Gå til innhold

Lite firma - leier oss ut - er det lov?


Gjest konsulent78
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest konsulent78

Driver et lite firma, jeg og en til. Har tatt div. småoppdrag for privatpersoner og bedrifter, men det var vanskelig å leve av. Så, i januar i år fikk vi tilbud om å leie oss inn i et større selskap for en lengre periode. Det sa vi ja til, og vi er der enda. Kommer nok til å være der ganske lenge. Så vi har kontrakt med dem med fast timespris, så fakturerer vi dem hver 14. dag. Vi får antagelig fast jobb der etterhvert, men akkurat nå er det best for dem å leie oss inn.

Vi har vel lov til å drive på denne måten? Altså ha et lite firma (et DA) som leier oss ut som konsulenter? Hørte noe rykter om at man måtte ha så og så mange oppdrag i året, men dette høres rart ut. Vi betaler jo både moms og skatt som alle andre, så hvordan vi jobber har vel ingenting med saken å gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

mrxx

Kan ikke skjønne at dette ikke er lov så lenge dette er i den gaten firmaet deres skal operere og at alt oppgis riktig. Selve salg av timer er da lovlig.

Det er jo ingen forskjell på dette og andre oppdrag du får av andre, forskjellen er bare at du har et lengre oppdrag i tid og flere antall timer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

morsan

Har hørt om flere slike tilfeller der folk har vært leid ut i lengre tid til andre firmaer. Kunne ikke tenke meg at det skal være en lov mot det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...