Gå til innhold

jordbær sylting


pekkaline
 Del

Anbefalte innlegg

pekkaline

Skal ikke det kokes sammen da? Jordbær, sukker og jam-pulver. Jeg hørte ei som hadde blandet sammen disse ingrediensene, og bare satt det rett i frysen. Stemmer det? Jeg har faktisk aldri syltet, så jeg sa ikke noe. 4kg bær, to kg sukker og to poser pulver........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest annlovinda

Spørs hva slags jam-pulver du har det.

Jeg bruker alltid den som skal rett i fryseren, fordi jeg synes rørt syltetøy er bedre enn fryst. Sjekk hva som står på jam-pulveret ditt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pekkaline

Spørs hva slags jam-pulver du har det.

Jeg bruker alltid den som skal rett i fryseren, fordi jeg synes rørt syltetøy er bedre enn fryst. Sjekk hva som står på jam-pulveret ditt.

jeg har ikke pulver, en bekjent gjorde det på denne måten :) Hun sa hun brukte den gul, hva nå enn det betyr?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest annlovinda

jeg har ikke pulver, en bekjent gjorde det på denne måten :) Hun sa hun brukte den gul, hva nå enn det betyr?

Det er den gule jeg bruker også. Den heter jam frysepulver. Da skal det ikke kokes, bare røres sammen og fryses, og det er så godt og friskt når du tar det opp av fryseren igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pekkaline

Det er den gule jeg bruker også. Den heter jam frysepulver. Da skal det ikke kokes, bare røres sammen og fryses, og det er så godt og friskt når du tar det opp av fryseren igjen.

Ok det var bra, jeg var redd hun hadde tabbet seg nå. Hun var såå fornøyd med å ha bær i frysen :) Jeg vil også ha det, så det blir vel gjort til helgen. Takk for svar! Har du fått fryst bær da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest annlovinda

Ok det var bra, jeg var redd hun hadde tabbet seg nå. Hun var såå fornøyd med å ha bær i frysen :) Jeg vil også ha det, så det blir vel gjort til helgen. Takk for svar! Har du fått fryst bær da?

Nei har ikke fått gjort det ennå.

Blir nok neste helg regner jeg med. Får nok lage mer i år enn i fjor, holdt ikke hele året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Speak

Pulveret kan være slikt som skal koke ELLER slikt som skal fryses. Det man fryser smaker jo mye bedre:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ekte nick

Hm. Jeg lurer på - utifra de siste dagers avisdebatter om dårlig hygiene blant jordbærplukkerne - om det å fryse bærene (uten koking) vil drepe eventuelle bakterier like godt som det å koke dem? Tror jeg vil tenke på dette når jeg selv snart skal plukke og koke/fryse bær.

Forresten, hva skjer hvis man ikke bruker gelatin i det hele tatt, bare fryser det ned?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Orio

Hm. Jeg lurer på - utifra de siste dagers avisdebatter om dårlig hygiene blant jordbærplukkerne - om det å fryse bærene (uten koking) vil drepe eventuelle bakterier like godt som det å koke dem? Tror jeg vil tenke på dette når jeg selv snart skal plukke og koke/fryse bær.

Forresten, hva skjer hvis man ikke bruker gelatin i det hele tatt, bare fryser det ned?

Spiser du aldri friske, deilige jordbær?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pekkaline

Det er et eget jam-pulver for bær som ikke skal kokes, bare fryses.

Det er nok det hun har brukt ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pekkaline

Hm. Jeg lurer på - utifra de siste dagers avisdebatter om dårlig hygiene blant jordbærplukkerne - om det å fryse bærene (uten koking) vil drepe eventuelle bakterier like godt som det å koke dem? Tror jeg vil tenke på dette når jeg selv snart skal plukke og koke/fryse bær.

Forresten, hva skjer hvis man ikke bruker gelatin i det hele tatt, bare fryser det ned?

Det skal vel gå helt fint å fryse dem bare med sukker eller uten noe som helst også? Innbiller meg at min søster bruker å fryse dem hele. Det er nok mange "veier til rom" her når det gjelder bær :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pekkaline

Pulveret kan være slikt som skal koke ELLER slikt som skal fryses. Det man fryser smaker jo mye bedre:-)

Vidunderlig! Også er det godt å lage rød saus av til riskremen når det blir jul. NAM ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest prust

Hm. Jeg lurer på - utifra de siste dagers avisdebatter om dårlig hygiene blant jordbærplukkerne - om det å fryse bærene (uten koking) vil drepe eventuelle bakterier like godt som det å koke dem? Tror jeg vil tenke på dette når jeg selv snart skal plukke og koke/fryse bær.

Forresten, hva skjer hvis man ikke bruker gelatin i det hele tatt, bare fryser det ned?

Syltetøyet blir veldig tynt og rennende hvis en ikke bruker jam eller certo i det.

Det går fint an å fryse ned hele bær og bruke til pynte på bløtkaker, eller som dessert eller til smothie. Jeg pleier å drysse litt sukker på de hele bærene før jeg fryser dem, ellers blir de litt sure når en tar dem opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest prust

Du har jo fått svar her - men jeg tenkte jeg skulle legge til at jeg foretrekker å bruke Certo, ikke Jam. Og Certo har omvendt farge - altså blå for frysepulver og gul for koking :-)

Brukte Jam før, og da syntes jeg det pulveret satte smak på syltetøyet, en litt bitter ram smak. Certo er best!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pekkaline

Du har jo fått svar her - men jeg tenkte jeg skulle legge til at jeg foretrekker å bruke Certo, ikke Jam. Og Certo har omvendt farge - altså blå for frysepulver og gul for koking :-)

Brukte Jam før, og da syntes jeg det pulveret satte smak på syltetøyet, en litt bitter ram smak. Certo er best!

Takk for tips! Jeg sier det til meg selv hvert år at i år skal jeg få bær i frysen, men det har enda ikke skjedd. Jeg fikk en pose frosne bær av min søster i fjor. Det smakte himmelsk midt på vinteren :) Certo, huske huske :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest prust

Takk for tips! Jeg sier det til meg selv hvert år at i år skal jeg få bær i frysen, men det har enda ikke skjedd. Jeg fikk en pose frosne bær av min søster i fjor. Det smakte himmelsk midt på vinteren :) Certo, huske huske :)

Det var jo jordbær tiol 10 kr pr korg her i uka, og vi kjøpte noen korger bare til kos, men fikk jo ikke somla oss til å få kjøpt de obligatoriske 2 eller 3 kassene som skal i frysen før prisen steg igjen :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pekkaline

Det var jo jordbær tiol 10 kr pr korg her i uka, og vi kjøpte noen korger bare til kos, men fikk jo ikke somla oss til å få kjøpt de obligatoriske 2 eller 3 kassene som skal i frysen før prisen steg igjen :-(

Jeg holdt på å dåne da jeg så den prisen ja! Ble to kurver på meg, for å ha på skiva, det er knallgodt! I dag hadde de jordbær til 12,90 på lund, men jeg hadde ikke tid til det i dag. Jaja, jeg skal, vil og må få det til snart :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest prust

Jeg holdt på å dåne da jeg så den prisen ja! Ble to kurver på meg, for å ha på skiva, det er knallgodt! I dag hadde de jordbær til 12,90 på lund, men jeg hadde ikke tid til det i dag. Jaja, jeg skal, vil og må få det til snart :)

Var det på ICA Maxi?

Må sjekke prisene på mandag, da må vi få kjøpt jordbær!

Det beste jeg vet, er iskalde ferske jordbær i en skål, en fløteskvett og så litt sikta melis oppå........!!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

pekkaline

Var det på ICA Maxi?

Må sjekke prisene på mandag, da må vi få kjøpt jordbær!

Det beste jeg vet, er iskalde ferske jordbær i en skål, en fløteskvett og så litt sikta melis oppå........!!!!!!

Ja det var der :) Nammenam ja det er også fantastisk godt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...