Gå til innhold

Alkohol vs forurensing


Rolig nå...
 Del

Anbefalte innlegg

Rolig nå...

Det forundrer meg at helsemyndighetene har valgt å nærmest forby alkohol for gravide i Norge etter forsiktighetsprinsippet. For meg virker det meget ekstremt å fraråde gravide 1 gjenstand per uke da ingen klarer å etablere et vitenskaplig bevis for at det risikeres skadevirkninger eller hva det er ved et meget moderat forbruk. Forsiktighetsprinsippet har jo ført til en offentlig justis hvor det at gravide smaker til alkohol ikke er akseptert og at folk uttrykker dette.

Det virker mye mere nærliggende at det vil foreligge skadevirkninger med den forurensning som finnes i større byer har en mer betydelig innvirkning enn 1 gjenstand alkohol. Finnes det noen forskning som ser på dette? Hva om en setter skadevirkningene fra si 1 gjenstand alkohol op mot 1 varm dag i Oslo hvor svevestøvet henger tykt i luften - hva er mest skadelig? Dersom det er skadelig med ordinær by forurensning - skal det så ikke være et forsiktighetsprinsipp for dette også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sofline

Forurensning er neppe helt bra, men det er vanskeligere å gjøre noe med det. Myndighetene i Danmark har nå bestemt seg for å anbefale null-inntak av alkohol hos gravide (de har tidligere "tillatt" et glass vin) fordi de mener det er vanskelig å vurdere hvor mye som er helseskadelig for fosteret, og det gjør det enklere for gravide når man holder seg helt vekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...