meg og det er mitt stoffskifte. Fikk ett barn i 2005 og ble veldig syk 4 mnd etterpå. Det viste seg da at jeg hadde fått lavt stoffskifte. Brukte nesten ett år på å komme "ovenpå" igjen da verdiene var ille. Jeg har tatt blodpröver hyppig under dette svangerskapet for å holde nivået nede. Alikevel fikk jeg ett "hopp" mellom uke 5 og 9. I uke 5 var min tsh på 2.1 og den ökte drastisk til 13 i uke 9....dette likte jeg dålig da man har lest så mye om hva som kan skje. Dosen med levaxin ble imidlertid ökt, og tsh var nede på 0.79 etter to og en halv uke. Spörsmålet er, kan det ha skjedd noen skade på /for barnet? Har värt på 3 ultralyder og alt ser bra ut, men bekymrer meg alikevel for dette "hoppet"..... Noen som har erfaringer angående dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Niffi

Hei Lurine.

Jeg har lavt stoffskifte (siden 2003), og har nettopp vært gjennom et svangerskap. Min tsh varierte også litt i første del av svangerskapet, til utenfor normalen. Dette regulerte seg selv etterhvert. Jeg lurte også på om det kunne skade barnet mitt. Legen svarte at hvis man gikk lenge med lavt stoffskifte, uten å behandle det med levaksin, så kunne det gå utover barnet; det kunne bli slapt. Men siden du har hatt stoffskiftet innenfor normalen, bortsett fra det ene hoppet, så tror jeg du kan være ganske trygg på at det ikke har skadet barnet ditt :-) Men ta det opp med legen din likevel, for sikkerhets skyld - og for din egen sjelefreds skyld!

Lykke til videre med graviditeten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...