adelie Skrevet 2. desember 2007 Skrevet 2. desember 2007 Er det noen av dere som bruker vinkaraffel når dere serverer vin? Lurer på om det er kjekt hvis man etter de første tømte vinflaskene går over til pappvin.. Ikke for å skjule at det er papp, men fordi det er hyggeligere eller mer praktisk, eller at vinen blir bedre av å få luftet seg.. Synspunkter rundt dette? 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 2. desember 2007 Skrevet 2. desember 2007 Eg har brukt vinkaraffel i finere lag ja, har noen trekanta i krystall som er veldig greie å bruke. Ikkje alltid det tar seg så godt ut med en stor pappvinkartong midt på bordet heller. Og du har rett i at vinen har godt av å lufte seg litt, dekantering kaller de det på fagspråket og det er helt vanlig å gjøre med vin på flaske. 0 Siter
morsan Skrevet 2. desember 2007 Skrevet 2. desember 2007 Ja, jeg synes absolutt at det er mye hyggeligere med bruk av karaffel enn kartong. Og som Geir sier, er det ikke et ukjent fenomen heller at man dekanterer flaskevin over på karaffel - typisk årgangsviner som kan ha en del bunnfall. Men her i her i huset er vi ikke nevneverdig plaget med flasker med bunnfall....;-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. desember 2007 Skrevet 2. desember 2007 Ja, vi bruker gjerne karaffel hvis vi har fin, gammel vin med bunnfall og/eller hvis vi serverer pappvin. 0 Siter
adelie Skrevet 2. desember 2007 Forfatter Skrevet 2. desember 2007 Ja, vi bruker gjerne karaffel hvis vi har fin, gammel vin med bunnfall og/eller hvis vi serverer pappvin. Både til rødvin og hvitvin? Jeg har en eldgammel, arvegods, og er redd den har lukt/smak, siden den har stått 100 år i røykflylte hus. men det ville jeg vel luktet? For de skal vel bare skylles med vann --- eller er det bare øl som er følsomt for såpe - og ikke vin. Ehhh.. litt grønn her! *rødme* 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. desember 2007 Skrevet 2. desember 2007 Både til rødvin og hvitvin? Jeg har en eldgammel, arvegods, og er redd den har lukt/smak, siden den har stått 100 år i røykflylte hus. men det ville jeg vel luktet? For de skal vel bare skylles med vann --- eller er det bare øl som er følsomt for såpe - og ikke vin. Ehhh.. litt grønn her! *rødme* Nei, vi bruker sjelden karafler til hvitvin - kanskje fordi vi svært sjelden har veldig fine, gamle hvitviner. Glass og krystall tar nok ikke skade av røyk, nei. Og de skal helst vaskes med bare vann, ja. Vi bruker av og til også litt Zalo, men skyller da veldig godt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.