Gå til innhold

Kvinnens overgangsalder


Gjest Ahave
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Ahave

Hei. Jeg er en kvinne på 55 år. Jeg hadde min siste menstruasjon i januar i år. Før det hadde den vær litt uregelmessig med store blødninger. Etter januar har det vært helt stopp. Til for en uke siden, da jeg igjen fikk blødninger. Det som får meg til å spørre om dette er at denne blødningen er "liksom friskt blod", veldig rødt, første dagen litt vannaktig. Men jeg har jo hørt at det kan oppstå blødninger lenge etter at menstruajonen tilsynelatende har opphørt. Har ikke vondt, pleide å ha smerter ved mensen. Tilleggsopplysninger: Jeg har høyt blodtrykk, ikke veldig høyt nå da jeg går på tabletter. Har nylig forhøyet dosen på disse. (Atacand). Følte meg litt oppblåst (stinn) i magen et par dager før blødningene kom. Har hatt dem i 4 dager nå. Er vel ingen grunn til uro eller hva trur du? Er det ikke sent å få slike plager når man er 55?:) Takknemlig for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det regnes ikke som unormalt å få en menstruasjon etter et halvt år, men da er du ikke kommet tik menopausen (som er siste menstruasjon). Det er første når det er gått 12 måneder etter siste menstruasjon, at man vet at det var den siste. Noen har menstruasjon til de er nær 60 år. Hvis blødningen fortsetter utover 10-14 dager, synes jeg du skal oppsøke lege, ellers er det ikke grunn til bekymring. Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...