Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har bjørkepollen-allergi og nå tror jeg at jeg får flere å flere kryssallergier. I vinter spiste jeg hasselnøtter og fikk i løpet av kort tid følelsen av å spise nøttensskall framfor selve nøtten. Halsen ble kløete og sår, men reaksjonen gikk over i løpet av et kvarter. Nå, etter denne pollensesongen, har jeg også begynt å reagere på epler og pærer. Kløe i ganen, sår hals og også neseblod enkelte ganger. Er det noe jeg kan gjøre for å unngå reaksjonene bortsett fra å unngå frukten jeg reagerer?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/28986-kryssallergier/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im

Kjære Magnhart

Kryssallergier mellom bjørkepollen og rå frukt og grønnsaker samt nøtter er svært vanlig. Det er ikke stort du kan gjøre annet enn å unngå det du reagere på eller spise det oppvarmet (til over 60 grader).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/28986-kryssallergier/#findComment-116845
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...