Gå til innhold

Sjalu mann, sykelig


Gjest Sjokoladeplaten
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Sjokoladeplaten

Hei! Jeg har spurt deg en gang før, men ikke fått svar. Har du tid nå? Mannen min er innlagt på psykiatrisk etter en paranoid psykose. De sier han lider av dyp depresjon. Hovedproblemet er imidlertid sykelig sjalusi. Han er nå (flere uker etter det psykotiske anfallet) fremdeles sikker på at jeg har eller har hatt et forhold til en annen, og at det ligger ute et fyllebilde av meg (nesten pornografisk) på nettet. Han har vist meg bildet, og jeg kan garantere at det ikke er meg. Jeg har aldri gitt han noen grunn til å mistenke meg for noe, så dette har ingen rot i virkeligheten. Jeg er veldig usikker nå på om jeg kan fortsette samlivet med han. Vi har vært sammen i "hundre år", siden vi var tenåringer, og det siste halvårets mistenksomhet har virkelig tæret på forholdet. Vi har små barn. Jeg er fortvilet, for jeg vet ikke hvordan han kommer til å utvikle seg den neste tiden. Jeg føler ikke at jeg får svar fra psykologen hans. Nå blir han snart utskrevet. Han får medisiner mot paranoia og depresjon. Hvordan kan jeg vite om han ikke får nye psykoser igjen? Hva med forholdet vårt oppi dette? Hva med barna og hverdagen som familie? Den ødelagte kjærligheten? Hva er prognosene for å bli bra av slik sjalusi? Vær så snill å være ærlig med meg! Hva tror du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nils Håvard Dahl, psykiater

Det er dessverre uhyre lite sannsynlig at dette går over av seg selv.

Dersom han har innsikt i at dette er en sykdom hos han, OG at det har den konsekvens at han må bruke antpsykotisk medisiner varig, er det grunnlag for håp om at dette kan gå tålig bra. Jeg vil tro at de første seks måneder etter utskrivelsen vil gi deg det endelige svaret på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...