Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Nei, det er birdie som er god til å bake og som har mange fine oppskrifter liggende ute på hjemmesiden sin.

Ok. Syns likevel å huske det var noe med deg og baking. Hm. Jeg har lyst til at noen bare skal si hva jeg skal bake, men jeg blir vel nødt til å gjøre det selv! :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2293347
Del på andre sider

Ok. Syns likevel å huske det var noe med deg og baking. Hm. Jeg har lyst til at noen bare skal si hva jeg skal bake, men jeg blir vel nødt til å gjøre det selv! :-)

Jeg har samlet oppskrifter på dol da :o)

Har nøttekake, gulrotkake, boller, ostekake og kanelsnurreoppskrift. Har ikke bakt noen av dem :( Vil du ha noen av de oppskriftene?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2293356
Del på andre sider

Annonse

SÅ bra:-) Tar gjerne gulerotkakeoppskrift. Takk!

smurf78 gulrotkake

Ingredienser:

4 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl olje

4-5 dl rå revne gulerøtter

Glasur:

ca. 100g fløteost, eks. philadelphia

1 ts vaniljesukker

50 g smør/margarin

125 g melis

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt på mel blandet med natron, kanel, salt og vaniljesukker. Rør inn olje og rå revne gulrøtter til slutt. Bland alt lett sammen. Smør en rund kakeform på ca. 26 cm i diameter og slå røren i. Stek kaken ved 190 grader ca. 1 time. Kaken skal være godt hevet og begynt å løsne fra kantene når den er ferdig stekt. Prøv med en kakenål, den skal være tørr. Kaken stekes på rist på nederste rille i ovnen. Avkjøl kaken på rist. Rør sammen glasuren ved å røre romtemperert smør og ost sammen og tilsett vaniljesukker og melis. Smør ostekremen over kaken. Kaken kan oppbevares i kjøleskap. Den kan også fryses, men da uten glasur.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2293366
Del på andre sider

smurf78 gulrotkake

Ingredienser:

4 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl olje

4-5 dl rå revne gulerøtter

Glasur:

ca. 100g fløteost, eks. philadelphia

1 ts vaniljesukker

50 g smør/margarin

125 g melis

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt på mel blandet med natron, kanel, salt og vaniljesukker. Rør inn olje og rå revne gulrøtter til slutt. Bland alt lett sammen. Smør en rund kakeform på ca. 26 cm i diameter og slå røren i. Stek kaken ved 190 grader ca. 1 time. Kaken skal være godt hevet og begynt å løsne fra kantene når den er ferdig stekt. Prøv med en kakenål, den skal være tørr. Kaken stekes på rist på nederste rille i ovnen. Avkjøl kaken på rist. Rør sammen glasuren ved å røre romtemperert smør og ost sammen og tilsett vaniljesukker og melis. Smør ostekremen over kaken. Kaken kan oppbevares i kjøleskap. Den kan også fryses, men da uten glasur.

Det er samme oppskrift som jeg bruker. Den er knallgod :o) Men jeg bruker ca hele pakka med philadelphia..150-200 g :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2293383
Del på andre sider

Annonse

Oppskrift på nøttekake? Jatakk :o)

Lillemus' nøttekake

Nøttekake med bær

250 gram hasselnøtter males

5 ss brødrasp (riv en skalk på råkostjernet)

4 egg (skilles)

200 g sukker

Mal nøttene og bland dem med brødraspen. Pisk eggehvitene stive og lag eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland alt forsiktig, eggehvitene has i til slutt, Lag 3 tynne, like store bunner. Jeg pleier å tegne rundt et middagsfat på bakepapiret så jeg får dem passelig store. Bruk gjerne formfett på boks på papiret så løsner de lettere etterpå!

Stekes på 190 grader i 13 min.

La bunnene bli kalde før du tar dem av papiret. Hvis de sitter fast så legg dem oppned og pensle kaldt vann på baksiden, da løsner de lettere. De brekker lett!

Fyll:

1 lite boks kremfløte

En boks ferdig vaniljekrem

Pisk fløten til krem og bland med vaniljekremen. Bruker du 3,3 dl fløte og 1/2 l vaniljekrem blir det alt for mye, men det kan serveres til bær eller fruktsalat f.eks.

Legg krem på den nederste bunnen og legg så bær oppå. Jeg bruker vanligvis jordbær som jeg deler i halve eller skiver, men det er knallgodt med bringebær også, evt. en blanding av bringebær og rips!Så bunn2 med krem og bær og så bunn3 på toppen med krem og bær igjen. Nammmm!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2293384
Del på andre sider

Lillemus' nøttekake

Nøttekake med bær

250 gram hasselnøtter males

5 ss brødrasp (riv en skalk på råkostjernet)

4 egg (skilles)

200 g sukker

Mal nøttene og bland dem med brødraspen. Pisk eggehvitene stive og lag eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland alt forsiktig, eggehvitene has i til slutt, Lag 3 tynne, like store bunner. Jeg pleier å tegne rundt et middagsfat på bakepapiret så jeg får dem passelig store. Bruk gjerne formfett på boks på papiret så løsner de lettere etterpå!

Stekes på 190 grader i 13 min.

La bunnene bli kalde før du tar dem av papiret. Hvis de sitter fast så legg dem oppned og pensle kaldt vann på baksiden, da løsner de lettere. De brekker lett!

Fyll:

1 lite boks kremfløte

En boks ferdig vaniljekrem

Pisk fløten til krem og bland med vaniljekremen. Bruker du 3,3 dl fløte og 1/2 l vaniljekrem blir det alt for mye, men det kan serveres til bær eller fruktsalat f.eks.

Legg krem på den nederste bunnen og legg så bær oppå. Jeg bruker vanligvis jordbær som jeg deler i halve eller skiver, men det er knallgodt med bringebær også, evt. en blanding av bringebær og rips!Så bunn2 med krem og bær og så bunn3 på toppen med krem og bær igjen. Nammmm!

Tusen takk :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2293385
Del på andre sider

Hei igjen.

Kunne jeg fått den kanelsnurreoppskrifte, også?

Hehe, skal du snart invitere meg på kaffe også ;o)

Soflines kanelsnurrer

25 g gjær røres ut i fingervarm blanding av 50 smeltet margarin og 2 dl melk

Rør i 3 spiseskjeer sukker

Tilsett ca 5,5 dl hvetemel iblandet 0,5 teskje kardemomme

La heve til dobbel størrelse

Trill deigen til en pølse som kjevles ut til et rektangel på ca. 25*50 cm

Smør på ca. 2 spiseskjeer margarin og dryss over 2 spiseskjeer sukker og 1 teskje kanel eller mer etter smak. Rull sammen fra den lange siden.

Skjær ut 10-12 boller, sett på plate og stek i 5-8 minutter på midterste rille på 230 grader. Følg med; de blir fort svarte i bunnen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2297981
Del på andre sider

Hehe, skal du snart invitere meg på kaffe også ;o)

Soflines kanelsnurrer

25 g gjær røres ut i fingervarm blanding av 50 smeltet margarin og 2 dl melk

Rør i 3 spiseskjeer sukker

Tilsett ca 5,5 dl hvetemel iblandet 0,5 teskje kardemomme

La heve til dobbel størrelse

Trill deigen til en pølse som kjevles ut til et rektangel på ca. 25*50 cm

Smør på ca. 2 spiseskjeer margarin og dryss over 2 spiseskjeer sukker og 1 teskje kanel eller mer etter smak. Rull sammen fra den lange siden.

Skjær ut 10-12 boller, sett på plate og stek i 5-8 minutter på midterste rille på 230 grader. Følg med; de blir fort svarte i bunnen

Hjertelig hjertelig! Skylder deg en tjeneste. Jeg kan godt droppe av noen boller på løkka en dag. Kanelbolleexpressen.

Vet du forresten om deigen kan stå å heve over natten?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2297988
Del på andre sider

Hjertelig hjertelig! Skylder deg en tjeneste. Jeg kan godt droppe av noen boller på løkka en dag. Kanelbolleexpressen.

Vet du forresten om deigen kan stå å heve over natten?

Det tror jeg hvis du setter den i kjøleskapet, men det er sikkert noen bakekyndige her som kan svare. Jeg bare elsker oppskrifter jeg, baker aldri sjøl. Teit, ikke sant ;o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/285675-dorthe/#findComment-2297996
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...