Elis31 Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Jeg har en halv squash igjen. Noen tips hva jeg kan bruke den til? Er det noen som har noen tips om hvordan tilberede retter ut fra disse grønnsakene, tenker ikke nødvendigvis at alt skal være i en enkelt rett - squash - søtpotet(skal den behandles som vanlig potet?) - aubergine Og hvordan får dere i dere nok spinat og brokkoli? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Og hvordan får dere i dere nok spinat og brokkoli? Squash og aubergine bruker vi ofte på grillen. Godt å grille dette, bruker gjerne litt krydder eller olje på. Søtpotet vet jeg dessverre ingenting om. Spinat spiser vi aldri hjemme hos oss, men vi bruker mye andre grønnsaker da. Brokkoli spiser vi veldig ofte til middag, dette fordi dette er en av grønnsakene som sønnen min synes er god og spiser godt av. Kokt brokkoli synes vi i grunn passer godt til veldig mange middagsretter. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Squash bruker jeg oftest sammen med andre grønnsaker som jeg steker. Veldig godt:-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fru Burlefot Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Søtpotet bruker jeg endel i gryteretter, skjærer i terninger og bruker omtrent som vanlig potet. Passer godt til indisk mat og andre litt krydrede gryter. Spinat bruker vi også ofte, hvis vi får tak i fersk spinat bruker vi det som salat, eller i pai sammen med rødløk og andre grønnsaker etter smak. Frossen spinat har vi enten som kremet sidegrønnsak eller ofte i en pastarett med godt krydret kremet spinat og enten røkelaks eller kylling blandet i. Og broccoli er svært ofte brukt som kokt/dampet sidegrønnsak, eller i diverse wok- og gryteretter. Samme med blomkål. Squash er jeg mindre begeistret for, smaker så lite, syns jeg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Søtpotet er veldig godt å bake i ovnen sammen med andre grønnsaker (poteter, gulrøtter løk, osv) og f.eks. kylling. Pensles med en del olje og bakes ca 1 time i ovnen, til grønnsakene er blitt myke og gyllne. Smaker kjempegodt sammen med en saus og kokt brokkoli/erter... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Hva mener du med nok spinat og brokkoli? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Hva mener du med nok spinat og brokkoli? Skjønte ikke jeg heller. Akkurat som man måå ha i seg nok spinat Jeg har spist spinat èn gang på sikkert 10 år ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Skjønte ikke jeg heller. Akkurat som man måå ha i seg nok spinat Jeg har spist spinat èn gang på sikkert 10 år ) Vi kjøper av og til de fylte fiskene med spinat (Kapteinens?), og det er vel den enest spinaten vi spiser. Broccoli har vi av og til, men det er ikke mye vi spiser av det. Får vel kanskje i oss litt lite jern.... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 8. august 2007 Del Skrevet 8. august 2007 Skjønte ikke jeg heller. Akkurat som man måå ha i seg nok spinat Jeg har spist spinat èn gang på sikkert 10 år ) Jeg kom på at det kanskje er fordi de ikke drikker melk, og vil få i seg kalk fra det. Men det er nærmest umulig. Selv om brokkoli inneholder kalk, må man spise over et kilo om dagen for å få i seg nok. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 10. august 2007 Del Skrevet 10. august 2007 Jeg bruker spinat til å lage suppe av. Masse frossen spinat, litt jevning, buljong og krydder, grønne erter, mais og hardkokt egg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 10. august 2007 Del Skrevet 10. august 2007 Bruker squash i gryteretter og salater. Spinat bruker jeg helst i vanlig kjøttsuppe/grønnsakssuppe. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaffepiken Skrevet 10. august 2007 Del Skrevet 10. august 2007 Søtpotet er jeg ikke kjent med. Squash har vi brukt en sjelden gang i gryteretter. Smaker godt i mat med mye krydder. Brokkoli er ungene glad i. Vi har det som tilbehør til endel forskjellig, fiskeboller, kjøttboller, etc.. Jeg begynner å få ungene på glid for å spise blomkål også. Jeg sier at det er nesten som brokkoli, bare hvit.. Spinat er godt i mye mat. Man kan ha det i bakverk som f.eks suppebrød/horn, eller i paier og gratenger. Eller på hvit fisk sammen med hvitløk og krydder. Jeg syns man må bruke fersk spinat, frossenspinat har en ekkel bismak som ødelegger hele retten - syns jeg da.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.