Gå til innhold

Kontrakt- gyldig?


Gjest ikkeidag2
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest ikkeidag2

Dersom to mindreårige tenåringer skriver en kontrakt, er den da formelt gyldig? Eller blir det nærnest som kontrakt mellom foreldre å regne? Hva om ene part bryter del av kontrakten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

soleil

For å få et riktig svar må du spørre en jurist. Jeg bare synser...

Jeg tror det spørs om de har rettslig handleevne og samtykkekompetanse på det området hvor de har gjort en avtale/skrevet kontrakt om avtalen er gyldig som den står eller ikke.

"1.1.1 Rettslig handleevne – samtykkekompetanse

Å ha rettslig handleevne innebærer at en person har evne til å stifte rett og påta seg ansvar. Det er bare den som har rettslig handleevne som bl a kan inngå avtaler, råde over egen økonomi, gifte seg, opprette testamente.

Med samtykkekompetanse menes at en person kan avgi et informert samtykke. Med informert samtykke menes at vedkommende som har avgitt samtykket har forstått hva hun/han sa ja eller nei til og hvilke konsekvenser svaret får. Den som har samtykkekompetanse kan stille vilkår, og kan trekke samtykket tilbake om ønskelig.

En person som ikke har samtykkekompetanse i kompliserte forhold kan likevel ha samtykkekompetanse i enklere spørsmål for eksempel når det gjelder dagliglivets gjøremål.

Myndige personer er de som har fylt 18 år, med mindre de er umyndiggjorte.

For barn er det de første leveårene foreldrene eller andre i deres sted som samtykker på vegne av dem. Etter hvert som barnet vokser og modnes skal barnets selvbestemmelse økes. Etter barneloven skal barn høres i viktige spørsmål fra de er 12 år og fra de 16 er de ”myndige” når det gjelder forhold i tilknytning til egen helse."

http://www.baerum.kommune.no/files/Veilederen_TK___Oppdatert_01_03_06.doc?CorepublishSession=7969c93afc4046d165078fa74e0cb38e

Du kan jo søke litt rundt på: avtalerett, samtykkekompetanse, avtalerettslige prinsipper og lignende.. Kanskje finner du noen svar?

Hadde kanskje vært lettere for andre her å svare deg om du var mer konkret?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...