Gå til innhold

Leiebil i syden - forhåndsregler


Gjest familiepåtur
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest familiepåtur

Vi er en familie på 4 som for første gang har leid oss bil når vi skal på sydentur(Kreta). Jeg har hørt en del historier opp gjennom årene om mennesker som har blitt svindlet når de har leid, som oftes har Visa-kortet blitt tappet e.l. Nå husker jeg ikke hvilket selskap kona har leid fra, men mener at det er en av de store(Avis?). Vet ihvertfall at bestillingen er gjort gjennom reiseselskapet(forhåndsbetalt), men det er vel sånn at selskapet der nede skal ha en form for depositum? Noen som har egne erfaringer og tips på hvordan man går frem når man skal hente ut/levere inn bilen.

På forhånd takk .)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Elextra

Så lenge du leier gjennom store seriøse selskaper går det gjerne bra. Men viktig i hvertfall å huske på følgende:

Pass på at du betaler for alle forsikringer.

Pass på at alle sjåfører er forhåndsregistrert.

Gå over bilen før du kjører fra leiefirmaet og registrer eventuelle bulker eller riper og gjør evt. utleier oppmerksom på disse (noter dem gjerne i leiepapirene), slik at utleier ikke skal kunne hevde at disse er ditt ansvar.

Om du betaler med kredittkort (ofte et krav) trengs ikke depositum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hertz/Avis

Du trenger ikke å tegne alle forsikringer. Har du og alle de som er med i ditt reisefølge trenger dere ikke å tegne PAI, person ulykkes forsikring. Da du sier at denne bilen er forhåndsbetalt, skal det stå i deres papirer hvilke forsikringer som er inkl., og hva evt. egenandel er.Bil utleieselskapet, vil reservere enn sum fra ditt kredittkort, tilsvarende egenandelen ved skade. Det er også mulig å tegne forsikringer slik at en ikke blir belastet egenandel ved skade evt. tyveri. Dette bør du sjekke på forhånd. Det er ofte vanskelig å lese kontrakter på gresk og engelsk i full fart. Selv om du leier en bil fra en av de store, er det din signatur på leiekontrakten som gjelder. Dvs. at det kan bli veldig dyrt, hvis du ikke leser nøye, eller setter deg inn i hva du skal ha av forsikringer, barneseter osv. Det du trenger av forsikringer er CDW (LDW) og TP, dette er kollisjonskadedekning og tyveriskadedekning. Alle andre forsikringer er strengt tatt unødvendig og dyre. Gjør videre som Elextra sier, sjekk bilen nøye og påpek evt. feil og mangler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...