Gå til innhold

Fruktdessert


Gjest himmelsk lapskaus

Anbefalte innlegg

Gjest himmelsk lapskaus

Kan noen hjelpe meg med tips til en himmelsk lapakaus, som vi kaller det. Altså en fruktdessert. Jeg tenker på ingredienser og tips til væske.

Takknemlig for tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Takker hjerteligst. Så da er det noe som heter himmelsk lapskaus.. trodde det nærmest var funnet opp innad i familien:o)

Nei, det er en gammel dessert det. :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest himmelsk lapskaus

Nei, det er en gammel dessert det. :o)

Visste jo at desserten var gammel og god. Det var navnet jeg var usikker på. Vet at det blir kalt fruktcoctail for eksempel.

Ut for å kjøpe ingredienser..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det skal være en dessert til en festlig anledning, f. eks. julaften, er det lekkert å lage en fløterand i sån puddingform med hull i, og så fylle fruktsalat i hullet. Fløterand lages ved å stivpiske krem med litt sukker, tilsette smeltet gelatin og la det stivne i kjøleskapet.

Is er også meget godt til fruktsalat. Himmelsk lapskaus er med andre ord et annet navn på fruktsalat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Isflaket

Kok opp ca en halv liter vatn, tilsatt en god del sukker (1 dl?). Avkjøles. Så kan du ha i akkurat den typen frukt du har lyst til å ha i. Blir kjempegodt, og hverken bananer eller epler blir så fort brune i og med at de ligger i sukkerlaken:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Isflaket

Kok opp ca en halv liter vatn, tilsatt en god del sukker (1 dl?). Avkjøles. Så kan du ha i akkurat den typen frukt du har lyst til å ha i. Blir kjempegodt, og hverken bananer eller epler blir så fort brune i og med at de ligger i sukkerlaken:-)

Har noen en oppskrift på hjemmelaget vaniljesaus? Hadde en oppskrift fra skolekjøkkenet på ungdomsskolen, men har rotet den vekk:-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kok opp ca en halv liter vatn, tilsatt en god del sukker (1 dl?). Avkjøles. Så kan du ha i akkurat den typen frukt du har lyst til å ha i. Blir kjempegodt, og hverken bananer eller epler blir så fort brune i og med at de ligger i sukkerlaken:-)

Høres da grusomt søtt ut... Hva med sitronsaft eller appelsinjuice istedet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjær opp bananer, epler og appelsiner i biter. Tilsett en boks fersken i biter og bruk saften fra boksen som saus. Hakkede nøtter er også godt i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne synes jeg er god:

Sil laken av en boks hermetiske fersken og smak den til med saft fra ca. 2 sitroner.

2 bananer i skiver delt i to, 2 appelsiner i biter (fjern mest mulig av det hvite), 4 epler i terninger (eller to epler og to pærer), 4 kiwi i skiver delt i fire, 40 blå druer (del i to og fjern steinene). Legg frukten i laken og dryss med hakkede nøttekjerner og hakket mørk sjokolade. Serveres med krem eller vaniljeis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne synes jeg er god:

Sil laken av en boks hermetiske fersken og smak den til med saft fra ca. 2 sitroner.

2 bananer i skiver delt i to, 2 appelsiner i biter (fjern mest mulig av det hvite), 4 epler i terninger (eller to epler og to pærer), 4 kiwi i skiver delt i fire, 40 blå druer (del i to og fjern steinene). Legg frukten i laken og dryss med hakkede nøttekjerner og hakket mørk sjokolade. Serveres med krem eller vaniljeis.

*Svelger unna vannet i munnen* Dæven det hørtes godt ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne synes jeg er god:

Sil laken av en boks hermetiske fersken og smak den til med saft fra ca. 2 sitroner.

2 bananer i skiver delt i to, 2 appelsiner i biter (fjern mest mulig av det hvite), 4 epler i terninger (eller to epler og to pærer), 4 kiwi i skiver delt i fire, 40 blå druer (del i to og fjern steinene). Legg frukten i laken og dryss med hakkede nøttekjerner og hakket mørk sjokolade. Serveres med krem eller vaniljeis.

Det er til åtte ti porsjoner forresten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*Svelger unna vannet i munnen* Dæven det hørtes godt ut!

Det er det også. Enda bedre når det er sommer og man kan ha i ferske fersken og jordbær. Mmmm..... :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...