Gå til innhold

Oprerasjon av cyste


Gjest Henna240

Anbefalte innlegg

Gjest Henna240

Hei er 29 år og fått påvist en cyste på 5 cm. Har prøvd å bli gravid i 2 år uten å lykkes og det var i forbindelse med en utredning de fant denne cysten. De vil fjerne cysten og mitt spørsmål er: 1. Kan cysten gjøre at jeg ikke har blitt gravid? 2. Hvor lenge blir jeg sykemeldt eter en slik operasjon (jobber i en småbarnsavdeling i en barnehage)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har også vært med på det der - første gangen jeg fikk fjernet en cyste (som viste seg å være helt uskyldig, slik det er i nesten alle tilfeller), ble det oppdaget i forbindelse med at vi undersøkte hvorfor det gikk så tregt å bli gravid.

Jeg har gjort det én gang til senere. Inngrepet er helt uproblematisk, det gjøres som "kikkhullsoperasjon" gjennom navlen (laparoskopisk). Det vanlige er at du får snitt i navlen og etpar små støttesnitt. Du er ikke i narkose lenge.

Det er bare snittene som er litt plagsomme de første dagene, men det går greit så lenge du har på deg bukser som ikke "tar" akkurat der. Jeg vil tro at du kan bli sykemeldt sånn omtrent ut den uka du blir operert, altså at du går på jobb mandagen etter (litt avhengig av om du skal inn en mandag eller fredag kanskje, men vi snakker uansett om toppen en ukes tid, hvis du ikke blir rådet til noe annet fordi du jobber litt mer "fysisk" enn mange andre).

Om cysten kan ha hatt noe å si for graviditeten, kan ha litt med hvor den sitter å gjøre. Det hender at den er festet slik at må fjerne en eggstokk, men da skal i prinsippet den andre "overta", slik at det ikke blir noen forskjell på verken mens eller eggløsning. Si fra på forhånd om at du ønsker deg flere barn, så får du sikkert informasjon om ditt tilfelle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...