Gå til innhold

Eggløsning


Gjest April68
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest April68

Hei Jeg er 39 år og fikk i vår beskjed om at jeg har endometriose. For ca 3 mnd siden opererte jeg bort en cyste og samtidig måtte eggstokk og eggleder på venstre side fjernes. Jeg har alltid trodd at man har eggløsning fra kun en av eggstokkene av gangen - altstå at de "fungerer" annenhver gang/mnd. Jeg trodde derfor at etter operasjonen ville jeg kun ha menstrasjon annenhver mnd, men dette har ikke vært tilfelle - den kommer som vanlig hver mnd. Har jeg tatt helt feil eller begynner den igjenværende eggstokken å arbeide på "overtid" når den andre er fjernet? Smertene i forbindelse med menstrasjonen er fortsatt veldig smertefulle - hva vil du anbefale for å forbedre dette? Ønsker å bli kvitt menstrasjonen totalt. Ellers er helsen god. Takk for hjelpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det er korrekt at vi regner med at det er eggløsning skiftevis fra høyre og venstre side. Kroppen har heldigvis reservekapasitet å sette inn. Den andre eggstokken overtar arbeidet med eggløsning hver måned hvis en eggstokk fjernes. Hvis du har smerter også etter operasjonen, bør du overveie hormonbehandling. Noen kan ha god hjelp av en hormonspiral, hos andre må man forske å stoppe menstruasjonene med p-pille tatt uten pause eller det man betegner som gestagen (tablett eller injeksjon) som også stopper menstruasjonene ved kontinuerlig bruk. Snakk med din gynekolog om de ulike mulighetene. Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...