Gå til innhold

Finnes et svar? - NHD


Gjest Dolida

Anbefalte innlegg

Jeg endel problem i forholdet mitt som jeg så gjerne skulle gjøre noe med.

Jeg er sammen med verdens herligste gutt, når han er på sitt beste.

Men! Jeg har begynt å undre på om han kan ha visse psykopatiske trekk, eller om det er meg det er noe galt med.

Jeg skal forsøke å forklare endel av hans trekk. Han kan fare opp i sinne og blir så irritert og sur i dagesvis. Samtidig vil han ikke at jeg skal etterlate han alene når han er "sur" ettersom det iflg. han er min "plikt" å få han i godt humør igjen. Jeg har mange ganger tatt meg selv i å "trå forsiktig" rundt han for ikke å terge. De gangene jeg forsøker å prate alvorlig med han om hvordan vi kan gjøre det bedre sier han at han ikke "gidder å forklare det", og da er vi like langt. Han sier i tillegg at han ikke orker å diskutere ting som har med følelser å gjøre.

Han vil ha tid til å gjøre akkurat som han vil når han vil, uten å skulle behøve å ta hensyn til at han er i et forhold. Når jeg ber om å bli holdt rundt, eller nærmer meg han for å gi en klem, eller et kyss kan jeg bli avvist med en bemerkning om at han ikke synes jeg "fortjener" det, eller at han ikke har tid akkurat da.

Vi kan ikke diskutere ting, enten det dreier seg om oppvask (som skal gjøres på hans måte, den riktige måten) eller personlige følelser. Mine meninger teller ikke i sammenhengen ettersom det jeg føler er "galt" og det han føler er "riktig".

Han har sagt endel vonde ting til meg, bl.a at jeg ikke kan være riktig i hodet. Noe som han jo også sier til sin familie og venner. Det har jo resultert i at jeg blir veldig usikker og får meg til å undre.

Jeg har følelsen av at jeg kjemper et tapt slag, men vil jo så gjerne.....

Fins det håp?

Mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Nils Havard Dahl, psykiater

Et svar finnes sikkert. Her er det trekk både fra depresjon, tvang og ikke minst personlighetsforstyrrelse. Kun en skikkelig undersøkelse hos psykiater eller klinisk psykolog kan si dette sikkert.

Om han selv innser at det er han som eier problemet og ønsker endring, er endring mulig. Men uten innsikt og endringsønske vil han nok forbli slik (eller verre).

"Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...