morsan Skrevet 31. oktober 2007 Skrevet 31. oktober 2007 Angående holdbarhet på vin: Vi hadde selskap sist helg, og det viste seg at vi hadde åpnet et par flasker _for mye_ (en stor gåte at ikke noen drakk opp dette! *S*) Vi hadde derfor to fulle, men åpnede flasker til overs (en rød og en hvit). Jeg fant da fram min vinkorke-dings fra den gangen jeg drev med hjemmelaging av vin, kokte korkene myke og stemplet de på plass, altså _helt ned_ og ikke bare halvveis. Vinen er dermed like bra/dårlig korka som om dette skulle ha vært min hjemmelagede, nytappede vin. Har dere noen formening om holdbarheten? En åpnet halvfull flaske med gammelkorken bare dyttet halvveis nedi ville jeg ikke ha spart en uke en gang, men dette kunne kanskje holde et par uker??? 0 Siter
morsan Skrevet 31. oktober 2007 Forfatter Skrevet 31. oktober 2007 *skeptisk* Jeg får drikke det til helgen, da! ;-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 31. oktober 2007 Skrevet 31. oktober 2007 Aner ikke, men ville TRO det burde holde et par uker. Oppbevar dem kaldt, gjerne i kjøleskap. Ellers var det jo en god idé å tømme dem i helgen :-). 0 Siter
morsan Skrevet 31. oktober 2007 Forfatter Skrevet 31. oktober 2007 Aner ikke, men ville TRO det burde holde et par uker. Oppbevar dem kaldt, gjerne i kjøleskap. Ellers var det jo en god idé å tømme dem i helgen :-). Ja, jeg tenker jeg får satse på det! ;-) Som nevnt så hadde jeg neppe likt smaken av en halvfull halveiskorka vin som har stått en uke, men med tettere kork og fullere flaske (= mindre luft) burde vel det gå greit, håper jeg! ;-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 31. oktober 2007 Skrevet 31. oktober 2007 Jeg får drikke det til helgen, da! ;-) Cunning plan. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 31. oktober 2007 Skrevet 31. oktober 2007 Jeg synes ikke du bør ta noen sjanser - drikk den i løpet av denne uka! 0 Siter
morsan Skrevet 1. november 2007 Forfatter Skrevet 1. november 2007 Jeg synes ikke du bør ta noen sjanser - drikk den i løpet av denne uka! Skal gjøre mitt beste! ;-) Men TO flasker alene for en gressenke er litt voldsomt. Jeg får begynne allerede i kveld;-) 0 Siter
morsan Skrevet 3. november 2007 Forfatter Skrevet 3. november 2007 Cunning plan. Rødvinen er forresten helt fin! ;-) 0 Siter
morsan Skrevet 3. november 2007 Forfatter Skrevet 3. november 2007 Aner ikke, men ville TRO det burde holde et par uker. Oppbevar dem kaldt, gjerne i kjøleskap. Ellers var det jo en god idé å tømme dem i helgen :-). Snart ferdig med rødvinen nå...;-) 0 Siter
morsan Skrevet 3. november 2007 Forfatter Skrevet 3. november 2007 Jeg synes ikke du bør ta noen sjanser - drikk den i løpet av denne uka! Gjør som best jeg kan! ;-) SKÅL! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 3. november 2007 Skrevet 3. november 2007 Snart ferdig med rødvinen nå...;-) Bra jobba! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 3. november 2007 Skrevet 3. november 2007 Rødvinen er forresten helt fin! ;-) Godt å høre. 0 Siter
annegunn Skrevet 3. november 2007 Skrevet 3. november 2007 I vinindustrien er det et kjent begrep å korke om vin - en del lagringsvin trenger å ligge mye lenger enn korken tåler. Vi har delt en magnum på to vanlige flsaker en gang, og den siste flaska lå i flere måneder. Null problem. Så hvitvinen kan du sikkert la ligge en god stund, om du skulle føle for det. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 3. november 2007 Skrevet 3. november 2007 Gjør som best jeg kan! ;-) SKÅL! Var den god? ) 0 Siter
morsan Skrevet 3. november 2007 Forfatter Skrevet 3. november 2007 Var den god? ) Jep, rødvinen ihvertfall. Så får jeg heller prøve annegunns tips og spare hvitvinen litt, for passer ikke å ta den i kveld;-) 0 Siter
morsan Skrevet 3. november 2007 Forfatter Skrevet 3. november 2007 I vinindustrien er det et kjent begrep å korke om vin - en del lagringsvin trenger å ligge mye lenger enn korken tåler. Vi har delt en magnum på to vanlige flsaker en gang, og den siste flaska lå i flere måneder. Null problem. Så hvitvinen kan du sikkert la ligge en god stund, om du skulle føle for det. Godt å høre! :-) Ja, jeg tenker hvitvinen blir spart litt, minst en uke;-) Rødvinen var det ihvertfall intet å si på:-) Jeg kjøpte den dingsen til å korke viner med en gang i cirka 1985 etter et anfall om at jeg skulle begynne å lage litt vin selv.... (fattig student) Men fysjameg så mye styr det var, særlig slikt som rengjøring av dunk og flasker, samt alt styr me ting som skulle tilsettes på ulike tidspunkt etc. Så det ble med den ene dunken! ;-) Men korke-apparatet kom til nytte til slutt:-) 0 Siter
morsan Skrevet 3. november 2007 Forfatter Skrevet 3. november 2007 I vinindustrien er det et kjent begrep å korke om vin - en del lagringsvin trenger å ligge mye lenger enn korken tåler. Vi har delt en magnum på to vanlige flsaker en gang, og den siste flaska lå i flere måneder. Null problem. Så hvitvinen kan du sikkert la ligge en god stund, om du skulle føle for det. Ops, jeg kom visst i skade for å lyve - laget en ladning hvitvin cirka 1990-91 også....;-) Den egnet seg KUN til ostefondue....;-) 0 Siter
annegunn Skrevet 3. november 2007 Skrevet 3. november 2007 Ops, jeg kom visst i skade for å lyve - laget en ladning hvitvin cirka 1990-91 også....;-) Den egnet seg KUN til ostefondue....;-) Vi har også prøvd oss på å lage vin. Det eneste positive jeg kan si om det var at vi lærte litt om prosessen i praksis. Men jeg skulle gjerne hatt en aldri så liten vingård i Sør-Frankrike et sted.... 0 Siter
morsan Skrevet 4. november 2007 Forfatter Skrevet 4. november 2007 Vi har også prøvd oss på å lage vin. Det eneste positive jeg kan si om det var at vi lærte litt om prosessen i praksis. Men jeg skulle gjerne hatt en aldri så liten vingård i Sør-Frankrike et sted.... :-) Men så er jo prosessen i Sør-Frankrike en ganske annen en lag-selv-vin-i-boks...;-) HELDIGVIS, får'n si, når det er vin bl a derfra jeg kjøper på polet. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.