Gjest svigermora Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 Så ikke før nå jeg, at du spurte etter oppskrift på gullkake. Du har kanskje funnet selv på nettet nå, men her er den iallfall: 150 g smør, 150 g sukker 6 eggeplommer 2 dl kremfløte 225 g hvetemel 1 1/2 ts bakepulver ca 50 g grovhakkede valnøtter 2 dl rosiner Legg rosinene i bløt i vann, juice eller noe sterkt. Rør smør og halvparten av sukkeret hvitt. Pisk ettedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland smørkremen vekselvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulver. Rør forsiktig inn pisket krem. Tilsett valnøtter og rosiner. Hell i smurt form og stek 3/4 time v 175 grader. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svigermora Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 Beklager at alt ble så klemt sammen. Det skal selvsagt være EGGEDOSIS 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
astridny Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 Er det denne du tenker på? OREO KAKE! Kjempegod oppskrift som er enkel å få til! Dette trenger du: Ca. 450 g Oreo Cookies 100 g smeltet smør 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet 2,5 dl melis ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte) 2,5 spiseskjeer sukker 1 pose sjokolademousse Toro 3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk) 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form. Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter. Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus! La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svigermora Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 Er det denne du tenker på? OREO KAKE! Kjempegod oppskrift som er enkel å få til! Dette trenger du: Ca. 450 g Oreo Cookies 100 g smeltet smør 2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet 2,5 dl melis ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip, men den er umulig å spore opp i Norge! Jeg har vært overalt for å prøve å finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte) 2,5 spiseskjeer sukker 1 pose sjokolademousse Toro 3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk) 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form. Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter. Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus! La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! Sikkert god den også, men det var ikke den jeg mente. Hehe Men nå drar jeg på juleferie og lar dol være dol... God jul! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.