Gjest togli Skrevet 30. november 2007 Skrevet 30. november 2007 Noe anna vi fikk ofte som barn var stekt (torske?)rogn, tror det kom hermetisert på boks, det var tørre greier det, husker enda eg svelgte og svelgte for å få ned djevelskapen. Det husker jeg!! Får man kjøpt slikt på boks nå? Jeg husker vi hadde noe annet "greier" sammen med denne tørre rogna. Noen "klumper" som lå i en slags suppe. Kan det ha vært fiskelever tro? 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 30. november 2007 Skrevet 30. november 2007 det synes jeg faktisk er OK, men det må være skjært i tynne skiver og skikkelig godt stekt;-) Vi hadde det sikkert minst en gang i uka i 20 år, derfor har eg rognpause for tiden! :-) 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 30. november 2007 Skrevet 30. november 2007 Det husker jeg!! Får man kjøpt slikt på boks nå? Jeg husker vi hadde noe annet "greier" sammen med denne tørre rogna. Noen "klumper" som lå i en slags suppe. Kan det ha vært fiskelever tro? ''Det husker jeg!! Får man kjøpt slikt på boks nå?'' Har ikkje peiling. ''Jeg husker vi hadde noe annet "greier" sammen med denne tørre rogna. Noen "klumper" som lå i en slags suppe. Kan det ha vært fiskelever tro?'' Det hørtes ikkje ut som om _det_ gav retten noe gastronomisk løft iallefall! :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 30. november 2007 Skrevet 30. november 2007 ''Det husker jeg!! Får man kjøpt slikt på boks nå?'' Har ikkje peiling. ''Jeg husker vi hadde noe annet "greier" sammen med denne tørre rogna. Noen "klumper" som lå i en slags suppe. Kan det ha vært fiskelever tro?'' Det hørtes ikkje ut som om _det_ gav retten noe gastronomisk løft iallefall! :-) Det kan du godt si ;-) Jeg husker at jeg faktisk åt dette uten protester. Var ikke akkurat det beste jeg visste, men helt greit. Jeg er så og si altetende, så det hjalp nok på. Søstrene mine var kjempekresne, så denne maten klarte de selvsagt ikke ;-) 0 Siter
morsan Skrevet 30. november 2007 Skrevet 30. november 2007 Det husker jeg!! Får man kjøpt slikt på boks nå? Jeg husker vi hadde noe annet "greier" sammen med denne tørre rogna. Noen "klumper" som lå i en slags suppe. Kan det ha vært fiskelever tro? Jeg kan ikke huske slike klumper. Tror det ble servert med bare 'vanlig' tilbehør i form av poteter og kokte grønnsaker. Forekommer meg at 'sausen' var enten rømme eller smeltet smør-?? 0 Siter
Dorthe Skrevet 30. november 2007 Skrevet 30. november 2007 Det kan du godt si ;-) Jeg husker at jeg faktisk åt dette uten protester. Var ikke akkurat det beste jeg visste, men helt greit. Jeg er så og si altetende, så det hjalp nok på. Søstrene mine var kjempekresne, så denne maten klarte de selvsagt ikke ;-) Joda, man får kjøpt det enda men jeg vet ikke hvor for jeg spiser det ikke ( 0 Siter
tonie Skrevet 30. november 2007 Skrevet 30. november 2007 Mener du lungemos og gravlaks og sånt? Eller mener du seriøst ekle ting? Jeg har spist hund. Det gjør jeg helst ikke igjen. Ikke at det smakte så ille, men da jeg fikk vite hva jeg hadde spist slo magen seg fullstendig vrang selv om jeg ærlig talt ikke er spesielt glad i hunder. Dette var i Portugal for sikkert hundre år siden. Antar at det ikke er spesielt vanlig å bli servert Fido til middag der lenger. 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Spekesild er fryktelig vondt, og jeg tar det i grunnen for gitt at jeg ikke liker noen annen type sild, heller. Har ikke tenkt å prøve! Levergryte likte jeg helt til jeg lagde det selv. Rå lever har EKKEL konsistens - gav meg lever - avsmak for resten av livet! Sushi - tillaget av japanere på privat kjøkken, lenge før det kom hit til lands. Gav ikke mersmak, og jeg har ikke smakt det siden. "Algekager" - japansk delikatesse. Spist på japansk kafe i Paris. Holdt hardt å bevare masken - det smakte emment, og hadde konsistens som stivna slim... Uuuææææh...! Blodmat, derimot, synes jeg er godt. Mammas hjemmelagde blodpudding er kjempegod! Men jeg tror ikke jeg orker å lage det selv - har litt trøbbel med synet av flere liter blod om gangen.... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Jeg kan ikke huske slike klumper. Tror det ble servert med bare 'vanlig' tilbehør i form av poteter og kokte grønnsaker. Forekommer meg at 'sausen' var enten rømme eller smeltet smør-?? Hvordan ser torskelever ut? Jeg innbiller meg at det ble servert sammen med kokt torsk og rogn... De klumpene/bitene jeg snakker om var grålige og lå i en slags sjy. Så ikke så veldig appetittlig ut, men siden jeg spiste alt jeg fikk, så gikk også dette ned ;-) Smaken har jeg muligens fortrengt? Tror jeg må spørre mamma om hva dette var ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Joda, man får kjøpt det enda men jeg vet ikke hvor for jeg spiser det ikke ( Ok, jeg husker hvordan det smakte og selv om det var helt okei, så kommer jeg ikke akkurta til å renne ned dørene på butikken for å kjøpe det ;-) 0 Siter
Gjest mye rart ja Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 ''Smakte snørr!!'' OK! Tar din ekspertise 'til etterretning! ;-) Ekspertise. Jeg tror ikke man går gjennom livet uten å smake snørr, når vi er forkjølet og trekker inn eller hoster opp så kan vi ikke unngå å kjenne smaken. En annen ting er jo at som barn er jo snørr nam-nam, for mange. 0 Siter
morsan Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Hvordan ser torskelever ut? Jeg innbiller meg at det ble servert sammen med kokt torsk og rogn... De klumpene/bitene jeg snakker om var grålige og lå i en slags sjy. Så ikke så veldig appetittlig ut, men siden jeg spiste alt jeg fikk, så gikk også dette ned ;-) Smaken har jeg muligens fortrengt? Tror jeg må spørre mamma om hva dette var ;-) http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401CFG.NSF/RecipeGraphics/220torskeleverGKSER.jpg/$FILE/220torskeleverGKSER.jpg Her er et bilde jeg fant av torskelever 0 Siter
tonie Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Hvordan ser torskelever ut? Jeg innbiller meg at det ble servert sammen med kokt torsk og rogn... De klumpene/bitene jeg snakker om var grålige og lå i en slags sjy. Så ikke så veldig appetittlig ut, men siden jeg spiste alt jeg fikk, så gikk også dette ned ;-) Smaken har jeg muligens fortrengt? Tror jeg må spørre mamma om hva dette var ;-) Det høres ut som torskelever, ja. Grålige klumper med en tynn hinne utenpå. Jeg synes ikke det smaker så ille egentlig, men ikke på 100 på topp-lista mi;) 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401CFG.NSF/RecipeGraphics/220torskeleverGKSER.jpg/$FILE/220torskeleverGKSER.jpg Her er et bilde jeg fant av torskelever Det der så nå nesten godt ut det. Det var ikkje det vi fikk ihvertfall, eg tror det var i en rød/kvit boks (ganske høy) med ca. 10 cm. i diameter, så måtte du kutte opp i skiver sjøl (omtrent som servelatpølse) og steike det i panna. Det var også ei tynn hinne på sidene av "pølsa", plast ? 0 Siter
morsan Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Det der så nå nesten godt ut det. Det var ikkje det vi fikk ihvertfall, eg tror det var i en rød/kvit boks (ganske høy) med ca. 10 cm. i diameter, så måtte du kutte opp i skiver sjøl (omtrent som servelatpølse) og steike det i panna. Det var også ei tynn hinne på sidene av "pølsa", plast ? Ja, du beskriver torskeROGN. Forrige bilde var av torskeLEVER;-) http://images.google.no/images?hl=nn&q=torskerogn&btnG=Bilets%C3%B8k&gbv=2 0 Siter
Gjest togli Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Det høres ut som torskelever, ja. Grålige klumper med en tynn hinne utenpå. Jeg synes ikke det smaker så ille egentlig, men ikke på 100 på topp-lista mi;) Tror det er det samme vi tenker på, ja. Høres i grunnen skikkelig blæh ut når man beskriver hvordan det ser ut :-/ 0 Siter
Gjest togli Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401CFG.NSF/RecipeGraphics/220torskeleverGKSER.jpg/$FILE/220torskeleverGKSER.jpg Her er et bilde jeg fant av torskelever Ja, det kan ligne på dette. Synes jeg husker det så gråere ut, men det var kanskje pga at det lå oppi denne laken/sjyen eller hva det nå var... 0 Siter
Lisabeth Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Det der så nå nesten godt ut det. Det var ikkje det vi fikk ihvertfall, eg tror det var i en rød/kvit boks (ganske høy) med ca. 10 cm. i diameter, så måtte du kutte opp i skiver sjøl (omtrent som servelatpølse) og steike det i panna. Det var også ei tynn hinne på sidene av "pølsa", plast ? *hehe* Husker godt den boksen, jeg også. Men til forskjell fra deg syntes jeg det var godt. Tørt og godt :-) 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 *hehe* Husker godt den boksen, jeg også. Men til forskjell fra deg syntes jeg det var godt. Tørt og godt :-) Eg har ikkje spist det på aldri den tid ihvertfall. Men når eg tenker meg om så tror eg det kom seg kraftig, når vi blei servert raspa gulerøtter dynka i sitron(?). 0 Siter
Lisabeth Skrevet 1. desember 2007 Skrevet 1. desember 2007 Eg har ikkje spist det på aldri den tid ihvertfall. Men når eg tenker meg om så tror eg det kom seg kraftig, når vi blei servert raspa gulerøtter dynka i sitron(?). Ja, råkost med sitronsaft var helt sikkert følge. Og smeltet smør, det var ikke så nøye med fettinnholdet i sausen den gangen (ihvertfall ikke hos oss). Torskerogn skal jeg jammen se om jeg finner på butikken og servere den oppvoksende generasjon en dag. Lever har jeg servert dem opptil flere ganger, mens blodmat har jeg "glemt"..... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.